Super League: Ο Λανουά τους κέρδισε όλους με το καλημέρα...

Ο Στεφάν Λανουά στο σεμινάριο διαιτητών στη Θεσσαλονίκη

bet365

Ο Στεφάν Λανουά ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην έναρξη του τριήμερου σεμιναρίου αξιωματούχων και παρατηρητών της Α’ κατηγορίας στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας με το καλημέρα τους Έλληνες διαιτητές.

Η έναρξη του σεμιναρίου διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Super League το μεσημέρι του Σαββάτου (10/8) στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεχώρισε η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, προς όλους τους αξιωματούχους της ελληνικής διαιτησίας, αποτέλεσε την αφορμή για την πρώτη επαφή του του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά και των συνεργατών του, Πάολο Βαλέρι και Ρομπέρτο Αλμπέρο Φερνάντεζ.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ήταν ξεκάθαρος και απόλυτος απευθυνόμενος προς τους διαιτητές της Λίγκας μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους: «Σφυρίξτε ό,τι βλέπετε, μόνο η ΚΕΔ και ο κ. Λανουά μπορεί να σας κρίνει», είπε και διακριτικά αποχώρησε από την αίθουσα του σεμιναρίου, καθώς συνεχίζει να τηρεί απόσταση από τα διαιτητικά θέματα ουσίας της ΚΕΔ, κάτι που τόνισε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Οι διαιτητές και παρατηρητές παρέμειναν στις θέσεις τους και το λόγο πήρε ο νέος αρχιδιαιτητής, που με το «καλημέρα» φάνηκε να τους κερδίζει όλους. Τα λόγια του, η συμπεριφορά του, η στάση του γύρω από τις εξελίξεις στο χώρο της διαιτησίας και κυρίως η ατάκα του: «Είμαι δίπλα σας, προτεραιότητα μου είναι να σας προστατεύσω».

Ο Στεφάν Λανουά και τα άλλα δύο μέλη της νέας ΚΕΔ

Ο Στεφάν Λανουά στην ομιλία του έβγαλε αποφασιστικότητα και πίστη πως έχει έρθει στην Ελλάδα με τις ευλογίες της UEFA και στόχο να πετύχει στο έργο του. συμβάλλοντας μαζί με τους δύο συνεργάτες του στην ανάπτυξη και αναδιοργάνωση της ελληνικής διαιτησίας.

«Από τα έξι μου χρόνια μέχρι 21 ετών έπαιξα ποδόσφαιρο και για 27 χρόνια ασχολήθηκα με τη διαιτησία. Είχα το προνόμιο να είμαι διαιτητής σε μεγάλες διοργανώσεις, όλη αυτή την εμπειρία μου θα προσπαθήσω να σας τη μεταφέρω, είμαστε εδώ μαζί με την ομάδα μου για να σας παρέχουμε χρήσιμες πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη σας», τόνισε ο νέος αρχιδιαιτητής, που γεννήθηκε στον γαλλικό βορρά, αλλά μεγάλωσε στο νότο της Γαλλίας και το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να προσαρμοστεί στο ελληνικό κλίμα και τις συνθήκες στη χώρα μας.

Πάντως, ο κ. Λανουά, φρόντισε να κλείσει την ομιλία του απευθυνόμενος στα ελληνικά προς τους διαιτητές: «Σας εύχομαι τα καλύτερα για τη νέα σεζόν», είπε και έδωσε το λόγο στον Πάολο Βαλέρι και τον Ρομπέρτο Αλμπέρο Φερνάντεζ, οι οποίοι συμπληρώνουν την τριάδα της νέας ΚΕΔ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα