Άρης: Οι θέσεις που προβληματίζουν τον Άκη Μάντζιο ενόψει της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο

Άρης: Οι θέσεις που προβληματίζουν τον Άκη Μάντζιο ενόψει της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο

Ο Μάντζιος

bet365

Τουλάχιστον δύο δύσκολους γρίφους καλείται να λύσει ο Άκης Μάντζιος στην πρεμιέρα (18/8, 20:30) του Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι καθώς κι αυτοί αφορούν το αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και τον αμυντικό χαφ.

Η προετοιμασία του Άρη θα ολοκληρωθεί αύριο (17/8) με μια τελευταία προπόνηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κι εκεί ουσιαστικά θα γίνουν οι τελικές δοκιμές αν και τα… κουκιά είναι μετρημένα για τον έμπειρο τεχνικό. Αυτό το δεδομένο ενδέχεται μάλιστα να τον οδηγήσει και σε μια απόφαση που δεν συνηθίζει, δηλαδή τη χρησιμοποίηση παίκτη (με ελάχιστη συμμετοχή στις προπονήσεις) στο αρχικό σχήμα. Ο λόγος για τον Μάρτιν Φρίντεκ καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος καθαρός αριστερός full back στο ρόστερ της ομάδας έπειτα και από τη λύση της συνεργασίας με τον Φράνκο Φεράρι. Ο 32χρονος Τσέχος ενσωματώθηκε στην ομάδα στις τελευταίες δύο προπονήσεις και προφανώς διανύει περίοδο αφομοίωσης της φιλοσοφίας αυτής, μη έχοντας κάνει βασικό στάδιο προετοιμασίας με άλλο club.

Ο Άκης Μάντζιος καλείται να αποφασίσει για τη θέση του βασικού αριστερού μπακ έχοντας κατά νου και τις απουσίες που έχει να διαχειριστεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς δεν είναι διαθέσιμοι οι τιμωρημένοι Ζαν Ζουλ, Βλάντιμιρ Νταρίντα. Στη διάρκεια των τεστ προετοιμασίας έδειξε ότι ο Μάρτιν Μοντόγια – ο οποίος πέρυσι ήταν ο κατ’ ανάγκη αριστερός μπακ – υπολογίζεται και για τον ρόλο του αμυντικού χαφ. Κι αν τελικώς επιλέξει τον Ισπανός γι’ αυτόν τον σκοπό, θα πρέπει στο αριστερό άκρο της άμυνας να αγωνιστεί είτε ο Μάρτιν Φρίντεκ είτε ο Μιχάλης Παναγίδης ο οποίος επίσης δοκιμάστηκε σ’ αυτόν τον ρόλο στα φιλικά παιχνίδια. Η άλλη επιλογή είναι να διατηρήσει τον Μάρτιν Μοντόγια στο αριστερό άκρο της άμυνας και παράλληλα να μεταφέρει τον Φραν Βέλεθ στον άξονα δίνοντας φανέλα βασικού στον Λίντσεϊ Ροζ στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Γιάκουμπ Μπράμπετς. Και τα τρία σενάρια έχουν δοκιμαστεί στις προπονήσεις και μένει να παρθεί η τελική απόφαση.

Παράλληλα των απουσιών στη μεσοαμυντική γραμμή, έχει να διαχειριστεί και αυτή του Πιόνε Σίστο στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Εκεί θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Κίκε Σαβέριο και του Κλέιτον Ντιαντί ο οποίος άφησε θετικές εντυπώσεις στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια απέναντι σε Ελμπασάνι και Λαμία. Βάσει της διαχείρισης υλικού στα τεστ προετοιμασίας, ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο βασικός υποψήφιος για τη δεξιά πλευρά ενώ ερωτηματικό υπάρχει για την κορυφή της επίθεσης. Στα περισσότερα παιχνίδια ξεκίνησε ο Άλβαρο Ζαμόρα αντί του Λορέν Μορόν ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας δεν είχε την αγωνιστική συμπεριφορά που τον χαρακτήρισε στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μανού Γκαρθία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να ξεκινήσει στο παιχνίδι και μένει να φανεί ο τρίτος μεταξύ του Μόντσου και του Ρούμπεν Πάρντο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα