Βόλος – Ολυμπιακός 0-2: Με το δεξί... απ' τα αριστερά Ροντινέι - Μασούρα! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να περάσει νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό και να ξεκινήσει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες νίκησαν 2-0 (με το αριστερό Ροντινέι και Μασούρας, δύο ασίστ ο Ζέλσον) τον Βόλο που περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου από το 32' που έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Βιγιαφάνιες.

Ματσάρα δεν είδαμε στον Βόλο όμως παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι με ενδιαφέρον, φάσεις και 2 ωραία γκολ από πλευράς του Ολυμπιακού. Οι τροπαιούχοι του Conference μπήκαν με το δεξί στο Πρωτάθλημα με το 0-2 από τα γκολ των Ροντινέι και Μασούρα.

Βόλος - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο γηπεδούχος Βόλος στο ντεμπούτο του Γκόμεθ άρχισε την αναμέτρηση ως εξής: ο Σιαμπάνης κάτω από τα δοκάρια, Τσοκάνη, Κορρέα και Καλογερόπουλο στην άμυνα, Φερράρι και Μύγα στα άκρα, Γκλάβτσιτς και Κόμπα στο κέντρο με Βιγιαφάνες μπροστά τους και και δίδυμο φορ τους Ασεχνούν και Κόσζτα.

Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τζολάκη στο τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Πιρόλα, Μπιανκόν και Ροντινέι, στο κέντρο τους Εσε και Ντόι, τον Τσικίνιο πίσω από τον φορ Κωστούλα και στα 2 άκρα της επίθεσης τους Βέλντε και Ζέλσον.

Ανώτερος και με γκολ ο Ολυμπιακός, αποβολή για τον Βιγιαφάνιες

Οι πρώτες προσπάθειες στο α' μέρος και στο Βόλος - Ολυμπιακός ανήκαν στους Βέλντε και Γκλάβτσιτς. Ο Νορβηγός είχε ένα σουτ και ο παίκτης του Βόλου ένα φάουλ που έβγαλε ο Τζολάκης. Στο 13ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με εξαιρετικό σουτ Ροντινέι, που ήταν και το πρώτο της φετινής σεζόν. Αρχικά ο Τσικίνιο έκανε το γύρισμα, με τον Ζέλσον να κρατά εντός γηπέδου τη μπάλα και να τη 'σπάει' στον σκόρερ, που είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Λίγο μετά το 31ο λεπτό ο Βιγιαφάνιες που λίγο νωρίτερα είχε κάνει πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ντόι χαμηλά, αποβλήθηκε μετά από αντικανονική κίνηση πάνω στον Εσε. Έτσι ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες.

Την πρώτη κίτρινη την είδε λίγο μετά το 29ο λεπτό και τη 2η λίγο μετά το 31'. Ο Ολυμπιακός γενικά πίεσε και στη συνέχεια και για άλλο γκολ έχοντας φάσεις με παίκτες όπως οι Βέλντε και Κωστούλας (που έκλεψε προσωρινά τη μπάλα από τον Σιαμπάνη αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου στάθηκε τυχερός και κράτησε τη μπάλα). Το α' μέρος έκλεισε με τους Πειραιώτες να έχουν καλύτερη εικόνα από τον Βόλο και να είχαν τη δυνατότητα και για ένα 0-2 αλλά χωρίς να πιάσουν σούπερ απόδοση.

Ο Ζέλσον έφτιαξε και το 2ο γκολ του Ολυμπιακού

Στην επανάληψη η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα σκόραρε και 2η φορά. Στο 47ο λεπτό ο Ντόι είχε ένα σουτ ψηλά έξω. Ο Βόλος απείλησε με σουτ του Μύγα στο 50ό λεπτό που πήγε κόρνερ. Λίγο μετά υπήρξε και ένα φάουλ του Γκλάβτσιτς στα χέρια του Τζολάκη. Στο 57' ο Τσικίνιο είχε κεφαλιά έξω.

Στο 60ό λεπτό δεν μέτρησε γκολ του Ζέλσον μετά από ασίστ του Ελ Καμπί έπειτα από υπόδειξη οφσάιντ. Στο 67' ο Εσε δοκίμασε το πόδι του με ένα δυνατό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ακολούθησε μετά προσπάθεια του Στάμενιτς με σουτ. Στο 71' ο Ζέλσον είχε χαμένο τετ α τετ.

Στο 73' ήρθε και το 0-2. Σε μία φάση που βγήκε από το κέντρο ο Ζέλσον έβγαλε εξαιρετικά στον Μασούρα που σούταρε με τη μία για το γκολ και ενώ η μπάλα βρήκε και στον Κορρέα. Στο 79' ο Γκλάβτσιτς είχε κίνηση και σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Στο 80ό λεπτό ο Τσικίνιο είχε σουτ που κόπηκε. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μεντιλίμπαρ εφάρμοσε το 4-4-2 με Ελ Καμπί και Γιάρεμτσουκ.

Στο 83' ο Σιαμπάνης έβγαλε δύσκολα τετ α τετ του Ελ Καμπί. Λίγο αργότερα ο Εσε είχε σουτ πάνω σε σώματα αλλά και προς το τέλος του αγώνα μία κεφαλιά άουτ. Στο 89' ο Γιάρεμτσουκ είχε μία προσπάθεια που πέρασε έξω. Στις καθυστερήσεις την παράσταση έκλεψε ένα σκυλάκι που μπήκε για λίγο στο γήπεδο και στη συνέχεια ένας εκ των ανθρώπων του γηπέδου το έβγαλε με λουράκι εκτός αγωνιστικού χώρου.

MVP: Ζέλσον χωρίς... πολλά πολλά. Ο Πορτογάλος που έφτιαξε και τις 2 φάσεις των τερμάτων των Πειραιωτών. Μία στο πρώτο μέρος και μία στην επανάληψη. Έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους χαφ του Ολυμπιακού δέσποσε ο Εσε. Χωρίς να κάνει ματσάρα κέρδισε την αποβολή του Βιγιαφάνιες και έτρεξε ξανά πολλά χιλιόμετρα. Θετικό και το πρόσημο του Ροντινέι, ενός εκ των σκόρερ των Ερυθρόλευκων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βιγιαφάνιες. Μόνο και μόνο που αποβλήθηκε τόσο νωρίς αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βιγιαφάνιες για το αντικανονικό του μαρκάρισμα πάνω στον Εσε. Μία κίνηση που οδήγησε στην αποβολή του πριν καν φτάσουμε στο 32' του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν κάποια λαθάκια σε επίπεδο καρτών αλλά και φάουλ. Σωστότατη η αποβολή του Βιγιαφάνιες ενώ στο ακυρωθέν τέρμα του Ολυμπιακού διαιτητής και VAR είχαν την ίδια άποψη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεν ήταν ένα τόσο καλό ματς από μεριάς Ολυμπιακού όμως ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Έβγαλε φάσεις, είχε 2 γκολ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και σε άλλες περιπτώσεις. Όπως και να έχει μπήκε νικηφόρα στο νέο Πρωτάθλημα.

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Μύγας, Κορρέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (90 λ.τρ. Μίλετιτς), Βιγιαφάνιες, Κόμπα (66' Μεντιέτα), Ασεχνούν (79' Κόντε) και Κόσζτα (66' Άλτμαν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγα, Πιρόλα, Μπιανκόν (57' Στάμενιτς), Ροντινέι, Εσε, Ντόι, Τσικίνιο (81' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (71' Μασούρας), Ζέλσον και Κωστούλας (46' Ελ Καμπί).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα