ΠΑΟΚ: Ένας πρωταθλητής σε σύγχυση, αλλά έτοιμος για το «back to back»!

ΠΑΟΚ: Ένας πρωταθλητής σε σύγχυση, αλλά έτοιμος για το «back to back»!

paok eurokinuisi

bet365

Ο «πληγωμένος» ΠΑΟΚ από τον (νέο) αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League, αλλά ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, μην το ξεχνάμε αυτό, μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με στόχο το «back to back».

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξεκινάει τη σεζόν 2024-25 προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ του αποκλεισμού για ακόμη μια φορά στα προκριματικά του Champions League και με τον επόμενο (μεγάλο) στόχο μπροστά του: την υπεράσπιση των κεκτημένων.

Δυόμιση μήνες μετά την κατάκτηση του πιο μάγκικου πρωταθλήματος των τελευταίων δεκαετιών οι ευρισκόμενοι σε σύγχυση «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τον αποκλεισμό από τη Μάλμε, που και στα δύο ματς αποδείχθηκε ότι ήταν δύο κλικ πιο πάνω σε φυσική κατάσταση και αγωνιστικό ρυθμό.

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να παίξει δύο απαιτητικά παιγνίδια μέσα στο καλοκαίρι μ’ ένα ρόστερ που δεν ήταν ετοιμοπόλεμο για μια τέτοια «μάχη», ούτε ολοκληρωμένο με δεδομένες τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Η αίσθηση της αποτυχίας και της (νέας) χαμένης ευκαιρίας πλανάται πάνω από τον ουρανό της Τούμπας, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλος δρόμος για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, παρά μόνο να κοιτάξουν μπροστά τον επόμενο μεγάλο στόχο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο 55χρονος Ραζβάν Λουτσέσκου, ο προπονητής των τίτλων και των επιτυχιών, ξεκινάει την έκτη του σεζόν στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, θέλοντας να παρουσιάσει και φέτος ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει και θα φτάσει πολύ μακριά ως το τέλος της χρονιάς. Με ποσοστό νικών άνω του 65% (110 νίκες σε 168 αγώνες πρωταθλήματος) ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ο πιο πετυχημένος απ’ όλους τους προπονητές που βρίσκονται φέτος στους πάγκους της ελληνικής Superleague.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Το «ζήτημα» Κουλιεράκη βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον Δικέφαλο, καθώς όλα δείχνουν πως ο Ελληνας στόπερ θα συνεχίσει στη Βόλφσμπουργκ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ (12 fix+3 bonus), ενώ η ομάδα θα διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης. Το deal αναμένεται να «τελειώσει» μετά την ολοκλήρωση των Play Off του Europa League και η παραπάνω εξέλιξη σε συνάρτηση με την αποχώρηση του Τροστ Εκόνγκ που θα παίζει πλέον στην Αλ Κχολούντ της Σαουδικής Αραβίας, θα οδηγήσει τους πρωταθλητές στην αγορά για απόκτηση ενός τουλάχιστον κεντρικού αμυντικού πρώτης γραμμής. Την ίδια στιγμή στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται και ο φορ Σαμάτα.

ΗΡΘΑΝ: Καμαρά (Μ, Ολυμπιακός), Κεντζιόρα (Α, Ντιναμό Κιέβου), Τισουντάλι (Ε, Γάνδη), Τσάλοφ (Ε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Θυμιάνης (Α, Πανσερραϊκός), Τσιφτσής (Τ, Αστέρας Aktor), Σορετίρε (Μ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λύρατζης (Α, δαν.), Τσαούσης (Α, δαν.)

ΕΦΥΓΑΝ: Σοάρες (Μ, δαν.), Ζ. Ζίβκοβις (Τ), Τζίμας (Ε, δαν.), Αντόνιο (Μ), Μεϊτέ (Μ), Τροστ Εκόνγκ (A)

Η «ΗΧΗΡΟΤΕΡΗ» ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Φεντόρ Τσάλοφ

Ο Ρώσος διεθνής επιθετικός άφησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει με την ποιότητά του και τα γκολ του, την «ασπρόμαυρη» επιθετική γραμμή. Η πιο ηχηρή και ακριβή μεταγραφή των Πρωταθλητών Ελλάδας αναβαθμίζει μαζί με τον Ταρίκ Τισουντάλι την γραμμή κρούσης.

ΤΟ «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Τάισον

Στα 36 του χρόνια ο Βραζιλιάνος επιθετικός, που ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιο του, αποδεικνύεται στην πράξη ο παίκτης κλειδί των Πρωταθλητών Ελλάδας και αυτός που πραγματικά κάνει τη διαφορά, παρά τα χρονάκια του, μέσα στο γήπεδο.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Αν ο Τάισον είναι ο παίκτης – κλειδί, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός από το Βόλο είναι το βαρόμετρο μέσα στο γήπεδο για τους Πρωταθλητές Ελλάδας κι ασφαλώς ο παίκτης που συνεχίζει, παρά τα όσα ακούστηκαν περί αποχώρησης, να ομορφαίνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Νο1 Στόχος: Είναι αυτονόητο πως ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξεκινάει τη νέα σεζόν στοχεύοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι με το εντυπωσιακό φινάλε στα playoffs.

Θα είναι αποτυχία αν… : Αν μείνει μακριά από τις πρώτες τρεις θέσεις. Εξυπακούεται. Θα μιλάμε για μια αποτυχημένη σεζόν, καθώς ο πήχης είναι πολύ ψηλά για την ομάδα που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα.

Το ρόστερ εδώ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα