ΑΕΚ: Η υπόθεση πρόκριση και εκείνη του φορ!

ΑΕΚ: Η υπόθεση πρόκριση και εκείνη του φορ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η υπόθεση πρόκριση και εκείνη του φορ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης διαπιστώνει σημαντικό focus όλων των πρωταγωνιστών στο ματς με την Νόα, εστιάζει στο πρόβλημα μη απόκτησης επιθετικού και έχει υστερόγραφα...

Φτάσαμε στη τελική ευθεία προετοιμασίας και ολοκλήρωσης αυτής, ενόψει ημερών που φέρνουν σερί αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ΑΕΚ (προφανώς και όχι μόνο, αλλά και για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ), με τεράστια πίεση για ανταπόριση και αντίστοιχα υποχρέωση για επιτυχίες. Η αρχή γίνεται με την ευρωπαϊκή αναμέτρηση η οποία μετά το αποτέλεσμα στην Αρμενία συνιστά (ούτως ή άλλως όλα τα ματς για την Ευρώπη είναι τέτοια για την Ένωση μιας και δεν έχει μαξιλαράκι ασφαλείας φέτος για συμμετοχή σε άλλη διοργάνωση της UEFA) τελικό δίχως αύριο. Η ομάδα καλείται να φτάσει σε σκορ πρόκρισης, το οποίο μετά το πρώτο ματς, αναγκάζει τους «κιτρινόμαυρους» να βρουν τη δεύτερη ευρωπαϊκή της νίκη στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, μα τούτη τη φορά με διαφορά τριών τερμάτων, όποιος και να είναι ο αντίπαλος και η δυναμικότητά του, αυτό αποτελεί δύσκολη πρόκληση!

Κρίνοντας από το ρεπορτάζ και τις όποιες επαφές μπορεί να έχουμε με τους πρωταγωνιστές, όλοι όσοι ασχολούμαστε ενεργά με αυτό, οφείλω να σημειώσω και να αναγνωρίσω ότι υπάρχει στα Σπάτα ένα ιδιαίτερα σημαντικό focus στην επίτευξη του στόχου. Είναι δεδομένο πως οι ποδοσφαιριστές (εννοείται και το τεχνικό team) αναγνωρίζουν την ουσία παρουσίας σε League Stage του Conference League και για τους ίδιους αλλά και για την ομάδα. Προφανώς ρόλο έπαιξε σε αυτό και η παρουσία – ομιλία του Μάριου Ηλιόπουλου δυο μέρες μετά το ...κάζο στην Αρμενία από την Νόα. Ωστόσσο κακά τα ψέματα δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια τέτοια ήττα, από το συγκεκριμένο αντίπαλο και την κριτική που δικαιολογημένα ακολούθησε και ήταν σκληρή για όλους, προκειμένου να ξυπνήσει και ο εγωϊσμός όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Διότι καλά τα λέμε για μεταγραφές, σημειώνουμε για την ανάγκη απόκτησης (εδώ και πολύ καιρό η αλήθεια είναι και ευτυχώς τα γραπτά μένουν) επιθετικού και αριστερού μπακ (οι σημαντικότερες απαραίτητες κινήσης που πρέπει να επιτευχθεί αναβάθμιση όπως έγινε αλλού και το υπογραμμίσαμε), αλλά εκτιμώ πως είναι ταυτόχρονα τουλάχιστον αστείο και αποτελεί απαράδεκτη δικαιολογία να σταθούμε σε αυτές (σ.σ.: τις μεταγραφές) και να τις συνδυάζουμε με την υπόθεση πρόκριση με την Νόα. Η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν τις λύσεις που ψάχνει για να μην χάσει με 3-1 (και γενικά για να μη γνωρίσει την ήττα) από την Νόα, αφού οι διαφορές της σε επίπεδο ρόστερ (ακόμη και δίχως αριστερό μπακ και φορ) είναι τέτοιες που όφειλαν να έχουν φέρει αποτέλεσμα πρόκρισης από το πρώτο ματς. Η ομάδα απέτυχε να προκριθεί με τέσσερις νίκες στα play off και τώρα απαγορεύεται να μην περάσει έστω με νίκη ανατροπή απέναντι στους Αρμένιους!

Τσουμπερ

Η τεράστια ανάγκη και υπόθεση του φορ...

Όπως και να 'χει: κοντός ψαλμός αλληλούια που αναφέρει και ο θυμόσοφος λαός μας. Κοινώς όλα θα τα δούμε στο χορτάρι και αν όντως το σημαντικό focus για την πρόκριση εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι αρκετό για να επιτευχθεί ο στόχος της ανατροπής – πρόκρισης! Η οποία θα πρέπει εννοείται να συνοδευτεί και με νίκη έπειτα με τον ΟΦΗ στο κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, ανεξάρτητα από το... μαγείρεμα που ήδη επιχειρούν τα συνεταιράκια του ελληνικού ποδοσφαίρου από Φάληρο και Τούμπα (τα υπόλοιπα για δαύτους και τους πρώτους ορισμούς στο πρώτο υστερόγραφο)! Ωστόσο πρέπει να πάμε ματς με ματς, δεν γίνεται να εστιάζουμε σε ζευγάρι αγώνων, κάτι βέβαια που αποτελεί υποχρεώση του Ματίας Αλμέιδα και των συνεργατών του προκειμένου να είναι έτοιμος για να προετοιμάσει την ομάδα του κατάλληλα για να ανταποκριθεί σε ένα σερί αγωνιστικών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και (μακάρι μετά την Πέμπτη) Ευρώπη, όπου εφόσον όλα εξελιχθούν όπως το επιθυμούμε -θέλω να πιστεύω- όλοι όσοι βρισκόμαστε κοντά στην κιτρινόμαυρη φυλή...

Για τον λόγο αυτό ήταν απαραίτητο βέβαια να έχει ήδη αποκτηθεί ο επιθετικός που θα συνυπήρχε με τον Λιβάι Γκαρσία και ας υπολόγιζε ο Πελάδο και τον Τσούμπερ για τη συγκεκριμένη θέση όπως έχει αποδείξει και στα δυο προηγούμενα χρόνια, μιας και τον είχε χρησιμοποιήσει αρκετά σε αυτή τη θέση. Δεν χρειαζόταν το πρόβλημα με την ενόχληση -που προέκυψε τώρα- του διεθνούς επιθετικού από το Τριντιντάντ και Τομπάγκο για να αναδεικνύουμε ως τη μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας στην θέση του φορ. Αρκούσε η πώληση Πόνσε και το τέλος συνεργασίας με τους Αραούχο και Φαν Βέερτ για να το εμπεδώσει κανείς και για τον λόγο αυτό -σε κουραστικό βαθμό- το σημείωνα σε τούτο το site κατ' επανάληψη και το ...φώναζα στο ράδιο! Ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί και ανταποκριθεί για πλάκα και καλύτερα ο Τσούμπερ από τον Γκαρσία στη θέση του φορ, δεν αλλάζει η άποψή μου σε καμία των περιπτώσεων, για να είμαι ξεκάθαρος, έπρεπε να είχε ήδη αποκτηθεί.

Από κει και πέρα ακόμη και το πρόγραμμα αγώνων του Αυγούστου το... ούρλιαζε ότι θα έπρεπε να ανταποκριθεί στην απόκτηση φορ η ΑΕΚ. Διότι έχει να παίξει άμεσα με Νόα, έπειτα Κυριακή με ΟΦΗ και αν προκριθεί Ευρώπη στις 22 Αυγούστου ξανά ματς, προτού στις 25 υποδεχθεί την Λαμία και στις 29 παίξει την ρεβάνς στα play off και ακολουθήσει το ταξίδι στην Λιβαδειά στην 1η του Σεπτέμβρη. Ένα πρόγραμμα απαιτητικό για να βγει δίχως δεύτερο φορ, αλλά για να μην κουράζω άλλο με αυτό το θέμα του επιθετικού, ένα πρόγραμμα επίσης το οποίο αν καταφέρει να το αξιοποιήσει η Ένωση θα προκαλέσει απογείωση της αυτοπεποίθησης όλων στην ομάδα και στον κόσμο, θα ...θάψει για τα καλά την εσωστρέφεια και θα δώσει επιπλέον χρόνο (αφού μετά ακολουθεί διακοπή) για να δουλέψει ακόμη καλύτερα ο Πελάδο με τους ποδοσφαιριστές του αρκετούς εκ των οποίων -ξεχνάμε τόσο γρήγορα σε τούτο το τόπο- δεν είχε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας λόγω ημερομηνιών έναρξης αυτής!

Φωτιας

Υγ: Άρχισε η καλή δουλειά με το... καλημέρα και οι επιβραβεύσεις από όσα έκαναν το προηγούμενο διάστημα τα αγόρια διαιτησίας. Ο Φωτιάς ήδη επιλέχθηκε για το ματς του ΠΑΟΚ εντός με τον Πανσερραϊκό αφού πέρυσι έκανε το χρέος του σε βάρος της ΑΕΚ, ποιος ξεχνάει γενικά τις διαιτησίες έγκλημα – έκτρωμα σε βάρος της Ένωσης, είτε στο χορτάρι είτε στο VAR, με το μυθικό απίθανο που έκανε (και) πέρυσι να μην υποδείξει το πέναλτι με ανατροπή «σου παίρνω τα νιάτα» πάνω στον Γκαρσία ως VARίστας και με αυτό το τρόπο βέβαια να στερήσει (ξανά αυτός) από την ΑΕΚ δύο βαθμούς, περιττό να σημειώσω ότι μόνο αυτοί οι βαθμοί θα ήταν αρκετοί για να ήταν back to back πρωταθλήτρια η Ένωση! Και δικαιώθηκαν όσοι μου είπαν θα βάλουν τον Ζαμπαλά σε εμάς και μου το έλεγαν με τη σημείωση: «100-0 Ζαμπαλά θα μας βάλουν». Ματς ευκαιρία για ...πιστολιά αφού η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ δίχως κόσμο όπως νταηλίκη αποφασίστηκε αντί να κλείσει το πέταλο απλά όπως είχε γίνει σε ματς του Παναθηναϊκού θυμίζω!

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...