Παναθηναϊκός: «Ψωνίζει» από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Παναθηναϊκός: «Ψωνίζει» από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ο Παναθηναϊκός «ψωνίζει» από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

bet365

Η νέα αύξηση του μπάτζετ επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ψωνίζει πλέον από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε σήμερα την συμφωνία για τον Φίλιπ Μαξ, την περίπτωση του οποίου σας αποκάλυψε το Gazzetta, με τον Γερμανό μπακ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης να είναι ήδη στην Ελλάδα για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί.

Ο 30χρονος Γερμανός αριστερός μπακ θα μπει κι αυτός στην λίστα των ποδοσφαιριστών τους οποίους έκανε δικούς του το «τριφύλλι» το φετινό καλοκαίρι «ψωνίζοντας» από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως ο Μαξ προέρχεται από ένα πρωτάθλημα όπως είναι η Bundesliga, το οποίο ανήκει στα πέντε μεγάλα της Ευρώπης, το ίδιο συνέβη τόσο με τον Τζορτζ Μπάλντοκ, που ήρθε από την Premier League (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) όσο και με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, που ήρθε από την La Liga (Χετάφε).

Επιπρόσθετα ο Ντραγκόφσκι, που «μονιμοποιήθηκε» φέτος το καλοκαίρι είχε αποκτηθεί από την Σπέτσια όταν εκείνη ήταν στην Serie A και από την στιγμή που εκείνη υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία, πήγαινε δανεικός, ακριβώς επειδή πρόκειται για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, που δεν καταδεχόταν να αγωνιστεί στην Serie B. Αντίστοιχα ο Γεντβάι, που αποκτήθηκε φέτος με κανονική μεταγραφή από την Λοκομοτίβ Μόσχας, προέρχεται από ένα πρωτάθλημα που πριν τον πόλεμο, βρισκόταν μεταξύ των θέσεων 5-7 στο Country Ranking της UEFA.

Ακόμη, να μην ξεχνάμε και τον Τετέ, που μπορεί να ήρθε στον Παναθηναϊκό από την Γαλατάσαραϊ, πρόκειται όμως για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει περάσει από την Premier League φορώντας την φανέλα της Λέστερ και την Ligue 1 με εκείνη της Λυών ενώ και όταν στην Ουκρανία πρωταγωνιστούσε με την Σαχτάρ, που είναι γνωστή για την ποιότητα των επιθετικογενών της παικτών.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν έναν... σκασμό λεφτά (7,25 εκατ. ευρώ) για να τον αποκτήσουν, κάνοντας ουσιαστικά την δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία τους, μετά από κείνη του Τζιμπρίλ Σισέ (αφήνοντας στην άκρη εκείνη του Μιχάλη Κωνσταντίνου λόγω εποχής).

Τελευταία αλλά καθόλου αμελητέα είναι η κίνηση της απόκτησης του Ίνγκασον. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσει 3,5 εκατ. ευρώ ενώ έδωσε κι ένα αρκετά καλό συμβόλαιο σε αμοιβή και διάρκεια στον διεθνή Ισλανδό στόπερ, ο οποίος, την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά μας, ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στην θέση του.

Κάπως έτσι φαίνεται πως η νέα αύξηση του μπάτζετ βοήθησε την ομάδα να κοιτάξει σε ψηλότερα ράφια στην ευρωπαϊκή αγορά και να επιλέξει ποδοσφαιριστές δοκιμασμένους στο υψηλότερο επίπεδο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα