Παναθηναϊκός: Νέο ξεκίνημα με μεγάλες επενδύσεις και στόχο το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός: Νέο ξεκίνημα με μεγάλες επενδύσεις και στόχο το πρωτάθλημα

Νέο ξεκίνημα με μεγάλες επενδύσεις και στόχο το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στη νέα σεζόν της Stoiximan Superleague με καινούργιο προπονητή, νέα φιλοσοφία, καινούργιους παίκτες, αλλά και υψηλές απαιτήσεις, αφού στόχος παραμένει πάντα η πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά από μία χρονιά που όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα, παρά το κλείσιμο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη νέα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας τον ίδιο στόχο. Αυτό για τον οποίο εδώ και 15 χρόνια ζει και αναπνέει όλος ο οργανισμός.

Έπειτα από το φινάλε που μπήκε πέρυσι στην προσπάθεια που γινόταν τα προηγούμενα 2,5 χρόνια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να πάει σε μία αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του κλαμπ.

Επέλεξε έτσι έναν τεχνικό, όπως ο Ντιέγκο Αλόνσο, που έχει αρκετά επιθετικό στυλ παιχνιδιού και ταιριάζει στο προφίλ αυτού που αναζητούσαν. Του έδωσε δε αρκετά «εργαλεία» κάνοντας δαπανηρές μεταγραφές προκειμένου εκείνος να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες δουλειάς ώστε να μπορέσει να φέρει εις πέρας μία αποστολή που κανένας άλλος δεν κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια.

Κάπως έτσι το «τριφύλλι» ετοιμάζεται να ξεκινήσει το φετινό του ταξίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή (18/08-20:00) κόντρα στον Αστέρα Aktor στο ΟΑΚΑ, χωρίς όμως την υποστήριξη του κόσμου εξαιτίας τιμωρίας που κουβαλάει από πέρυσι.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ήταν ο «εκλεκτός» της διοίκησης των «πρασίνων» για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, μετά από μία περσινή σεζόν, που υπήρξε τεράστια αναταραχή στην άκρη του «πράσινου» πάγκου με δύο αλλαγές προπονητών.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός επιλέχθηκε για να φέρει μία ένα πνοή στην ομάδα. Μαζί κι ένα καινούργιο αγωνιστικό στυλ με πολύ μεγαλύτερη ένταση, πίεση ψηλά και κάθετο ποδόσφαιρο. Όμως η «υποχρέωση» της κατάκτησης του τίτλου κάνει τον δρόμο που έχει να διαβεί μακρύ και δύσβατο, αφού θα πρέπει να εκπαιδεύει τους ποδοσφαιριστές τους και να προσπαθεί να τους εμφυσήσει την φιλοσοφία του, παίρνοντας παράλληλα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι πέρασε σε μία νέα εποχή και αυτό δεν αφορούσε μόνο τον νέο του τεχνικό. Παίκτες που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας υπήρξαν βασικοί και αναντικατάστατοι, όπως οι Μπερνάρντ, Μπρινιόλι, Παλάσιος και Χουάνκαρ αποχώρησαν.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» προσπάθησε όχι απλώς να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν, αλλά να πάει σε επιλογές που θα αποτελούσαν αναβάθμιση στις θέσεις αυτές επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Έφεραν παίκτες όπως ο Τετέ (τρίτη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του), ο Ίνγκασον (ακριβότερη μεταγραφή στόπερ στην ιστορία του) και ο Μαξίμοβιτς.

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο σχεδιασμός, αφού απομένει να γίνει μία μεταγραφή για την θέση του αριστερού εξτρέμ, όπου ψάχνει μία ποιοτική λύση ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και κάποιες επιπλέον κινήσεις σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου παίκτη από το βασικό ροτέισον.

ΗΡΘΑΝ: Μαξίμοβιτς (Μ, Χετάφε), Μπάλντοκ (Α, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Γεντβάι (Α, Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντραγκόφσκι (Τ, Σπέτσια), Ίνγκασον (Α, Μίντιλαντ), Τετέ (Μ, Γαλατάσαραϊ), Μαξ (Α, Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

ΕΦΥΓΑΝ: Μπερνάρντ (Μ), Μπρινιόλι (Τ), Παλάσιος (Μ), Χουάνκαρ (Α), Ξενόπουλος (Τ), Σιδεράς (Α)

Η «ΗΧΗΡΟΤΕΡΗ» ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Τετέ

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τον Τετέ. O Παναθηναϊκός τίναξε... την μπάνκα στον αέρα για να καταφέρει να ντύσει στα «πράσινα» τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, αφού δαπάνησε συνολικά λίγο παραπάνω από 7 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον κάνει δικό του από την Γαλατάσαραϊ στην οποία κι ανήκε μετατρέποντάς τον στην τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας του.

Σ' αυτά δεν συμπεριλαμβάνουμε φυσικά το πλουσιοπάροχο τετραετές συμβόλαιο που πήρε ο ίδιος, το οποίο ανεβάζει ακόμη περισσότερο το κόστος.

Για να φέρεις όμως στην Ελλάδα έναν τόσο ποιοτικό ποδοσφαιριστή και μάλιστα στην ηλικία των 24 ετών κι ενώ ήδη έχει περάσει από Γκρέμιο, Σαχτάρ, Λιόν και Λέστερ (σχεδόν 20 εκατ. ευρώ έχουν ξοδευτεί για τις μετακινήσεις του, χωρίς αυτά που έδωσαν οι «πράσινοι») ήταν δεδομένο πως θα χρειαζόταν μία τέτοια υπέρβαση.

ΤΟ «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

Φώτης Ιωαννίδης

Ο Franchise Player του Παναθηναϊκού, όπως θα έλεγαν οι φίλοι μας οι μπασκετικοί, είναι ακόμη εδώ. Ο 24χρονος Έλληνας επιθετικός ξεπέρασε επιτελούς τον τραυματισμό στον ώμο που του στέρησε την συμμετοχή του στην προετοιμασία της φετινή σεζόν και είναι έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από πέρυσι.

Η εντυπωσιακή περσινή χρονιά προκάλεσε μία σωρεία προσφορών από σημαντικές ομάδες του εξωτερικού (Σπόρτινγκ, Μπολόνια, Λέστερ, Ίπσουϊτς) με την τελευταία δε των «αλεπούδων» να ξεπερνά συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ. Όμως, η διοίκηση του «τριφυλλιού» συνεχίζει να εμμένει στην στάση της να μην αποχωριστεί τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή της ομάδας και όπως φάνηκε δεν έχει φτάσει ακόμα η πρόταση που θα την κάνει να αλλάξει γνώμη.

Κάπως έτσι ο Ιωαννίδης, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα, θα προσπαθήσει να ηγηθεί του «πράσινου» συνόλου και να το οδηγήσει στον πολυπόθητο για όλο τον οργανισμό τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ

Φίλιπ Μαξ

Ο 30χρονος Γερμανός ήταν η τελευταία χρονικά μεταγραφή του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε βέβαια και στην πιο κομβική θέση, εκείνη του αριστερού μπακ, όπου υπήρχε μόνο ο Μλαντένοβιτς, μετά την αποχώρηση του Χουάνκαρ και ο Κώτσιρας, που βοηθάει όπου υπάρχει ανάγκη με την τρομερή προσαρμοστικότητά του.

Ο Φίλιπ Μαξ τα τελευταία δέκα χρόνια της καριέρας του έπαιζε στο υψηλότερο επίπεδο έχοντας επτά σεζόν στην Bundesliga (με Άουγκσμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και τρεις στην Eredivisie με την Αϊντχόφεν μετρώντας συνολικά 250 παιχνίδια με 22 γκολ και 44 ασίστ. Άλλες παραστάσεις και άλλη ποιότητα.

Στην θεωρία έχει πάρει ήδη... σπίτι την φανέλα του βασικού. Στην πράξη όμως θα πρέπει να δείξει την αξία του στο γήπεδο, αφού ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα «καραδοκεί» για να αρπάξει την ευκαιρία και να κερδίσει πίσω την θέση του την ενδεκάδα.

Νο1 στόχος: Δεν υπάρχει κάτι άλλο από το πρωτάθλημα. Αυτό λείπει από τον οργανισμό και όλα γίνονται με απώτερο σκοπό αυτό . Την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος.

Θα είναι αποτυχία αν: Δεν μπορέσει να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο μέχρι το τέλος. Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την επιτυχία όσο καλός κι αν είσαι, όσο κι αν προσπαθήσεις. Κι αυτό είναι κάτι που μας έχει διδάξει το πρωτάθλημά μας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αποστάσεις έχουν μειωθεί μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μπορεί η κατάκτηση του τίτλου, λοιπόν, να μην μπορεί να χαρακτηριστεί ως υποχρέωση, όμως θα είναι αποτυχία αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να τον διεκδικήσει μέχρι το τέλος.

Το ρόστερ εδώ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα