Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ηττα - σοκ με το «καλημέρα»! (Vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με απευθείας φάουλ του Ρεγκίς στο 52', ο Αsteras Aktor νίκησε 1-0 στο άδειο ΟΑΚΑ τον κάκιστο Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίστηκε με εννέα αλλαγές και δέκα παίκτες από το 51' λόγω αποβολής του Ζέκα.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μαξ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Αράο με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ζέκα στο ''6'', Μαξίμοβιτς στο ''8'' και Βιλένα στο ''10''. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Τετέ και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με τον Παπαδόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Χουχούμης, Καστάνο, Αλάγκμπε, Γκαρσία η αμυντική τετράδα. Γιαμπλόνσκι, Μουνιόθ, Μπαρτόλο η τριάδα στα χαφ. Κρεσπί και Καλτσάς στα ''φτερά'' της επίθεσης και σέντερ φορ ο Άνταμ.

Ο Αστέρας μπλόκαρε τον Παναθηναϊκό που είχε μοναδικό ''φάρο'' τον Τετέ

Οι Αρκάδες με την γνωστή τους επί Ράσταβατς εξαιρετική οργάνωση πίσω από την μπάλα και περιμένοντας ''χαμηλά''... μπλόκαραν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να δημιουργήσει, έχοντας σε κακό πρώτο ημίχρονο και τους τρεις παίκτες στα χαφ.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίωρο ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιστροφές των Αθηναίων. Στο 18' η κεφαλιά του Άνταμ πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 27' ο Λοντίγκιν είπε ''όχι'' στο σουτ του Μπαρτόλο έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους από το 30' κι έπειτα, χάρη στην επιθετική δραστηριότητα του Τετέ που ήταν ''φάρος'' για την δημιουργία του Τριφυλλιού.

Στο 31' ο Βραζιλιάνος εξτρέμ σούταρε λίγο άουτ, στο 41' έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Γερεμέγεφ που αστόχησε με το κεφάλι από σούπερ πλεονεκτική θέση ενώ στο 44' ξεκίνησε την φάση, όπου ο Τζούρισιτς δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Μαξ από τα αριστερά.

''Έγκλημα'' από Ζέκα και τιμωρία από Κρεσπί

Η εικόνα του δευτέρου μέρους και γενικότερα του αποτελέσματος καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από μία φάση. Από μια στιγμή. Στο 51' ο Ζέκα ''γκρέμισε'' τον Κρεσπί σε φάση που ήταν ο ορισμός της απευθείας αποβολής, καθώς ο εξτρέμ του Αστέρα ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Κρεσπί ανέβαλε την εκτέλεση του φάουλ, νίκησε τον Λοντίγκιν και άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός και παρά τα ρίσκα του Αλόνσο, ήταν κάκιστος, εκτός κλίματος αγώνα, χωρίς ποιότητα στις ενέργειές του και παρά την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε μια ευκαιρία όλη κι όλη με τον Γερεμέγεφ στο 93'.

Το σύνολο του Ράσταβατς διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση, είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ και χωρίς να απειληθεί καθόλου, πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό που... έμεινε στο Άμστερνταμ.

MAN OF THE MATCH: Κρεσπί. Μέσα σε ένα λεπτό έκανε δύο ενέργειες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην νίκη του Αστέρα απόψε στο ΟΑΚΑ. Πήρε την κόκκινη από τον Ζέκα και στα... καπάκια με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η ανασταλτική λειτουργία του Αστέρα Τρίπολης ήταν εξαιρετική, έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό και ήταν το ''μυστικό'' για την αποψινή επικράτηση των Αρκάδων.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός χαφ ήταν κάκιστος, είχε πολλά ''πουλήματα'' της μπάλας, δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά. Μία από τις γνωστές του εμφανίσεις ως ενδεκαδάτος.

Η ΓΚΑΦΑ: Κάρλος Ζέκα. Μεγάλο λάθος, το οποίο βάσει της εμπειρίας του γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο στο 51' σε φάση όπου το μόνο που δεν έπρεπε να κάνει ήταν αυτό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο VAR ακύρωσε ως οφ-σάιντ γκολ του Τετέ στο πρώτο μέρος ενώ ο Σιδηρόπουλος ορθά έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ζέκα στο ξεκίνημα του δευτέρου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο κάκιστος απόψε Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το πρωτάθλημα, καθώς ο εξαιρετικός Αστέρας Τρίπολης τιμώρησε κάθε λάθος της ομάδας του Αλόνσο και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη απέναντι στο Τριφύλλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60’ Γέντβαϊ), Μαξ (81’ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Ζέκα, Βιλένα (60’ Μπακασέτας), Τέτε (69’ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς (60’ Ιωαννίδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Αλάγκμπε, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (82’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (74’ Ρέτζιτς), Μπαρτόλο (90+2’ Αλβαρεζ), Καλτσάς, Ανταμ (74’ Μάντζης), Κρέσπι (90+2’ Ζουγλής).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα