Ολυμπιακός: Μία 11άδα κι επτά σημειώσεις για όσα έδειξε ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Μία 11άδα κι επτά σημειώσεις για όσα έδειξε ο Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta διαπιστώσεις αναφορικά με τις επιλογές του Μεντιλίμπαρ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Το νέο πρωτάθλημα είναι προ των πυλών λοιπόν και με αφορμή την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, μέσα από τη διαδικασία των οκτώ φιλικών του, έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τι έδειξε ο Μεντιλίμπαρ αναφορικά με τα πλάνα του, με βάση τον χρόνο συμμετοχής των παικτών του-έστω κι αν χρειάζονται αστερίσκοι.

Η ενδεκάδα που έπαιξε περισσότερο στους αγώνες προετοιμασίας είναι αυτή:

Τζολάκης (270 λεπτά)

Ρόντινεϊ (441), Ρέτσος (403), Άμπι (376), Ορτέγκα (414)

 

Ντόη (331), Μουζακίτης (404), Τσικίνιο (368)

Ζέλσον (402), Κωστούλας (378), Μασούρας (418)

Σημειώσεις:

Πρώτη, ο Βέλντε (192 λεπτά) ήταν διαθέσιμος στα μισά φιλικά, ενώ ο Γιάρεμτσουκ (161) με τον Πιρόλα (239) έπαιξαν σε τρία φιλικά, ο Στάμενιτς (90) σε δύο και οι Έσε (90), Ελ Κααμπί (19) σε ένα, για διάφορους λόγους ο καθένας.

Δεύτερη, ο Αναγνωστόπουλος (180 λεπτά) ήταν περισσότερο κάτω από τα δοκάρια από τον Πασχαλάκη (135), όπως και από τον Μπότη (135).

Τρίτη, ο Κοστίνια (351) κι ο Αποστολόπουλος (384) πήραν πολύ χρόνο στα άκρα της άμυνας. Όπως κι ο Μπιανκόν (338) στο κέντρο της άμυνας, με τον Κουτσίδη να έχει καταγράψει 264 λεπτά… πτήσης.

ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ

Τέταρτη, στη μεσαία γραμμή ο Μπακούλας (339) είχε λίγα λεπτά παραπάνω από τον Ντόη, που όμως έπαιξε βασικός σε όλα τα παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε, και στα πέντε-μόνο αυτός κι ο Κωστούλας ήταν πάντοτε βασικοί σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας! Κι ο Παπακανέλλος (373), παίζοντας συνήθως σε ρόλο πίσω από τον φορ, είχε λίγα λεπτά παραπάνω από τον Τσικίνιο, όμως ο Πορτογάλος ήταν πιο πολύ βασικός.

Πέμπτη, ο Μπιέλ (367) πήρε αρκετό χρόνο και ήταν ο αμέσως επόμενος μετά τους τρεις επιθετικούς (έτσι άλλωστε «ενισχύθηκε», όπως αποδείχθηκε, η μεταγραφή του, στο MLS), ενώ τόσο ο Βέλντε, όσο κι ο Γιάρεμτσουκ για το διάστημα στο οποίο βρίσκονται στην ομάδα έπαιξαν πολύ. Και είναι σαφές ότι θα είναι υποψήφιοι για την αρχική ενδεκάδα, όπως εξυπακούεται κι ο Ελ Κααμπί με τον Έσε, πιθανόν και ο Στάμενιτς.

Έκτη, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε πάρα πολύ χρόνο σε όλους τους παίκτες και ουδείς μπορεί να έχει παράπονο ότι αδικήθηκε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους δοκίμασε όλους σε όλες τις συνθήκες, δηλαδή και στα πιο εύκολα και στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Για παράδειγμα, έβαλε τον Αποστολόπουλο 70 λεπτά κόντρα στη Νότιγχαμ κι ένα ημίχρονο κόντρα στον Άγιαξ. Είχε τον Μπακούλα 87 λεπτά εναντίον της Ρόμα και τον Μουζακίτη 90 λεπτά εναντίον των Αράβων του Μίτσελ, αλλά και τους δύο από ένα ημίχρονο στο πρώτο τεστ με τον Άγιαξ. Μόνο ο Παπακανέλλος δεν έπαιξε από την αρχή βασικός σε κάποιο από τα τέσσερα πιο δύσκολα φιλικά.

αποστολουπουλος

Έβδομη, ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στη μάχη όλους τους νεαρούς σε ηλικία «ερυθρόλευκους», αλλά προσπάθησε και να τους «προστατεύσει», χρησιμοποιώντας στα πιο δύσκολα φιλικά δύο κι όχι περισσότερους από αυτούς ως βασικούς, σε αντίθεση με τα λιγότερο δυνατά τεστ, στα οποία έβαζε μέχρι και πέντε από αυτά τα παιδιά στην αρχική ενδεκάδα!

Αυτά! Πλέον θα τους δούμε όλους στην…κανονική δράση. Αυτούς και κάποιους…ακόμη.

Άσχετο:

Έχει ένα βουνό να ανέβει ο Παναθηναϊκός, μετά το 0-1 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, αλλά το Άμστερνταμ δεν είναι για κανένα έδρα φόβητρο εδώ και κάποια χρόνια. Να θυμίσω π.χ. ότι το Φλεβάρη του 2022 στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από το Μπενφίκα-Άγιαξ 2-2 στη Λισαβόνα, οι Πορτογάλοι πήγαν και κέρδισαν με 1-0 μέσα στην Ολλανδία.

Για να κάνει τη διαφορά ο Παναθηναϊκός, πάντως, πρέπει να έχει απόψε διακριθέντες κι άλλους παίκτες του από τη μέση και πάνω, αφού στο πρώτο ματς ήταν σαν να έπαιζε μόνο ο Μπακασέτας, που προσπαθούσε να τα κάνει όλα, τα έκανε (!), σούταρε επικίνδυνα, έβγαζε ασίστ κ.α. αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετά.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Από την άλλη, το τελευταίο σπουδαίο ευρωπαϊκό διπλό των «πράσινων» χρονολογείται πριν…14 χρόνια, εκείνο το 3-2 επί της Ρόμα στην Ιταλία, που είχε φέρει και πρόκριση. Τη δε τελευταία φορά που έπαιξαν με τον Άγιαξ, το 2017, είχαν χάσει και τότε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι (1-2) και στην εκτός έδρας ρεβάνς ηττήθηκαν 0-2.

Ας παρατηρήσουμε ότι ο Άγιαξ με τον νεαρό Ιταλό Φαριόλι στον πάγκο είναι τουλάχιστον σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν πολύ συγκεντρωμένος αμυντικά και επιθετικά του αρκεί ένα γκολ και μετά να το κρατήσει. Η δε προηγούμενη ομάδα του, η Νις, στο περασμένο γαλλικό πρωτάθλημα είχε το καλύτερο παθητικό αμυντικά, αντίθετα επιθετικά είχε πάρα πολύ φτωχό ενεργητικό.

Τώρα, για την ΑΕΚ, τι να πούμε. Και να θέλει, που λέει ο λόγος, είναι δύσκολο να αποκλειστεί από αυτό τον αντίπαλο, παρά το 1-3 του πρώτου αγώνα. Κατ΄ αρχάς, κάθε κόρνερ και φάουλ στην περιοχή της ομάδας της Αρμενίας είναι φάση!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Εμείς εδώ γκρινιάζουμε που δεν έμεινε ο Ιμπόρα (και τρώει γκολ ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις κλπ, κλπ) και που ο νεοαποκτηθείς Γκαρθία υπέστη θλάση από την πρώτη του προπόνηση κι ακόμη είναι εκτός δράσης, αλλά ίσως έχει ένα ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ότι ο Ιμπόρα είναι κι αυτός τραυματίας στη νέα-παλιά ομάδα του, τη Λεβάντε. Και δη επίσης με θλάση, επίσης από την πρώτη προπόνηση και επίσης ένα μήνα στα πιτς!

ΙΜΠΟΡΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πανύψηλος Ισπανός βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στο τέλος της σεζόν, όταν ήταν υγιής και με δυνάμεις. Εξ ου άλλωστε κι έγινε συζήτηση για να μείνει, με τον Ιμπόρα να επιμένει ότι θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του και να κλείσει την καριέρα του στην «πρώτη του αγάπη».

Απλά ίσως έχει ένα νόημα να θυμηθούμε ότι σε όλο το υπόλοιπο διάστημα της σεζόν, από τα μέσα Αυγούστου δηλαδή έως τα μέσα Απριλίου, ο Ιμπόρα είτε ήταν τραυματίας, άλλοτε σοβαρά κι άλλοτε λιγότερο σοβαρά, είτε έπαιζε μικρά διαστήματα, χωρίς να είχε μία έστω νορμάλ καλή απόδοση.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.