Stoiximan Superleague: Η μεταγραφική «κίνηση» λίγο πριν την πρεμιέρα

Stoiximan Superleague: Η μεταγραφική «κίνηση» λίγο πριν την πρεμιέρα

bet365

Λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος το Gazzetta σας παρουσιάζει το μεταγραφικό «πάρε-δώσε» των 14 ομάδων της Stoiximan Superleague 2024-25.

Γράφουν οι: Δημήτρης Τομαράς, Δημήτρης Βέργος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Σωτήρης Μυκονίου, Βασίλης Μπαλατσός, Νότης Χάλαρης

Η ώρα της σέντρας της νέας σεζόν (2024-2025) της Stoiximan Superleague, καθώς πλέον έχουμε φτάσει μόλις μία «ανάσα» μακριά από το εναρκτήριο σφύριγμα.

Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία «κεφαλαιοποιώντας» ουσιαστικά τον ενθουσιασμό και τις τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων που μας προκάλεσαν οι δύο τελευταίες σεζόν, οι οποίες ήταν ασυνήθιστα συναρπαστικές για τα ελληνικά δεδομένα.

Δεν είναι όμως μόνο το παρελθόν που μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά και το πάρον. Ο ανταγωνισμός που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία δύο αυτά συναπτά έτη ώθησε τις ομάδες του πρωταθλήματος να κάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις, με τις περιπτώσεις των τεσσάρων μεγάλων να ξεχωρίζουν ξοδεύοντας σημαντικά ποσά για την ενίσχυσή τους, μία από τις λιγοστές φορές που το έκαναν και οι τέσσερις την ίδια σεζόν.

Ταυτόχρονα το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα έχουμε φέτος στην διάθεσή μας έδωσε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και στον Άρη, αλλά και σε κάποιες ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Aktor, που ελπίζουν να μπουν... σφήνα κάνοντας την έκπληξη.

Φυσικά, σκληρότερη θα είναι και η «μάχη» της επιβίωσης, αφού ανέβηκαν δύο ομάδες, που δεν θα είναι εύκολη... λεία για κανέναν, ο μεν Λεβαδειακός, γιατί γνωρίζει τα... κατατόπια και τις «μάχες» αυτές και η δε Athens Kallithea για την οικονομική δυναμική και την οργάνωση που παρουσιάζει και δεν συνηθίζεται από ομάδες που έρχονται από την δεύτερη κατηγορία.

Συνολικά αυτή τη στιγμή μετράμε περισσότερες από 200 προσθήκες και αποχωρήσεις από τις ελληνικές ομάδες με το μεταγραφικό ισοζύγιο να γράφει αυτή τη στιγμή -26,4 εκατ. ευρώ καταδεικνύοντας την τεράστια επένδυση και προσπάθεια που γίνεται για να ανέβει το επίπεδο.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε αναλυτικά τι έχει κάνει η κάθε ομάδα στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι», το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει ακόμα μπροστά του σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα, αφού οι μεταγραφές στην χώρα μας ολοκληρώνονται στις 11 Σεπτεμβρίου (και μετά θα υπάρχει κι ένα διάστημα για μεταγραφές ελεύθερων, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου).

ΠΑΟΚ: Αναβάθμιση από το κέντρο και μπροστά

ΠΑΟΚ: Αναβάθμιση από το κέντρο και μπροστά

ΑΕΚ: Ενισχυμένη στη νέα εποχή με μια μεταγραφή φορ να επείγει

ΑΕΚ: Ενισχυμένη στη νέα εποχή με μια μεταγραφή φορ να επείγει

Ολυμπιακός: Η μεταγραφάρα του Βέλντε και οι επενδύσεις σε Πιρόλα και Στάμενιτς

Ολυμπιακός: Η μεταγραφάρα του Βέλντε και οι επενδύσεις σε Πιρόλα και Στάμενιτς

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές για να αλλάξει επίπεδο με στόχο τον τίτλο

Παναθηναϊκός: Μεταγραφές για να αλλάξει επίπεδο με στόχο τον τίτλο

Άρης: Ποιοτική ενίσχυση για να μειώσει την απόσταση από το «Big-4»

Άρης: Ποιοτική ενίσχυση για να μειώσει την απόσταση από το «Big-4»

Λαμία: Ολικό λίφτινγκ και... πτώση στον μ.ο. ηλικίας

Λαμία: Ολικό λίφτινγκ και... πτώση στον μ.ο. ηλικίας

Πανσερραϊκός: Φρέσκο «αίμα» με στόχο το βήμα... παραπάνω

Πανσερραϊκός: Φρέσκο «αίμα» με στόχο το βήμα... παραπάνω

Αστέρας Aktor: Ελληνοποίηση και ουγγρικό... θωρηκτό

Αστέρας Aktor: Ελληνοποίηση και ουγγρικό... θωρηκτό

Παναιτωλικός: Κινήσεις ουσίας για να αποφύγει τα περσινά

Παναιτωλικός: Κινήσεις ουσίας για να αποφύγει τα περσινά

ΟΦΗ: Κάλυψε κενά, θέλει στόπερ και στοχεύει για Ευρώπη

ΟΦΗ: Κάλυψε κενά, θέλει στόπερ και στοχεύει για Ευρώπη

Ατρόμητος: Ενισχύθηκε για τα καλά στη γραμμή κρούσης του

Ατρόμητος: Ενισχύθηκε για τα καλά στη γραμμή κρούσης του

Βόλος: Το restart για να μην... κινδυνέψει όπως πέρσι

Βόλος: Το restart για να μην... κινδυνέψει όπως πέρσι

Athens Kallithea: O Βαλμπουενά και οι... ψαγμένες επιλογές

Athens Kallithea: O Βαλμπουενά και οι... ψαγμένες επιλογές

Λεβαδειακός: Ψώνισε... ελληνικά και είναι έτοιμος για μάχη

Λεβαδειακός: Ψώνισε... ελληνικά και είναι έτοιμος για μάχη

Σε 6+1 μεταγραφές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του πρωταθληματικού ρόστερ που διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία ο Ραζβάν Λουτσέσκου τη σεζόν 2023-24. Ως συν μία προφανώς και λογίζεται η οριστική μεταγραφή του βασικού στόπερ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τα ασπρόμαυρα ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου.

Οι «δυνατές» κινήσεις των Θεσσαλονικών αφορούν τη γραμμή κρούσης, όπου αποκτήθηκαν ο Φέντερ Τσάλοφ (3 εκατ. ευρώ) και ο Ταρίκ Τισουντάλι (2,2 εκατ. ευρώ), οι οποίοι αναβαθμίζουν σημαντικά τον ΠΑΟΚ στο «9». Από εκεί και πέρα πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση είναι η μεταγραφή του μέχρι 20χρονου μεσοεπιθετικού Σόλα Σορετίρε, o οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την ελληνική αγορά οι πρωταθλητές πήραν τον ελεύθερο Μαντί Καμαρά για τα χαφ, επένδυσαν στον νεαρό Αντώνη Τσιφτσή του Αστέρα Aktor για τον αναπληρωματικό του Κοτάρσκι, ενώ στο ρόστερ προστέθηκε και ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης, ως έξτρα λύση στο κέντρο της άμυνας.

Μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου φαντάζει δεδομένο πως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βόλφσμπουργκ και οι πρωταθλητές θα αποκτήσουν δυο στόπερ, έναν μέσο και έναν αριστερό μπακ.

ΗΡΘΑΝ: Τσάλοφ (Ε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τισουντάλι (Ε, Γάνδη), Κεντζιόρα (Α, Ντιναμό Κιέβου), Τσιφτσής (Τ, Αστέρας Aktor), Καμαρά (Μ, Ολυμπιακός), Σορετίρε (Μ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Θυμιάνης (Α, Πανσερραϊκός), Λύρατζης (Α, δαν.), Τσαούσης (Α, δαν.)

ΈΦΥΓΑΝ: Σοάρες (Μ, δαν.), Ζ. Ζίβκοβις (Τ), Τζίμας (Ε, δαν.), Αντόνιο (Μ), Μεϊτέ (Μ), Τροστ Εκόγνκ (Α, Αλ Κοχλούντ)

Πολύ δυνατό μεταγραφικό καλοκαίρι για την ΑΕΚ, το οποίο συνδυάστηκε και με την αλλαγή της ιδιοκτησίας στο κλαμπ και τον Μάριο Ηλιόπουλο να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα. Το ρόστερ ενισχύθηκε και αναβαθμίστηκε, ενώ απομένει ακόμα μια μεταγραφή σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ματίας Αλμέιδα. Αυτή του φορ, η οποία έχει καθυστερήσει πάρα πολύ και στοιχίζει καθώς ο Λιβάι αποτελεί τη μοναδική επιλογή στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα επειδή είναι πιθανό μετά τον σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό να υπάρξουν πωλήσεις, εφόσον προκύψουν παραχωρήσεις παικτών του βασικού rotation που πρέπει να αντικατασταθούν, τότε θα γίνουν επιπλέον κινήσεις.

Έχει αποκτηθεί ένα πολύ δυνατό δίδυμο γκολκίπερ με Στρακόσα και Μπρινιόλι, ήρθαν πολύ ποιοτικοί παίκτες με μεγάλα συμβόλαια μεσοεπιθετικά όπως οι Περέιρα και Λαμέλα, ενώ αποκτήθηκε και μάλιστα με 4 εκατ. ευρώ ο Κοϊτά για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει η πώληση του Πόνσε στο Χιούστον με 9 εκατ. ευρώ, ενώ έφυγε και ο ηγετικός Σέρχιο Αραούχο.

ΗΡΘΑΝ: Στρακόσα (Τ, Μπρέντφορντ), Μπρινιόλι (Τ, Παναθηναϊκός), Οντουμπάτζο (Α, Άρης), Κοϊτά (Μ, Σιντ-Τρούιντεν), Περέιρα (Μ, Ουντινέζε), Λαμέλα (Μ, Σεβίλλη), Κάλενς (Α, Τζιρόνα), Τσιλούλης (Μ, Λαμία)

ΕΦΥΓΑΝ: Πόνσε (Ε), Σιντιμπέ (Α), Φαν Βέερτ (Ε), Αραούχο (Ε), Κοσίδης (Ε, δαν.), Ραντόνια (Α, δαν.), Χρυσόπουλος (Α, δαν.)

Ο Ολυμπιακός αριθμητικά δεν έχει κάνει ακόμα όλες τις μεταγραφές που θέλει και έχει στον σχεδιασμό του. Ξεκάθαρα από τους παίκτες που απέκτησε το μεγάλο του αστέρι είναι ο Κρίστοφερ Βέλντε. Ο Νορβηγός διεθνής εξτρέμ που αγωνιζόταν στη Λεχ Πόζναν και έχει δείξει εξαρχής την ποιότητά του στο γήπεδο αλλά και τα δημιουργικά και επιθετικά χαρίσματά του.

Τρεις ακόμα σημαντικές μεταγραφές είναι αυτές του Κοστίνια, δεξιός μπακ που είχε κλείσει από πέρυσι, του στόπερ Πιρόλα που αποτελεί ένα σπουδαίο project για την άμυνα αλλά και του Νεοζηλανδού διεθνούς χαφ, Στάμενιτς, που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ με την προοπτική να αγωνιστεί ως βασικός στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε από την άλλη και αποχωρήσεις. Ο Κάρμο επέστρεψε στην Πόρτο, ο Ορτα γύρισε στη Μπράγκα και ο Φορτούνης έφυγε ως ελεύθερος. Επίσης ο Ποντένσε - τον οποίο θέλει πίσω ο πειραϊκός σύλλογος γύρισε στη Γουλβς.

ΗΡΘΑΝ: Αναγνωστόπουλος (Τ, Κηφισιά), Πιρόλα (Α, Σαλερνιτά), Κοστίνια (Α, Ρίο Άβε), Στάμενιτς (Μ, δαν. Νότιγχαμ Φόρεστ), Ντάνι Γκαρθία (Μ, Αθλέτικ Μπιλμπάο), Βέλντε (Μ, Λεχ Πόζναν), Μπιελ (Μ, δαν.) και Γιάρεμτσουκ (Ε, Κλαμπ Μπριζ).

ΕΦΥΓΑΝ: Παπαδούδης (Τ), Σίνα (Τ, δαν.)), Ουσεϊνού Μπα (Α), Κάρμο (Α), Ρίτσαρντς (Α), Κίνι (Α), Αλεξανδρόπουλος (Μ), Ορτα (Μ), Ιμπόρα (Μ), Μαντί Καμαρά (Μ), Καμπράλ (Μ), Κούντε (Μ), Καρβάλιο (Μ), Ποντένσε (Μ), Φορτούνης (Μ), Λοβέρα (Μ), Μπρνιτς (Μ, δαν.), Πέπε Ροντρίγκες (Μ), Ελ Αραμπί (Ε), Αλγκασίμ Μπα (Ε), Γιόβετιτς (Ε), Αγκιμπού Καμαρά (Μ), Φαντιγκά (Μ) και Ναβάρο (Ε).

Ακόμη ένα μεταγραφικό καλοκαίρι... αναβάθμισης πέρασε φέτος ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι, μετά την απόφαση της διοίκησης να ανέβει περαιτέρω το μπάτζετ, προχώρησαν σε κάποια σημαντικά upgrades στο ρόστερ τους προκειμένου να προσφέρουν στο νέο προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Αλόνσο τα καλύτερα δυνατά «όπλα» για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και να προοδεύσει στην Ευρώπη.

Αναμφισβήτητα, η μεταγραφή που ξεχώρισε ήταν εκείνη του Τετέ, που έφτασε να είναι η τρίτη ακριβότερη στην ιστορία της ομάδας πίσω από Κωνσταντίνου και Σισέ ενώ σημαντική επένδυση έγινε και στις περιπτώσεις των Μαξίμοβιτς και Ίνγκασον (ακριβότερος στόπερ στην ιστορία της ομάδας). Στις αποχωρήσεις υπήρχαν οι προδιαγεγραμμένες των Μπερνάρντ και Μπρινιόλι, αλλά κι εκείνες των Παλάσιος και Χουάνκαρ.

ΗΡΘΑΝ: Μαξίμοβιτς (Μ, Χετάφε), Μπάλντοκ (Α, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Γεντβάι (Α, Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντραγκόφσκι (Τ, Σπέτσια), Ίνγκασον (Α, Μίντιλαντ), Τετέ (Μ, Γαλατάσαραϊ), Μαξ (Α, Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

ΕΦΥΓΑΝ: Μπερνάρντ (Μ), Μπρινιόλι (Τ), Παλάσιος (Μ), Χουάνκαρ (Α), Ξενόπουλος (Τ), Σιδεράς (Α)

Μπορεί οι Κίτρινοι να άργησαν να πάρουν... μπρος στο μεταγραφικό παζάρι, έχοντας δει σε πρώτη φάση να αποχωρούν διάφοροι παίκτες από το περσινό ρόστερ, όμως όταν ξεκίνησαν, πραγματοποίησαν κάποιες ποιοτικές προσθήκες. Πιο σημαντική και πολύ δαπανηρή για τον Άρη, αυτή του Ισπανού κεντρικού μέσου Μόντσου, για τον οποίο έγινε υπέρβαση με πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ για το deal με τη Βαγιαδολίδ, ενώ στον ίδιο δόθηκε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Ανάλογη κίνηση και ο δανεισμός του Χοσέ Σιφουέντες από τη Ρέιντζερς με οψιόν αγοράς. Ενίσχυση και στα εξτρέμ με τον Σίστο, αλλά και στις θέσεις του δεξιού και αριστερού μπακ με τον Ισπανό πρώην της Ιντερνασιονάλ και της Θέλτα, Ούγκο Μάγιο, ο οποίος αντικαθιστά τον Οντουμπάτζο που πωλήθηκε στην ΑΕΚ και τον Τσέχο διεθνή Μάρτιν Φρίντεκ αντίστοιχα.

ΗΡΘΑΝ: Μόντσου (Μ, Βαγιαδολίδ), Μάγιο (Α, Ιντερνασιονάλ), Παμλίδης (Μ, ΠΑΣ Γιάννινα), Σίστο (Μ, Αλάνιασπορ), Ντιαντί (Μ, Εσπουάρ ντε Γκεντιαβάγε), Σουλεϊμάνοφ (Μ, Κράσνονταρ), Σίντκλιφ (Τ, Μπρομαποϊκάρνα), Σιφουέντες (Μ, Ρέιντζερς δαν), Φρίντεκ (Α, Λουκέρνη)

ΕΦΥΓΑΝ: Οντουμπάτζο (Α), Τζούρασεκ (Μ), Ματαρίτα (Α), Κοβάλ (Τ), Χουτεσιώτης (Τ), Βερστράτε (Μ), Παμλίδης (Μ, δαν.), Ανσαριφάρντ (Ε), Ντουκουρέ (Μ), Ρουπ (Μ), Χριστοδουλόπουλος (Μ), Δεληζήσης (Α), Μπένετ (Μ), Κάρλσον (Μ), Φεράρι (Α)

Μετά την ιστορική επιτυχία της περσινής σεζόν με την είσοδο στα Play off της Stoiximan Superleague, η Λαμία προχώρησε σε... ολικό λίφτινγκ του ρόστερ και νέα φιλοσοφία, υπό τις οδηγίες καινούργιου προπονητή.

Ο Μαρίνος Σατσιάς διαδέχθηκε τον Λεωνίδα Βόκολο με στόχο να επαναλάβει την περσινή υπέρβαση, ωστόσο στα χέρια του έχει ένα τελείως διαφορετικό ρόστερ, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ηλικία, αφού ο μ.ο. ηλικίας έπεσε... απότομα.

Εκτός από το... σάρωμα στη Super League 2 με νιάτα από τις Β' ομάδες του Ολυμπιακού (Βλαχομήτρος) και Παναθηναϊκού (Αθανασακόπουλος και Φουρτάδο) και του Ηρακλή (Δοϊράνλης), η Λαμία ενισχύσθηκε και με έμπειρες επιλογές σε καίριες θέσεις όπως του τερματοφύλακα (Ρατόν) και της μεσαίας γραμμής (Μπίκοφ και Μέκιτς).

Από την άλλη, αποχώρησαν παίκτες που ήταν βασικά στελέχη στην περσινή σεζόν όπως ο Κοσέλεφ, ο Σλίβκα, ο Σίντκλεϊ, ο Σιμόν, ο Τζανετόπουλος και ο Τσιλούλης.

ΗΡΘΑΝ: Ρατόν (Τ, Βίσλα Κρακοβιάς), Κόστιτς (Τ, Βόλος), Ρινγκ (Α, Αμιέν), Σάντμπεργκ (Α, Χάκεν), Αντράντε (Α, Χίμκι), Ντεντάκης (Α, Λεβαδειακός), Βιτλής (Α, Ηρακλής), Μπίκοφ (Μ, Ντιναμό Μινσκ), Μέκιτς (Μ, Ζαλεζνίτσαρ), Δοϊραλνης (Μ, Ηρακλής), Αθανασακόπουλος (Μ, Παναθηναϊκός Β'), Φουρτάδο (Μ, Παναθηναϊκός Β'), Σιμόνι (Ε, Μακεδονικός), Γουίντο (Ε, Μακάμπι Πέταχ Τίκβα), Βλαχομήτρος (Ε, Ολυμπιακός Β')

ΕΦΥΓΑΝ: Κοσέλεφ (Τ), Αμαράλ (Α), Σίντκλεϊ (Α), Παπαδόπουλος (Α), Τζανετόπουλος (Α), Βασιλαντονόπουλος (Α), Σιμόν (Α), Σλίβκα (Μ), Τζανδάρης (Μ), Σαντάνα (Μ), Στάνκο (Μ), Τσιλιάνιδης (Μ), Μαρτίνεθ (Μ), Τσιλούλης (Ε), Μάλτσι (Ε), Κοντονίκος (Ε), Τσούκαλος (Ε), Τόσιτς (Ε).

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια την περσινή σεζόν, παρέμεινε με ευκολία στην κατηγορία και φέτος, με νέο προπονητή αλλά και φρέσκο... αίμα, θέλει να στοχεύσει στο επόμενο βήμα.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου διαδέχθηκε τον Πάμπλο Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία των Λιονταριών και παρά τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που είχαν βασικό ρόλο, ο Πανσερραϊκός ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις με νεαρούς αλλά και έμπειρους παίκτες.

Ο Μίλος Ντέλετιτς είναι γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επέστρεψε στη Stoiximan Superleague μετά το πέρασμά του στην Τράκτορ. Επαναπατρισμός για τον Δημήτρη Χαντάκια μετά από τέσσερα χρόνια που είχε βασικό ρόλο στη Ζίρα του Αζερμπαϊτζάν.

Από εκεί και πέρα, σημαντική ενίσχυση στο τέρμα με την απόκτηση του 25χρονου Γεωργιανού Λούκα Γκουγκεσασβίλι από την Καραμπάγκ αλλά και στη μεσαία γραμμή με τον 28χρονο Καμερουνέζο Βίλφριντ Καπτούμ από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Στην αντίπερα όχθη, στις αποχωρήσεις, ο Αμρ Ουάρντα είχε λύσει το συμβόλαιο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν με τα Λιοντάρια ενώ παρελθόν αποτέλεσε και ο αρχηγός του κλαμπ, Κωνσταντίνος Θυμιάνης μεταξύ άλλων. Τέλος, στην κορυφή είναι η πώληση του Κόστα Άλεξιτς στην τουρκική Ιγκντιρ, όπως είχατε διαβάσει στο Gazzetta.

ΗΡΘΑΝ: Γκουγκεσασβίλι (Τ, Καραμπάγκ), Κουτσογούλας (Α, δαν. Ολυμπιακός), Καρασαλίδης (Α, Καλαμάτα), Κατσουλίδης (Α, Ολυμπιακός Β'), Καραμανώλης (Α, Δόξα Κατοκοπιάς), Χαντάκιας (Α, Ζίρα), Σαπουντζής (Μ, Ολυμπιακός Β'), Περούτζι (Μ, δαν. Σαν Λορέντσο), Μαρίνος (Μ, Ολυμπιακός), Λιάσος (Μ, ΠΑΣ Γιάννινα), Ντέλετιτς (Μ, Τράκτορ), Σαλαζάρ (Μ, Ιωνικός), Καχ (Μ, ΑΕΛ Λεμεσού)

ΕΦΥΓΑΝ: Θυμιάνης (Α), Μούργος (Μ), Γούλερι (Μ), Οικονόμου (Μ), Αυλωνίτης (Α), Σαπουντζής (Μ, δαν.), Παπαδημιτρίου (Μ), Ανάκογλου (Μ), Άλεξιτς (Ε), Πηλέας (Α), Μορέιρα (Μ), Ντανκερλούι (Α)

Ο Αστέρας Aktor τη νέα αγωνιστική περίοδο θα μπει στη «μάχη» της Stoiximan Superleague για να διεκδικήσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο και ήδη έχει «καλύψει» τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ του Μίλαν Ράσταβατς. Από τις κινήσεις που έγιναν είναι εμφανές πως οι Αρκάδες ήθελαν να τονώσουν το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκε ο Τσιντώτας ως αντικαταστάτης του Τσιφτσή και ο Τζανδάρης για τον άξονα, ενώ επέστρεψαν ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Τζίμας, ο οποίος μάλιστα είναι «παιδί» της ομάδας, καθώς προέρχεται από τις «κιτρινομπλέ» ακαδημίες.

Αναμφίβολα από τις δέκα προσθήκες που έχουν κάνει οι Αρκάδες ξεχωρίζει ο Μάρτιν Άνταμ. Πρόκειται για θηριώδη διεθνή Ούγγρο σέντερ φορ, ο οποίος ξεχωρίζει για το εκτόπισμα του και τη δύναμη του. Είναι μόνιμο στέλεχος της εθνικής του ομάδας και μάλιστα έπαιξε σε όλα τα ματς της χώρας του στο EURO 2024. Από εκεί και πέρα το κενό του Λύρατζη κάλυψε ο Άλχο, για τα χαφ αποκτήθηκαν Μούμο και Ρέντζιτς, ο Ντελί ήρθε να κλείσει την «τρύπα» στα στόπερ, ενώ ο νεαρός μεσοεπιθετικός Φαράι κέντρισε τα βλέμματα στην προετοιμασία. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να γίνει κάποια έξτρα κίνηση, αν βρεθεί κάποια... άχαστη ευκαιρία.

ΗΡΘΑΝ: Μάρτιν Ανταμ (Ε, Ουσλάν), Μούμο Μουνιόθ (Μ, Μπούργκος), Παναγιώτης Τζίμας (Μ, ΠΑΟΚ), Νικολάι Αλχο (Α, Βόλος), Αϊντίν Ρέντζιτς (Μ, Σλόγκαν Μεριντίαν), Θεοφάνης Τζανδάρης (Μ, Λαμία), Παναγιώτης Τσιντώτας (Τ, Ατρόμητος), Σιμόν Ντελί (Α, Ιστανμπουλσπόρ), Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Α, Γκόρνικ Ζάμπρζε), Σάμι Φαράι (Μ, Σοσό)

ΕΦΥΓΑΝ: Ζουκάνοβιτς (Α), Βαλιέντε (Μ), Μουνάφο (Μ), Καρμόνα (Α), Ατιένθα (Α), Γιάννης Χριστόπουλος (Α), Σίτο (Μ), Βασίλης Σουρλής (Μ), Αντώνης Τσιφτσής (Τ), Λύρατζης (Α).

Με στόχο να επιτύχει μία άνετη παραμονή στην κατηγορία και να μην μπλέξει ξανά σε περιπέτειες, όπως αυτές της περασμένης σεζόν, ο Παναιτωλικός κινήθηκε στο μεταγραφικό «παζάρι» χωρίς υπερβολές, ακολουθώντας όμως την συνήθη λογική του.

Απέκτησε οκτώ ποδοσφαιριστές κάνοντας ποιοτικές κινήσεις τόσο από το εξωτερικό, όπως οι Λουίς και Μαΐντεβατς όσο και δυνατές μεταγραφές από την ελληνική αγορά, όπως οι Παντελάκης και Σιέλης. Aπό εκεί και πέρα «κλεισμένος» πρέπει να θεωρείται ο διεθνής Κολομβιανός μεσοεπιθετικός Αντρές Ρόα, ο οποίος αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα.

Όσον αφορά εκείνους που αποχώρησαν, έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες για την ομάδα, όπως ο Σενγκέλια, ο Χουάνπι και ο Ταμπίντζε ενώ στην ουσία αποχώρησαν και οκτώ Έλληνες από τον κορμό της, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, με σημαντικότερη «απώλεια» να είναι αυτή του Καρέλη.

ΗΡΘΑΝ: Λουίς (Μ, Βάρτα Πόζναν), Λαγιούντ (Ε, Ατλάντε), Μαΐντεβατς (Ε, Ντεμπρετσένι), Σιέλης (Α, Βόλος), Παντελάκης (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Ρουίθ (Α, Αντεκέρα), Αγαπάκης (Α, Αλμυρός Γαζίου),Τσελίκοβιτς (Α, Ακμάτ Γκρόζνι), Λουίς (Μ, Βάρτα Πόζναν)

ΕΦΥΓΑΝ: Σενγκέλια (Μ), Καρέλης (Ε), Ταμπίντζε (Α), Ντουάρτε (Μ), Πέδρο (Ε), Καπίνο (Τ), Χατζηθεοδωρίδης (Α), Ξενιτίδης (Μ), Λαζαρίδης (Α), Ραγιάς (Τ), Χουάνπι (Μ), Βοΐλης (Ε), Τσιγγάρας (Μ), Οικονόμου (Α, αποσύρθηκε), Μαλής (Α)

Ο ΟΦΗ έκανε μια σημαντική ανανέωση στο ρόστερ του για τη νέα σεζόν, στην οποία ο στόχος του κλαμπ είναι η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως από τους παίκτες που έμεναν ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι, μόνο ο «Κρητικός» πια, Χουάν Νέιρα παρέμεινε και σημαντικές «μονάδες», όπως οι Τοράλ, Βούρος, Μεγιάδο και Θοράρινσον έφυγαν από το Ηράκλειο.

Οι Ομιλίτες έκλεισαν σχεδόν όλες τις «τρύπες» που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ. Αποκτήθηκαν Γκονζάλεθ και Χατζηθεοδωρίδης για τα δυο άκρα της άμυνας, ο Χριστόπουλος ως ελληνική λύση για το κέντρο της άμυνας, δυο εξτρέμ πρώτης γραμμής, όπως είναι ο Σενγκέλια και ο Νους, ο Καραχάλιος ως αντί-Μεγιάδο και ο υψηλόσωμος Γιουνγκ για εναλλακτική του Ισέκα. Δεδομένα οι Κρητικοί θα ενισχυθούν με έναν έμπειρο στόπερ από το εξωτερικό και εδώ και μέρες παλεύουν να κλείσουν τον «εκλεκτό» τους, ενώ είναι ανοιχτό αν θα υπάρξει επιπλέον κίνηση, όπως με ένα ακόμα «6αρι».

ΗΡΘΑΝ: Καραχάλιος (Μ, ΠΑΣ Γιάννινα), Γκονζάλεθ (Α, Μπούργος), Γιούνγκ (Ε, Οστάνδη), Χατζηθεοδωρίδης (Α, Παναιτωλικός), Χριστόπουλος (Α, Αστέρας Aktor), Νους (Ε, δαν. Αρχεντίνος Τζούνιορς), Κουτσουπιάς (Μ, Σπαλ), Σενγκέλια (Ε, Παναιτωλικός)

ΕΦΥΓΑΝ: Γκλάζερ (Μ), Τοράλ (Μ), Βούρος (Α), Μεγιάδο (Μ), Μοσκέρα (Ε), Λουκάο (Α), Θοράρινσον (Α), Γρίβας (Ε), Φελίπε (Ε), Γιαννούλης (Α, αποσύρθηκε), Αλ Μοχαϊμέντ (Μ), Μπακού (Ε)

Οι Περιστεριώτες έχοντας πλέον τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο τους απώλεσαν αρκετά περσινά βασικά τους στελέχη (όπως πχ τον Ασεβέδο και τον Ρομπάιγ), ωστόσο παράλληλα ενισχύθηκαν αισθητά και ειδικά στην επίθεσή τους. Οι προσθήκες των Ουάρντα (που έχει αγωνιστεί ξανά στον Ατρόμητο και μάλιστα αυτή αναμένεται να είναι η 3η θητεία του στον σύλλογο), Καρλίτος και Φαν Φέερτ δίνουν άλλη οντότητα στην επίθεσή του.

Εάν πρέπει να κοιτάξουμε πιο καλά τους αριθμούς των παικτών που ήρθαν ο Καρλίτος με τα 10 του γκολ σε 22 ματς με τη Λαμία πέρυσι δεσπόζει. Από τις προσθήκες που ίσως μας εκπλήξουν είναι αυτή του τροπαιούχου του Conference League με τον Ολυμπιακό, του ακραίου μπακ Κίνι.

ΗΡΘΑΝ: Χουτεσιώτης (Τ, Άρης), Κοσέλεφ (Τ, Λαμία), Μπρόρσον (Α, Άρης Λεμεσού), Σταυρόπουλος (Α, Βάρτα Πόζναν), Μανσούρ (Α, Εστρέγια Αμαδόρα), Αργυρίου (Α, Ολυμπιακός), Κίνι (Α, Ολυμπιακός), Μίχορλ (Μ, Λασκ), Καλοσκάμης (Μ, Παναθηναϊκός), Ουεντραόγκο (Μ, ΠΑΟΚ), Μπακού (Ε, Λέγκια Βαρσοβίας), Ουάρντα (Ε, Πανσερραϊκός), Καρλίτος (Ε, Αστάνα) και Φαν Φέερτ (Ε, ΑΕΚ).

ΕΦΥΓΑΝ: Μαρκετζάνι (Τ), Τσιντώτας (Τ), Δήμος (Τ), Κιβρακίδης (Α), Ασεβέδο (Α), Τζαβέλλας (Α), Κούντε (Μ), Έρλινγκμαρκ (Μ), Αγκιμπού Καμαρά (Μ), Βέργος (Ε), Ρομπάιγ (Ε), Τριμμάτης (Ε), Ντιρκς (Ε) και Βαλένσια (Ε).

Ο Βόλος ήταν ανάμεσα στις ομάδες που μέχρι το τέλος πάλευε για να παραμείνει στην κατηγορία και φέτος θέλει να κοιτάξει πιο... υψηλές πτήσεις μέσα από την ενίσχυση του ρόστερ.

Με τον 38χρονο Ισπανό Χοακίν Γκόμεζ στον πάγκο της ομάδας για τη νέα σεζόν, ο Βόλος έχει κάνει τη δική του... αναβάθμιση, καθώς δεν θέλει να φτάσει στο σημείο της περσινής σεζόν, να παλεύει για την παραμονή μέχρι το τέλος.

Ο σύλλογος της Μαγνησίας έχει συλλέξει αρκετούς έμπειρους παίκτες αλλά και ποδοσφαιριστές που άφησαν θετικά δείγματα με τις ομάδες τους την περασμένη σεζόν ενώ είχαμε και αρκετές επιστροφές στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αρχικά ο Λούκα Βιγιαφάνιες άφησε την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ και επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Βόλου ενώ το ίδιο συνέβη με τον Όμρι Άλτμαν που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Χαποέλ Τελ Αβίβ. Ο Φράνκο Φεράρι έλυσε το συμβόλαιο του με τον Άρη και επέστρεψε στον Βόλο για να τον ενισχύσει στα άκρα της άμυνας ενώ ο Γιασίν Ασεχνούν παρέμεινε στο ρόστερ.

Στις αποχωρήσεις από την άλλη, ο Σιέλης που ήταν ο βασικός στόπερ έφυγε για τον Παναιτωλικό ενώ ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία επέστρεψε στην Αργεντινή για χάρη της Νιούελς. Ο Άλχο παραμένει στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αστέρα AKTOR και ο Παναγιώτης Μωραϊτης με της ΑΕΛ στη Super League 2.

ΗΡΘΑΝ: Φεράρι (Α, Άρης), Μίλετιτς (Α, Ομόνοια), Κορέα (Α, Ανόρθωση), Σμέουλερ (Α, Εξέλσιορ), Βιγιαφάνιες (Μ, ΑΠΟΕΛ), Μεντιέτα (Μ, Σαντάουνς), Δώσης (Μ, Ελεύθερος), Αλτμάν (Ε, δαν. Χαποέλ Τελ Αβίβ), Κόζτα (Ε, Τορπέντο Μόσχας), Κόντε (Ε, ΠΑΣ Γιάννινα).

ΕΦΥΓΑΝ: Γκαρθία (Ε), Σιέλης (Α), Μωραϊτης (Ε), Άλχο (Α), Καραγιάννης (Α), Κόστιτς (Τ), Μπαριέντος (Μ), Καλαμπούκας (Τ), Ποπέσκου (Ε), Λούνα (Α), Ράσιτς (Μ)

Στις 13 μεταγραφές έφτασε το κοντέρ της Athens Kallithea στη σεζόν της επιστροφής της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 18 χρόνια. Όπως προκύπτει μάλιστα είναι πιθανό αυτός να είναι ο τελικός αριθμός των προσθηκών της ομάδας της Αττικής, η οποία ενισχύθηκε σε κάθε γραμμή και σε κάθε θέση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το αθηναϊκό κλαμπ επέλεξε κατά κύριο λόγο ξένους ποδοσφαιριστές, άγνωστους στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι οποίοι θα μας «συστηθούν» για πρώτη φορά.

Μπαραγκάν και Γκέλιος θα είναι οι διεκδικητές για τα γάντια του «άσου». Πασαλίδης, Ισιμά Μιρέν και Μότοκ προστέθηκαν στις επιλογές του Μάστιμο Ντονάτι για την τριάδα των στόπερ, ενώ για τα άκρα της οπισθοφυλακής αποκτήθηκαν ο Σοΐρι (δεξιά) και ο Χάνουσεκ (αριστέρα). Για τα χαφ αποκτήθηκαν Ντιμπά - Μερκάτι και στο «9» Ουλντρίκις και Τζιάνι θα πλαισιώσουν τον αρχηγό Λουκίνα. Φυσικά η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Ματιέ Βαλμπουενά, με τον 40χρονο Γάλλο μεσοεπιθετικό να είναι η κίνηση που βάσει ονόματος κάνε μεγαλύτερο «γκελ» μεταξύ των ομάδων εκτός του Big 5.

ΗΡΘΑΝ: Σοΐρι (Α, Κραϊόβα), Μπαραγκάν (Τ, Αλμπαθέτε), Ουλντρίκις (Ε, Καμπούρ), Πασαλίδης (Α, Σαλερνιτάνα), Ισιμά Μιρέν (Α, Φίτεσε), Γκέλιος (Τ, Ιωνικός), Σαρδέλης (Μ, Παναθηναϊκός), Χάνουσεκ (Α, Ανκαραγκουτσού), Μότοκ (Α, δαν. Σαλερνιτάνα), Βαλμπουενά (Μ, Απόλλωνας Λεμεσού), Ντιμπά (Μ, Σερβέτ), Τζιάνι (Ε, δαν. Πίζα), Μερκάτι (Μ, Σασουόλο)

ΕΦΥΓΑΝ: Κότσαρης (Τ), Κυνηγόπουλος (Ε), Ραχμάν Ουές (Α), Γκράβιους (Μ), Μπουλούλης (Μ), Τσιντώνης (Μ), Νεκούλ (Μ), Γεβρέμοβιτς (Α), Κολτσίδας (Μ), Ρόσι (Α), Περέιρα (Ε), Βοσνιάδης (Τ), Κακάριος (Ε), Τόρες (Ε)

Ο Λεβαδειακός κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα στον βόρειο όμιλο της Superleague 2 κι έτσι εξασφάλισε την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία. Όπως ήταν λογικό χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, έχοντας και νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Έφτασε γρήγορα τις έντεκα μεταγραφές με τους Εραμούσπε, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Όζμπολτ και Μπάλτσι να ξεχωρίζουν. Εξ' αυτών μόνο οι δύο (Όζμπολντ και Μπάλτσι) επρόκειτο για παίκτες που δεν προήθλαν από την ελληνική αγορά δείχνοντας έτσι την ρότα που ακολούθησαν οι Βοιωτοί στο φετινό τους σχεδιασμό.

Αποχώρησαν συνολικά 15 ποδοσφαιριστές ενώ οι Βοιωτοί εισέπραξαν κι ένα σημαντικό έσοδο από την πώληση του ποσοστού δικαιωμάτων που είχαν για τον Φώτη Ιωαννίδη.

ΗΡΘΑΝ: Όζμπολτ (Ε, Χάποελ Τελ Αβίβ), Κ. Παπαδόπουλος (Α, Λαμία), Πλέγας (Μ, ΑΕΛ), Εραμούσπε (Α, ΠΑΣ Γιάννινα), Γκαραβέλης (Τ, Νίκη Βόλου), Πεντρόσο (Μ, ΑΕΛ), Κάσσος (Μ, Νίκη Βόλου), Γιόκε (Μ, Αιολικός), Γιάλοου (Μ, Ελίτ Γιουνάιτεντ), Μπάλτσι (Μ, Νιούελς Ολντ Μπόις δαν.), Μαξιμιλιάνο Μορέιρα (Μ, Πανσερραϊκός)

ΕΦΥΓΑΝ: Μπελμόντε (Μ), Πολέτο (Μ), Τσιριγώτης (Ε), Πίρινεν (Α), Κουιρουκίδης (Ε), Κουάδρα (Ε), Ντεντάκης (Α), Σωτηράκος (Α), Μπαΐροβιτς (Ε), Τσελεπίδης (Α), Γκεζαλί (Μ), Νικολιάς (Μ), Νταγκό (Μ), Λόπεθ (Α), Αγγελόπουλος (Τ), Νίκας (Ε, δαν.), Χάμοντ (Μ, δαν.)

@Photo credits: INTIME, eurokinissi