Ολυμπιακός: Η τελική εικόνα για τους «μικρούς» στην προετοιμασία των Πειραιωτών

Ολυμπιακός: Η τελική εικόνα για τους «μικρούς» στην προετοιμασία των Πειραιωτών

Ολυμπιακός: Η τελική εικόνα για τους «μικρούς» στην προετοιμασία των Πειραιωτών

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την παρουσία των μικρών με αφορμή το τέλος των φιλικών και της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Και κάπως έτσι, ο κύκλος των οκτώ φιλικών του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, έκλεισε όπως ξεκίνησε: με ένα ωραιότατο γκολ παίκτη της Κ19 του συλλόγου!

Ο Μπακούλας στο φιλικό με τον Άρη Λεμεσού έκλεισε το σκορ στο 4-2 στην Κύπρο με ένα άπιαστο δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, όπως ένας άλλος κεντρικός χαφ, αριστεροπόδαρος αυτός, ο Μουζακίτης, είχε πετύχει με ένα ωραιότατο σουτ το πρώτο γκολ της ομάδας στην προετοιμασία της, στο φιλικό 2-0 επί της Μέχελεν.

Γενικά οι μικροί του Ολυμπιακού άρπαξαν την ευκαιρία που είχαν λόγω των απουσιών αρκετών παικτών της πρώτης ομάδας, αλλά και της ειλημμένης απόφασης να πάρουν χρόνο κι έπαιξαν πολύ. Και καλά. Συνήθως από αρκετά καλά, έως πολύ καλά. Σκόραραν μάλιστα κι ο στόπερ Κουτσίδης κι ο μεσοεπιθετικός Παπακανέλλος, για να προκύψει η ειρωνεία ότι ο μόνος που δεν έκανε γκολ είναι ο κανονιέρης αυτής της ομάδας, ο Κωστούλας, που έχασε τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες, κατέγραψε πάντως στο ενεργητικό του μία ασίστ, όπως κι ο Παπακανέλλος, ένας από τους άτυχους, κατά κάποιο τρόπο, καθώς είχε δύο δοκάρια!

Τον περισσότερο χρόνο είχε ο Μουζακίτης, με 404 λεπτά, εκ των οποίων τρία ολόκληρα 90λεπτα! Ακολούθησαν ο Κωστούλας με 378 λεπτά (με ένα 90λεπτο), ο Παπακανέλλος 373 λεπτά (σχεδόν τρία 90λεπτα) κι ο Μπακούλας με 339 λεπτά (σχεδόν τρία 90λεπτα), με τον Κουτσίδη να είναι πιο πίσω, με 264 λεπτά (σχεδόν δύο 90λεπτα). Δεν ξέρω αν κάτι λέει ο χρόνος συμμετοχής τους, ως προς τις τελικές αποφάσεις του προπονητή, όμως μία σημασία θα την έχει.

ΠΑΠΑΚΑΝΕΛΟΣ - ΚΟΥΤΣΙΔΗΣ

Θα έλεγα ότι ο Μουζακίτης ξεκίνησε καλύτερα απ΄ όλους κι ο Μπακούλας τελείωσε καλύτερα απ΄ όλους, έχοντας, εκτός των άλλων, τρεις και δύο ασίστ αντίστοιχα που δεν μετατράπηκαν σε γκολ (όπως από μία τέτοια είχαν και οι Κωστούλας, Παπακανέλλος, Κουτσίδης)! Με τον Κωστούλα να έχει κάνει πολλή δουλειά, αλλά να είναι άσφαιρος, τον Παπακανέλλο να έχει βγάλει, όπως κι ο Κωστούλας, στιγμές υψηλής ποιότητας, αλλά αυτός να επιχειρεί υπερβολικά συχνά εξεζητημένα πράγματα, που δεν πιάνουν εύκολα, ενώ ο Κουτσίδης ήταν μία θετική και ψύχραιμη παρουσία.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, κανένα παιδί δεν είναι έτοιμο να παίξει βασικός στην πρώτη ομάδα, κάτι άλλωστε εύλογο. Όλα χρειάζονται δουλειά, σε διάφορους τομείς. Από την άλλη, κανένα παιδί δεν μπορείς να το απορρίψεις, γιατί ποιότητα υπάρχει σε όλα. Απλά, πρέπει να δουλέψουν και σε επίπεδο συνέπειας. Για παράδειγμα, θυμάμαι ένα στιγμιότυπο, με τον Παπακανέλλο να παίζει έξω αριστερά και να έχει τόσο αργή επιστροφή, που το αντίπαλο μπακ έκανε πάρτι στη συγκεκριμένη φάση.

Ένα άλλο νέο παιδί, αυτός από τη Β ομάδα, ο Αποστολόπουλος, είχε μία καλή εικόνα, σχεδόν όποτε έπαιξε, κι έπαιξε κι αυτός πολύ (384 λεπτά, με δύο 90λεπτα). Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί σοβαρά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά αμυντικά είναι αξιόλογος και φαίνεται να το δουλεύει και δημιουργικά.

αποστολόπουλος

Κι είναι ο δεύτερος παίκτης που προωθείται από τη Β ομάδα, μετά τον Ντόη, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν ουσιαστικά ο βασικός κόφτης στην περίοδο της προετοιμασίας, με καλή παρουσία, με αποκορύφωμα το φιλικό στην Κύπρο, στο οποίο είχε συμμετοχή και στα τρία πρώτα γκολ!

Άσχετο: Ούτε λεπτό δεν έπαιξε ο Κάρμο στο πρώτο παιχνίδι της Πόρτο στο νέο πρωτάθλημα. Να υπενθυμίσω ότι και στο άλλο φετινό παιχνίδι της, το Σούπερ Καπ με την Σπόρτινγκ, ο Κάρμο έπαιξε μόλις 15 λεπτά, αφού είχε μπει στο β΄ημίχρονο της παράτασης. Βασικός αριστερός στόπερ παραμένει από την περασμένη σεζόν ο Βραζιλιάνος Οτάβιο, απόκτημα 12 εκ. Ευρώ από τα τέλη του Γενάρη.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ήταν από τους πρωταγωνιστές του καλού, επιθετικά, α΄ ημιχρόνου του Ολυμπιακού στην Κύπρο ο Μπιέλ. Κι όχι τόσο γιατί έβαλε ένα πολύ εύκολο γκολ, σε κενή εστία, όσο γιατί πέρασε ωραίες πάσες για φάσεις, κυρίως στον Βέλντε, ενώ είχε ο ίδιος κι ένα φαρμακερό, ελάχιστα άστοχο σουτ. Από την άλλη, η εικόνα του στο β΄ημίχρονο ήταν σε υπερβολικά χαμηλές στροφές κι αυτό μόνο καλό δεν το λες.

ΜΠΙΕΛ - ΒΕΛΝΤΕ

Κατά τα άλλα, ήταν σαφές ότι είχε πάρει εντολή από τον προπονητή να εκτελεί τα περισσότερα «στημένα», χωρίς κι αυτός πάντως να έχει πειστικές εκτελέσεις. Ούτε όταν κτύπησε ένα απευθείας φάουλ, βρίσκοντας το τείχος, ούτε στις σέντρες που επιχείρησε από κόρνερ.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.