Άρης: Πόλος έλξης Μόντσου, Μάγιο και η αναμονή για τους υπόλοιπους!

Άρης: Πόλος έλξης Μόντσου, Μάγιο και η αναμονή για τους υπόλοιπους!

Άρης: Πόλος έλξης Μόντσου, Μάγιο και η αναμονή για τους υπόλοιπους!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης επέστρεψε όπως και ο Άρης από την προετοιμασία και γράφει για το αποψινό φιλικό.

Ο Άρης μετά από την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ξεκάθαρα έχει πολλά ακόμα να κάνει μέχρι την οριστικοποίηση του ρόστερ του.

Προφανώς και η εικόνα της ομάδας στα φιλικά έδειξε σε όλους ότι δεν πήγε η κ19 για προετοιμασία όπως ισχυρίζονταν αρκετοί, αλλά υπάρχει μία βάση αξιόλογων παικτών που δίνουν τα χαρακτηριστικά του…κορμού και της ομοιογένειας από πέρσι. Το ιδανικό προφανώς θα ήταν στους 15-16 παίκτες που απαρτίζουν αυτό τον κορμό από πέρσι να είχαν ήδη προστεθεί και όσοι θέλει ο Άρης να λειτουργήσουν ως…αναβάθμιση του περσινού υλικού. Άργησε ο Άρης στις μεταγραφές, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε ότι όντως αυτό συνέβη γιατί είχε και έχει στο στόχαστρο καλούς παίκτες.

Η αποχώρηση του Φαμπιάνο και η παραχώρηση του Οντουμπάγιο, αλλά και του Βερστράτε ήταν τρεις θέσεις που στην Ολλανδία καλύφθηκαν εκ των έσω. Αντί του Άγγλου ήρθε πλέον ο πολύπειρος Μάγιο, αντί του Βερστράτε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου ο Μόντσου, ενώ υπάρχει συμφωνία με την Ρέιτζερς και για τον Σιφουέντες που στα χαρτιά ισχυροποιεί αφάνταστα την ομάδα στο χώρο του κέντρου. Γιατί όλα κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα βιογραφικά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι καλοί παίκτες και σε εξαιρετική ηλικία.

Αντί του Φαμπιάνο, υπήρξε συμφωνία με τον Σισέ, αλλά ο Σενεγαλέζος τελικά φάνηκε χρήσιμος μόνο σε ένα πράγμα. Να διαπιστώσουμε ότι ο οργανισμός Άρης λειτουργεί πλέον διαφορετικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Πλέον από την στιγμή που τα μέσα της πατρίδας του ξεκαθάρισαν ότι κόπηκε για ιατρικούς λόγους, δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Σεβαστό 100% το ιατρικό απόρρητο και προφανώς δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά σε αντίθεση με ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ο Άρης στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Και όταν πλέον διαθέτεις έναν κορυφαίο γιατρό στον τομέα του, μπορείς και να προστατευτείς από τις όποιες…κακοτοπιές, που στο παρελθόν σου στοίχισαν κάποια εκατομμύρια. Παίκτη όμως δεν έχει πάρει ακόμα στην θέση του Φαμπιάνο που πήγε για τα πολλά και ως τώρα χάνει και τα λίγα. Έχοντας 3 εξαιρετικές επιλογές στην θέση προφανώς και χρειάζεται και…τέταρτος, αλλά μπορείς να κάνεις το παιχνίδι σου όταν παραδείγματος χάρη οι Βούλγαροι της Λουντογκόρετς, που ζητάνε 2 χαρτιά για τον Νόα. Τέλη Αυγούστου θα τον δώσουν με τα μισά…

Εκεί που καίγεσαι είναι στο αριστερό μπακ. Προφανώς και υπάρχει ο Φεράρι αλλά όχι για βασικός, προφανώς και ο Μοντόγια εξελίσσεται σε πολυθεσίτη, αλλά η αναβάθμιση απαιτεί έναν πολύ καλό παίκτη για την θέση. Υπάρχει προεργασία, υπάρχει ένας…μεγάλος στόχος και ένας μικρότερος. Χρειάζεται υπομονή και…λεφτά. Το ίδιο ισχύει και για τον φορ. Και η υπομονή έχει να κάνει και με τον Μορόν και την πρόταση που λέγεται ότι θα φέρει ο εκπρόσωπός του. Εγώ λέω ότι αυτό το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και όχι να περιμένουμε το τέλος του Αυγούστου. Γιατί αν φύγει ο Μορόν πρέπει να φέρεις παικταρά στην θέση του και αυτό δεν μπορεί να συμβεί τελευταία στιγμή. Και αν μείνει θα πρέπει να μείνει με διάθεση να κάνει μία ανάλογη χρονιά με πέρσι. Προφανώς και είναι επαγγελματίας, προφανώς και αν έχει την ευκαιρία να βγάλει 4πλάσια χρήματα θα το επιλέξει, αλλά σε κάθε περίπτωση για εμάς το θέμα είναι η ομάδα και όσο μένει μετέωρο το όλο θέμα η ομάδα αποσυντονίζεται. Και ευτυχώς που φέτος βλέπουμε ένα Σαμόρα πολύ σοβαρό, αλλά και ικανό να δώσει λύσεις στο φορ…περιμένοντας τον βασικό.

Ευκαιρία το σημερινό φιλικό για τα νέα αποκτήματα

Στο σημερινό φιλικό κόντρα στην Ελμπασάνι είναι μία ευκαιρία για τον κόσμο να δει τα νέα αποκτήματα.. Δόση από Σίστο πήρε τηλεοπτικά από τα φιλικά στην Ολλανδία, αλλά πλέον θα έχει την ευκαιρία να τον δει δια ζώσης όπως και τον Ντιαντί, αλλά κυρίως τον Μόντσου και τον Μάγιο. Οι δύο Ισπανοί θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Μάντζιο που περιμένει και τις περαιτέρω ενισχύσεις. Φορ είπαμε, αριστερό μπακ είπαμε, στόπερ είπαμε, δεύτερο τερματοφύλακα προφανώς και λέμε, αλλά και 1 συν 1 έκπληξη που αν δρομολογηθούν τότε όντως η αναβάθμιση πέρα από το κέντρο και τα αριστερά με την έλευση του Σίστο θα είναι δεδομένη και στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, αλλά κυρίως του φορ. Στην κορυφή το θέμα είναι…αλληλένδετο με την περίπτωση του Μορόν οπότε απαιτείται και έξτρα υπομονή. Α, και πολλά λεφτά. Θέλω όμως να σημειώσω και κάτι που έγραψα και πριν την Ολλανδία και ορισμένοι το χλεύασαν, αλλά κατάπιαν την γλώσσα τους βλέποντας παιδιά όπως ο Φετφατζίδης, ο Βέλεθ, ο Μοντόγια, ο Ρόουζ, ακόμα και ο…φευγάτος Πάρντο να είναι εξαιρετικοί στο διάστημα της προετοιμασίας τουλάχιστον ως προς την προσπάθεια στις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Και είναι ενδεικτικά τα ονόματα προφανώς και αξίζουν ένα χειροκρότημα όσα παιδιά για ένα μήνα δούλεψαν σκληρά σε Πτολεμαΐδα και Ολλανδία για να είναι σαν σωστοί επαγγελματίες έτοιμοι και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και σε όλη την σεζόν.

Ραντεβού στις 20:00 στο Βικελίδης!

ΥΓ1 Θα μου επιτρέψετε να αδειάσω όσο γίνεται το μυαλό για λίγες μέρες και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας όσο επίσης γίνεται. Η χρονιά θα είναι δύσκολη, θα είναι απαιτητική, αλλά κάτι μου λέει ότι φέτος που οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες από ποτέ, μετά την απογοήτευση της περσινής σεζόν, κάτι καλό θα γίνει. Ίδωμεν…

ΥΓ2 Στο μπάσκετ μετά και την απόκτηση του Χοτζ από τους Lakers, θεωρώ ότι δεν θα χωράμε στο Παλέ ούτε κόντρα στον τελευταίο της Α1. Όχι ότι πέρσι χωρούσαμε, αλλά λέμε τώρα. Διαρκείας πήρατε ή θα μας παρακαλάτε για κάνα εισιτήριο πόρτας;

ΥΓ3 Θα με ξεφωνίσετε 100%, αλλά εγώ τον Παμλίδη τον ήθελα για αναπληρωματικό. Όσοι τώρα δεν αντιλαμβάνονται την χρησιμότητα τέτοιων κινήσεων όπως ο δανεισμός του στην Καλαμάτα, μάλλον βλέπουν μόνο Premier League!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!