ΠΑΟΚ – Μεταγραφές: Λεπτομέρειες από το deal με Βόλφσμπουργκ για Κουλιεράκη

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

bet365

Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη από τον ΠΑΟΚ στη Βόλφσμπουργκ μοιάζει να έχει «κλειδώσει» με ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 29-30 Αυγούστου.

Ο Τύπος στη Γερμανία αρχίζει να ασχολείται με το… μεταγραφικό πραξικόπημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η Βόλφσμπουργκ με την απόκτηση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες ημέρες θεωρούταν σχεδόν κλεισμένος για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης ως αντικαταστάτης του Γουίλιαν Πάτσο, που έφυγε για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 21χρονος Έλληνας διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στο Βόλφσμπουργκ και τους «λύκους» της Μπουντεσλίγκα, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη, όπως είχε κάνει και πριν από δώδεκα χρόνια ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Μόνο που τώρα το ποσό της πώλησης είναι τριπλάσιο από τα χρήματα που έβαλαν τον Ιανουάριο του 2012 οι «ασπρόμαυροι» στο ταμείο τους.

Πάνω από ένα χρόνο το όνομα του Κουλιεράκη κυκλοφορούσε στη γερμανική αγορά, η Άιντραχτ είχε επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της από τον περασμένο χειμώνα με μια πρόταση που απορρίφθηκε, ενώ η Βόλφσμπουργκ ήταν από τις ομάδες που τσέκαραν από κοντά τον Χανιώτη στόπερ στο φινάλε της περσινής σεζόν.

Οι «Λύκοι» αρχικά έμειναν έξω από το χορό και απλώς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις και τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που εξέφρασαν μια βεβαιότητα πως ο Κουλιεράκης θα καταλήξει στην Άιντραχτ. Αυτό το σκηνικό άλλαξε και όπως υποστηρίζει σήμερα ο Γερμανός δημοσιογράφος Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, σε ανάρτηση του στο «X», η ομάδα της Φρανκφούρτης έχει αφήσει την υπόθεση, μετά την εμπλοκή της Βόλσφμπουργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα η Βόλφσμπουργκ ενέτεινε τις προσπάθειές της για να κερδίσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή και να φτάσει σε μια πρώτη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ προσφέροντας συνολικά 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα γίνει η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του «Δικεφάλου», με το που θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη γερμανική ομάδα.

Τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να καταβληθούν άμεσα στον ΠΑΟΚ, ενώ άλλα τρία εκατομμύρια έχουν συμφωνηθεί να καταβληθούν υπό μορφή μπόνους, με τους «ασπρόμαυρους» να διατηρούν κι ένα σεβαστό ποσοστό μεταπώλησης.

Σ’ ότι αφορά τις ετήσιες απολαβές του «Κούλιε» αυτές θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ μαζί με εφικτά μπόνους στόχων, μάλιστα, όπως αναφέρουν στη Γερμανία η πρόταση της Βόλφσμπουργκ είναι καλύτερη από της Άιντραχτ, που επίσης προσέφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον Έλληνα άσο.

Μοιάζει ένα deal που σχεδόν έχει «κλειδώσει» απλώς παρατείνεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι καλοκαιρινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Ο Κουλιεράκης, που σημειωτέον, σε μόλις δύο σεζόν έφτασε τα 7 γκολ στην Ευρώπη με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι προς το βορρά της Γερμανίας και το Βόλφσμπουργκ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα