Athens Kallithea: New kids on the block με... ιταλική σφραγίδα

Athens Kallithea: New kids on the block με... ιταλική σφραγίδα

Βασίλης Μπαλατσός
Athens Kalltihea

bet365

Η Athens Kallithea θα αγωνιστεί στη Stoiximan Superleague 18 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει μπροστά της την αποστολή της... καθιέρωσης.

Η Καλλιθέα επέστρεψε στα «σαλόνια»! Έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια από τη σεζόν 2005-06, όμως το κλαμπ των Νοτίων Προαστίων θα αγωνιστεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φυσικά αυτή θα είναι μια νέα και εξελιγμένη... version της ομάδας της Αττικής, η οποία εδώ και δυο χρόνια ονομάζεται πια Athens Kallithea, σε ένα άκρως επιτυχημένο rebranding, από κάθε άποψη.

Οι αδελφοί Τεντ και Πέτρος Φιλιππάκος έτρεξαν αυτό το νέο και ιδιαίτερα φιλόδοξο project, το οποίο έχει την οικονομική στήριξη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Άντριου Μπάρογουεϊ και έφεραν την αποστολή τους εις πέρας. Έβαλαν την ομάδα της Καλλιθέας και πάλι στον «χάρτη» της Superleague.

Με τον... μετρ των ανόδων, Αλέκο Βοσνιάδη, στον πάγκο η Athens Kallithea νίκησε τα Χανιά στην «κούρσα» της ανόδου (41-35) και στέφθηκε πρωταθλήτρια του Νοτίου Ομίλου της Superleague, πανηγυρίζοντας τη σπουδαία άνοδο σε ντέρμπι με τους Κρητικούς στο «Ελ Πάσο».

Πλέον ο σύλλογος της Αθήνας αλλάζει... πίστα και θα «δοκιμαστεί» σε επίπεδο Stoiximan Superleague. Με την ομάδα να αγωνίζεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης», λόγω των θεμάτων που έχουν προκύψει με τη φυσική έδρα της ομάδας και με πολλούς νέους και παίκτες που είναι άγνωστοι στους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους η Athens Kallithea είναι από τις ομάδες που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να της δούμε στο χορτάρι στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η διοίκηση της Athens Kallithea αποφάσισε να μην πορευθεί στη νέα σεζόν με τον Αλέκο Βοσνιάδη, ο οποίος ήταν ο «αρχιτέκτονας» της ανόδου και εμπιστεύτηκαν τον Μάσιμο Ντονάτι για να «χτίσει» της ομάδας της επιστροφής στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για Ιταλό προπονητή, σε νεαρή ηλικία (43), οποίος πρώτη φορά θα δουλέψει σε αυτό το επίπεδο. Την προηγούμενη διετία κοούτσαρε την Λεγκνάγκο της Serie C.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Όπως είναι λογικό η αλλαγή κατηγορία έφερε και απαραίτητη ανάγκη αναβάθμισης του ρόστερ. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το «κοντέρ» των μεταγραφών είναι στις 13. Η Athens Kallithea έχει ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές και όλες τις θέσεις. Η ομάδα της Αττικής έχει βάλει στο ρόστερ της νέο δίδυμο τερματοφυλάκων, τρεις κεντρικούς αμυντικούς (λογικό με δεδομένο πως ο Ντονάτι δουλεύει σχηματισμούς με τρία στόπερ), από ένα ακραίο μπακ σε κάθε πλευρά, δυο κεντρικά χαφ, δυο μεσοεπιθετικούς, με τον Γιάννη Σαρδέλη να είναι βέβαια ο μεγάλος άτυχος της προετοιμασίας, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και δυο σέντερ φορ που θα πλαισιώσουν τον αρχηγό Γιάννη Λουκίνα. Σημαντικό είναι το γεγονός πως το κλαμπ έδειξε στήριξη και σε μεγάλο μέρος του ρόστερ της ανόδου, από το οποίο διατηρήθηκαν 14 ποδοσφαιριστές.

ΗΡΘΑΝ: Σοΐρι (Α, Κραϊόβα), Μπαραγκάν (Τ, Αλμπαθέτε), Ουλντρίκις (Ε, Καμπούρ), Πασαλίδης (Α, Σαλερνιτάνα), Ισιμά Μιρέν (Α, Φίτεσε), Γκέλιος (Τ, Ιωνικός), Σαρδέλης (Μ, Παναθηναϊκός), Χάνουσεκ (Α, Ανκαραγκουτσού), Μότοκ (Α, δαν. Σαλερνιτάνα), Βαλμπουενά (Μ, Απόλλωνας Λεμεσού), Ντιμπά (Μ, Σερβέτ), Τζιάνι (Ε, δαν. Πίζα), Μερκάτι (Μ, Σασουόλο)

ΕΦΥΓΑΝ: Κότσαρης (Τ), Κυνηγόπουλος (Ε), Ραχμάν Ουές (Α), Γκράβιους (Μ), Μπουλούλης (Μ), Τσιντώνης (Μ), Νεκούλ (Μ), Γεβρέμοβιτς (Α), Κολτσίδας (Μ), Ρόσι (Α), Περέιρα (Ε), Βοσνιάδης (Τ), Κακάριος (Ε), Τόρες (Ε)

Η «ΗΧΗΡΟΤΕΡΗ» ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ματιέ Βαλμπουενά

Χωρίς δεύτερο σκέψη ο «τίτλος» πάει στον Ματιέ Βαλμπουενά. Δεδομένα ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ που έχει στη διάθεση του ο Μάσιμο Ντονάτι και μαζί με τον Αλεΐς Ρομαό οι δυο πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας και από τους πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους» του πρωταθλήματος. Μπορεί να βαδίζει προς το 40ο έτος της ηλικίας του, όμως ακόμα... διψάει για ποδόσφαιρο και νίκες.

Προέρχεται από γεμάτη σεζόν στην Κύπρο με 36 εμφανίσεις, οκτώ γκολ και πέντε ασίστ με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού, όντας εκ των κορυφαίων δημιουργών του πρωταθλήματος Κύπρου. Επέστρεψε στα μέρη μας μετά από μια χρονιά. Ο Βαλμπουενά σε μια τετραετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού μέτρησε 150 εμφανίσεις, με 18 γκολ και 43 ασίστ, ενώ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας.

ΤΟ «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ»

Χαβιέ Ματίγια

Ο Χαβιέ Ματίγια είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ρόστερ και ένας από τους από τους πρωταγωνιστές της περσινής ανόδου. Όπως την περασμένη σεζόν, έτσι και φέτος ο 35χρονος χαφ αναμένεται να είναι βασικός στο κέντρο της Athens Kallithea και αναμένεται να βοηθήσει πολύ με την ποιότητα του και την ικανότητα του στις εκτελέσεις στατικών φάσεων. Σε 31 εμφανίσεις στη σεζόν της ανόδου μέτρησε επτά γκολ και πέντε ασίστ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Τζιάνι, Μότοκ, Ντεμέτριους

Στο ρόστερ που έχει στη διάθεση του ο Μάσιμο Ντονάτι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τώρα θα μας «συστηθούν». Ο δανεικός από την Πίζα 23χρονος επιθετικός Ελάια Τζιάνι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, όμως και ο 21χρονος δανεικός από τη Σαλερνιτά Αντρέι Μότοκ, ο οποίος αγωνίζεται τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο «6». Ο Ιταλός τεχνικός της Athens Kallithea τους είχε στη Λεγκνάνο της Serie C και τους πιστεύει για το βήμα παραπάνω. Από το ρόστερ της περασμένης σεζόν θα αγωνιστεί πρώτη φορά στη Stoiximan Superleague ο 25χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ Ντεμέτριους, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά στο ρόστερ της ανόδου.

Νο1 Στόχος: Όπως είναι προφανές κάθε αρχή και δύσκολη. Η Αthens Kallithea είναι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project, όμως πρόκειται για νέα ομάδα στην κατηγορία, με έναν νέο προπονητή που είναι άπειρος σε αυτό το επίπεδο. Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η εξασφάλιση της παραμονής της, ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την καθιέρωση της στη Stoiximan Superleague.

Θα είναι αποτυχία αν...: Όπως είναι λογικό για μια ομάδα που είναι «άμαθη» σε αυτό το επίπεδο η αποστολή της παραμονής είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αυτό φάνηκε την περασμένη σεζόν με την περίπτωση της Κηφισιάς. Δεδομένα ο υποβιβασμός θα είναι αποτυχία για ένα τόσο φιλόδοξο μάλλον, πόσο δε μάλλον αν η ομάδα δεν καταφέρει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Το ρόστερ εδώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα