Ο…ψηλός κι ο κοντός στο δίδυμο των χαφ και στον νέο Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ

Ο…ψηλός κι ο κοντός στο δίδυμο των χαφ και στον νέο Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ

Ο…ψηλός κι ο κοντός στο δίδυμο των χαφ και στον νέο Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Ας θυμηθούμε πώς τελείωσε ο Ολυμπιακός, τόσο επιτυχημένα, την περασμένη σεζόν, στη μεσαία του γραμμή κι ας δούμε πώς διαχειρίζεται τώρα την κατάσταση ο Μεντιλίμπαρ.

Αμυντικός χαφ, λοιπόν, ήταν ο πανύψηλος Ιμπόρα, δίπλα του και ίσως λίγο πιο μπροστά, για να πρεσάρει ψηλά, ήταν ο Έσε. Και μπροστά τους, και πίσω από τον σέντερ φορ (Ελ Κααμπί), ήταν ο Τσικίνιο.

Τώρα, στην προετοιμασία, ο μόνος που έχει απομείνει είναι ο Τσικίνιο, κι αυτός παίζοντας πίσω από τον Κωστούλα, αφού ο Ελ Κααμπί παραμένει στα πιτς. Τη θέση του Ιμπόρα έχει πάρει ένα άλλο γεροδεμένο και ψηλό παιδί, ο Ντόη. Και τη θέση του Έσε παίρνουν άλλοτε ο Μουζακίτης και άλλοτε ο Μπακούλας, δύο παιδιά της Κ19 κι αυτά έχοντας την ώθηση του προπονητή να βγαίνουν μπροστά και να πιέζουν.

Επιπλέον, ας προσέξουμε ότι κι ο Ντόη να μην παίζει, τη θέση του αμυντικού χαφ την δίνει ο προπονητής στον Μπιανκόν η, τον Ρέτσο, πάλι δηλαδή σε ψηλά και δυνατά παιδιά. Άρα, είναι σαφές ότι ο Βάσκος θέλει και τη νέα σεζόν να συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο που πέτυχε στο φινάλε της απερχόμενης χρονιάς: ένα εξάρι ψηλό, ένα οκτάρι πιο ευκίνητο και ο Τσικίνιο μπροστά τους.

Αναπόφευκτα τα δύο ερωτήματα: Θα συνεχίσει ο Ντόη βασικός, όταν επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους ο Στάμενιτς κι ο Ντάνι Γκαρθία;…Θα συνεχίσουν βασικοί εναλλάξ ο Μπακούλας με τον Μουζακίτη, τώρα που γύρισε ο Έσε από την Κ23 της Αργεντινής, που έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι;…

ΝΤΟΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ

ΠΡΩΤΟΝ, από τον Ντόη ο Μεντιλίμπαρ είναι ευχαριστημένος, όπως άλλωστε είχε δηλώσει κάποια στιγμή στην Ολλανδία. Δεν είναι τυχαίο ότι τον έχει βάλει βασικό αμυντικό χαφ στα τέσσερα από τα έξι φιλικά, έχοντας τον στα δύο ολόκληρα τα 90λεπτα και στα δύο στα α΄ ημίχρονο. Είναι φανερά αυτή την στιγμή ο Νο 1 αμυντικός μέσος στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, ο 34χρονος Γκαρθία έχει μείνει πίσω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο Στάμενιτς θα είναι στη διάθεση του προπονητή για τα δύο τελευταία φιλικά, με τη Νότιγχαμ και τον Άρη Λεμεσού, καθώς είναι εντάξει μετά την θλάση που υπέστη στο…ζέσταμα του πρώτου φιλικού, όταν παρασύρθηκε κι άρχισε να κάνει υπερβολικά πολλά σουτ στους γκολκίπερ! Λογικά ο Στάμενιτς θα πάρει σύντομα την ευκαιρία του, κατά την γνώμη μου εν πρώτοις σε ρόλο αμυντικού χαφ. Είναι κι αυτός ψηλό παιδί, 1μ88, κι όπως υπολογίζω θα τον δοκιμάσει ως 6άρι, αντί του Ιμπόρα, αν και είναι αλήθεια ότι παίζει με την ίδια, και ίσως μεγαλύτερη ευχέρεια, ως οκτάρι.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, από τους Μπακούλα και Μουζακίτη είναι επίσης ξεκάθαρα ευχαριστημένος ο προπονητής-και πώς να μην είναι; Ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο, όποτε παίζουν, ενώ μία φορά έπαιξαν μαζί, και οι δυό τους, ως κεντρικοί χαφ και πήρε ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο αυτό πλήρως τον έλεγχο του φιλικού με τον Άγιαξ! Κόβουν, ράβουν, δημιουργούν, αλλά κι εκτελούν.

Ο Μουζακίτης δείχνει να έχει λίγο καλύτερη ποιότητα στην τελική πάσα και στο σουτ, όμως κι ο Μπακούλας βελτιώνεται αισθητά και σε αυτά τα κομμάτια, επιπρόσθετα δε μπορεί και πατάει όλο το γήπεδο, δίνοντας βοήθειες παντού. Είναι δε λογικά πιο έτοιμος, καθότι ακριβώς δύο χρόνια μεγαλύτερος του Μουζακίτη (19,5 ο ένας και 17,5 ο άλλος).

μουζακίτης

Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι ο Έσε, παρότι πολύ μεγαλύτερος τους, οδεύοντας στα 23 του, θα δυσκολευθεί να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα, με αυτά τα «σκυλιά του πολέμου»! Φαβορί είναι, δεν αντιλέγω, όμως πλέον δεν θα έχει ανταγωνιστές, όπως την προηγούμενη σεζόν, τον «άνιωθο» Ζοάο Καρβάλιο και τον συχνά "εκτός τακτικής" Αλεξανδρόπουλο. Οι Μπακούλας και Μουζακίτης είναι θηρία ανήμερα!

Ο Μπακούλας κόντρα στη Ρόμα «δάγκωνε» επί 90 λεπτά!

Άσχετο: Η αίσθηση που υπάρχει στο Ρέντη είναι ότι ο Ελ Κααμπί θα επιστρέψει στην δράση, «περίπου» η, «ακριβώς» όταν αρχίσει και το πρωτάθλημα. Δηλαδή, ένα μήνα αφότου μπήκε ο ίδιος στην προετοιμασία…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Λεπτομέρεια είναι αυτή, αλλά νομίζω ότι έχει τη σημασία της-κέρδισε το πέναλτι ο Ολυμπιακός με τη Ρόμα και πήρε την ευθύνη ο Ρόντινεϊ. Μαγκιά του κιόλας που το έκανε, αλλά και που το έβαλε, παρότι το τελευταίο πέναλτι το οποίο είχε εκτελέσει, το είχε χάσει στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Απλά νομίζω ότι την εκτέλεση του πέναλτι έπρεπε να αναλάβει ένας επιθετικός, ο Κωστούλας η, ο Μπιέλ, δύο παίκτες παρεμπιπτόντως που έχουν 100% ευστοχία στα έστω όχι πολλά πέναλτι που έχουν κτυπήσει, τρία κι έξι αντίστοιχα. Και εκφράζω αυτή την άποψη γιατί τόσο ο Κωστούλας, όσο και ο Μπιέλ παρά την καλή τους παρουσία στα φιλικά ακόμη δεν έχουν σκοράρει. Και το γκολ για τον κυνηγό είναι το άλφα και το ωμέγα. Τον ανεβάζει ψυχολογικά, του δίνει άλλο αέρα.

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Αντίθετα, ο Ρόντινεϊ, που είχε σκοράρει σε ένα φιλικό τις προάλλες, δεν νομίζω ότι το είχε τόσο ανάγκη αυτό το πέναλτι, όσο ο Μπιέλ κι ο Κωστούλας. Ακόμη κι ο Βέλντε (πέντε γκολ στα εφτά πέναλτι στην καριέρα του) προτιμότερο θα ήταν να το εκτελέσει. Αν σκόραρε θα είχε ήδη δύο γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

tweet

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.