Πέτρος Φιλιππάκος στο Gazzetta: «Ατζέντηδες χρησιμοποιούν το όνομα της Athens Kallithea»

Πέτρος Φιλιππάκος στο Gazzetta: «Ατζέντηδες χρησιμοποιούν το όνομα της Athens Kallithea»

Βασίλης Μπαλατσός
Τεντ - Πιτ

bet365

Ο Πέτρος Φιλιππάκος μίλησε στο Gazzetta για τις κινήσεις της Athens Kallithea στο μεταγραφικό παζάρι, έκανε ειδική αναφορά στην προσθήκη του Ματιέ Βαλμπουενά και ξεκαθάρισε την αλήθεια για τον Πιέρ Κούντε.

Η Athens Kallithea είναι το «new entry» της Stoiximan Superleague, με το σύλλογο της Καλλιθέας να επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 18 συναπτά έτη και μάλιστα... ανανεωμένος. Το project που τρέχουν αυτά τα χρόνια ο Πέτρος και ο Τεντ Φιλιππάκος «επιβραβεύτηκε» με τον πρωταρχικό στόχο. Πανηγυρική άνοδο και επιστροφή στα «σαλόνια».

Πλέον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την πρεμιέρα στη Λιβαδειά σε μια εβδομάδα ακριβώς (18/8, 19:00). Μάλιστα το απόγευμα της Κυριακής (11/8, 19:30) το σύνολο του Μάσιμο Ντονάτι θα δώσει και την πρόβα - τζεναράλε του ενόψει της σέντρας της Stoiximan Superlague στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Aktor.

Η Athens Kallithea αποτελεί από τις πλέον δραστήριες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος στο μεταγραφικό «παζάρι», έχοντας κάνει μέχρι στιγμής 12 προσθήκες και όπως προκύπτει δεν θα είναι αυτός ο τελικός αριθμός των κινήσεων των πρωταθλητών του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2. Μάλιστα η ομάδα της Αττικής έχει κάνει «ψαγμένες» επιλογές με νεαρούς ποδοσφαιριστές και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Ο Πέτρος Φιλιππάκος έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στη μεταγραφική ενίσχυση της Athens Kallithea, φυσικά πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Μάσιμο Ντονάτι. O Ιταλός κόουτς είναι αυτός που δίνει την τελική έγκριση για τις κινήσεις, έχοντας μάλιστα επιλέξει δυο ποδοσφαιριστές που τους είχε την περασμένη σεζόν στη Λενγκάνο. Ο λόγος για τον στόπερ Ματέι Μότοκ και τον φορ Ελάια Τζιάνι.

Φιλιππάκος

Ο εκ των διοικητικών ηγετών του κλαμπ των Νοτίων Προαστίων μίλησε το Gazzetta, σε μια από τις σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις του και ανέλυσε το μεταγραφικό πλάνο της Athens Kallithea, η οποία όπως ο ίδιος τόνισε «ακολουθεί πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων».

«Δεν ισχύει για Κούντε, το να μη ρισκάρεις στο ποδόσφαιρο είναι το... μεγαλύτερο ρίσκο»

Αρχικά, ο Πέτρος Φιλιππάκος αναφέρθηκε στο σενάριο που κυκλοφόρησε το τελευταίο 24ωρο, που έκανε λόγο για πρόταση στον Πιέρ Κούντε, το οποίο διαβάσατε εξ αρχής στο Gazzetta πως δεν είχε βάση. Ο εκ των ισχυρών ανδρών του κλαμπ ξεκαθάρισε πως η περίπτωση του Καμερουνέζου χαφ ουδέποτε απασχόλησε και τόνισε πως ήταν στρατηγική απόφαση της ομάδας να μην αποκτηθεί ξένος ποδοσφαιριστής από την ελληνική αγορά.

«Για τον ποδοσφαιριστή Κουντέ που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι κάτι που δεν ισχύει. Η Athens Kallithea σε ότι αφορά την εγχώρια αγορά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο εστίασε αποκλειστικά σε Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως έγινε με την απόκτηση των Πασαλίδη, Σαρδέλη και Γκέλιου.

Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τις μεταγραφές ξένων παικτών με παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί δεν θέλαμε να επηρεαστούν από το περιβάλλον άλλων ελληνικών ομάδων, τις οποίες ασφαλώς σεβόμαστε. Προτιμούσαμε να φέρουμε ξένους ποδοσφαιριστές μικρότερων ηλικιών, οι οποίοι είχαν δίψα για διάκριση και κίνητρο. Μπορεί να παίρνουμε ρίσκο, αλλά το να μη ρισκάρεις στο ποδόσφαιρο είναι το... μεγαλύτερο ρίσκο».

«Χτίζουμε κορμό πενταετίας»

Η Athens Kallithea έκανε scouting σε όλη την Ευρώπη, ψάχνοντας ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί στη Superleague, οι οποίοι ήταν «συμβατοί» στα χαρακτηριστικά που θέλει από τους παίκτες του ο Μάσιμο Ντονάτι. Ένα βασικό κριτήριο που είχε θέσει η ομάδα της πρωτεύουσας είναι η καλή ηλικία.

Ο Μολβαδός σέντερ μπακ Μότοκ είναι 21 ετών, ο Αφρικανός χαφ Σάμπαν Ντίμπα είναι 20, ο άτυχος λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Γιάννης Σαρδέλης είναι 23 και έχει «ανδρωθεί» ποδοσφαιρικά σε ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Τζιάνι είναι στα 23 του χρόνια. Φυσικά στο ρόστερ προϋπήρχαν παίκτες από 25 ετών και κάτω, όπως είναι οι Τσιβελεκίδης (25), Μάτιεβιτς (20), Καινούργιος (25), Σίλβα (23), Μουστακόπουλος (25) και Ντεμέτριους (25).

Πάνω από το όριο των 25 αλλά δεδομένα σε καλή ηλικία και με περισσότερες εμπειρίες είναι οι νεαοποκτηθέντες Πασαλίδης (28), Σοΐρι (29), Ουλντρίκις (26) και οι... παλιοί Μεχίας (26), Μαρότα (27) και Μανθάτης (27). Όπως τόνισε στο Gazzetta o Πέτρος Φιλιππάκος στόχος της Athens Kallithea είναι η δημιουργία κορμού για την επόμενη πενταετία.

«Εάν δείτε τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών που φέραμε στην ομάδα, υπάρχουν αρκετοί που είναι κάτω των 25 ετών. Ουσιαστικά χτίζουμε τον κορμό, ο οποίος θα μας πάει μπροστά για τα επόμενα πέντε χρόνια. Προσθέσαμε στο ρόστερ ασφαλώς και ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και παραστάσεις».

«Ο Βαλμπουενά είναι γεννημένος νικητής»

Βέβαια εκτός από νεαρούς ποδοσφαιριστές η Αthens Kallithea χρειαζόταν και ποδοσφαιριστές με εμπειρίες για να υπάρξει η απαραίτητη ισορροπία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο 31χρονος Ισπανός πορτιέρε, Μπερναμπέ Μπαραγκάν, ο 32χρονος Γάλλος στόπερ Νικολάς Ισιμά Μιρέν, ο 31χρονος αριστερός μπακ - χαφ Ματέι Χάνουσεκ και φυσικά ο Ματιέ Βαλμπουενά. Όπως αναφέρει και ο Πέτρος Φιλιππάκος ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι μια... ξεχωριστή περίπτωση.

βαλμπουενα

«Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποτελεί εξαίρεση. Μπορούμε να πούμε πως προέρχεται από την ελληνική αγορά έχοντας προϋπηρεσία στον Ολυμπιακό. Πρόκειται ασφαλώς για μια ξεχωριστή περίπτωση, αφού είναι γεννημένος νικητής και πάντα έχει αυτή τη νοοτροπία στην καριέρα του. Έχω αγωνιστεί και εγώ στον Ολυμπιακό και γνωρίζω τη νοοτροπία που διέπει τον σύλλογο σε κάθε ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου».

«Ακολουθούμε πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων»

Κλείνοντας, ο κύριος Φιλιππάκος, αναφέρθηκε στα... μανατζερικά παιχνίδια που εμπλέκουν την Athens Kallithea, ξεκαθάρισε πως τα ποσά που διαρρέονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μίλησε για το πλάνο της ομάδας, που βασίζεται στα πρότυπα μεγάλων κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά ονόματα για την ομάδα μας, τα οποία δεν ευσταθούν το αποδίδω στο γεγονός πως οι ατζέντηδες χρησιμοποιούν το όνομα της Athens Kallithea προκειμένου να αποκομίσουν τα μέγιστα οικονομικά οφέλη για τους πελάτες τους από άλλους συλλόγους. Ξέρω πως συμβαίνει αυτό. Δεν γίνεται, όπως καταλαβαίνετε να έχουν όλοι προτάσεις από την ομάδα μας, ούτε ισχύουν τα ποσά που ακούγονται.

Πλέον διαθέτουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές σε καλή ηλικία. Εάν καταφέρουμε και εκπληρώσουμε τους στόχους μας και έχοντας δημιουργήσει έναν δυνατό κορμό παικτών μπορούμε στο μέλλον να πατήσουμε σε σταθερά βήματα αντικαθιστώντας για παράδειγμα έναν ποδοσφαιριστή με την υψηλότερη αξία με έναν άλλο με χαμηλότερη αξία, αλλά με μεγάλη προοπτική για να φτάσει ψηλά.

Για παράδειγμα μπορεί να αποχωρήσει ένας 33χρονος ποδοσφαιριστής με υψηλό συμβόλαιο δίνοντας την θέση του σε έναν ελπιδοφόρο παίκτη από τις ακαδημίες της ομάδας. Έτσι δημιουργούμε έναν κορμό, ο οποίος θα πάει μπροστά την ομάδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς ακολουθώντας στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, οι οποίοι όπως έχετε διαπιστώσει πως μολονότι πουλάνε τους καλύτερους παίκτες του εξακολουθούν να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο».

@Photo credits: Athens Kallithea FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα