Παναθηναϊκός, μεταγραφές: H νέα οικονομική υπέρβαση και η επιμονή του Αλόνσο... ξεκλείδωσαν το super deal για τον Πελίστρι

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: H νέα οικονομική υπέρβαση και η επιμονή του Αλόνσο... ξεκλείδωσαν το super deal για τον Πελίστρι

Ο Παναθηναϊκός διέψευσε το δημοσίευμα του Ρομάνο για Πελίστρι

bet365

Ο Παναθηναϊκός ντύνει στα πράσινα τον Φακούντο Πελίστρι, χάρη στο τεράστιο μπάτζετ της διοίκησης και την προσωπική σχέση του Ουρουγουανού προπονητή με τον 23χρονο εξτρέμ.

Δίχως αμφιβολία ο Παναθηναϊκός είναι αυτό το καλοκαίρι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της μεταγραφικής περιόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο ρίχνοντας στην αγορά ένα τεράστιο οικονομικό ποσό, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, να προχωρά στην μία υπέρβαση μετά την άλλη.

Μετά τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ για τον Ίνγκασον, το 1.5 για τον Ντραγκόφσκι, το 1 για τον Γεντβάι, το 1.5 για τον Μαξ, την ελεύθερη μεταγραφή του Μαξίμοβιτς με συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά την «βόμβα» με τον Τετέ στα 7 εκατομμύρια ευρώ, το Τριφύλλι ολοκληρώνει ακόμη ένα super deal, αγοράζοντας τον Φακούντο Πελίστρι από την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ με 6 εκατομμύρια ευρώ για το 55% των δικαιωμάτων του 23χρονου διεθνούς εξτρέμ από την Ουρουγουάη.

Και το καλοκαιρινό παζάρι έχει ακόμη... δρόμο!

Για να ολοκληρωθεί η νέα σημαντική μεταγραφή του Παναθηναϊκού, χρειάστηκαν να παίξουν σημαντικό ρόλο δύο παράγοντες:

  • 1) Η νέα οικονομική υπέρβαση της διοίκησης του συλλόγου. Δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση, όταν ένας ελληνικός σύλλογος πληρώνει 7 και 6 εκατομμύρια ευρώ για μία μεταγραφή. Οι «πράσινοι» βιώνουν το πιο δαπανηρό καλοκαίρι της ιστορίας τους, καθώς μόνο τα ποσά για μεταγραφές έχουν φτάσει στα 20.5 εκατομμύρια ευρώ! Το να αγοράζεις παίκτη από ομάδα της Premier League είναι πολύ ακριβό σπορ. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γεμάτο «πορτοφόλι», όμως, έκανε τα πράγματα πιο εύκολα σε αυτή την περίπτωση.
  • 2)Τα λεφτά από μόνα τους δεν μπορούν να φέρουν την μεταγραφική ευτυχία για αυτό και ήταν σούπερ καθοριστικός ο ρόλος του Ντιέγκο Αλόνσο. Όταν η ιστορία έδειχνε να έχει μηδαμινές πιθανότητες υλοποίησης, ο Ουρουγουανός τεχνικός με επιμονή, πίστη και εξαιρετική επικοινωνία, κατάφερε να πείσει τον Πελίστρι να γίνει παίκτης του Τριφυλλιού. Ο Αλόνσο, όπως είναι γνωστό, γνωρίζει άριστα τον 23χρονο άσο από την Εθνική Ουρουγουάης, εκείνος τον έκανε βασικό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο 48χρονος κόουτς έπεισε με το σχέδιο και τις ιδέες του, τον Πελίστρι, ο οποίος βλέπει την ευκαιρία καθιέρωσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσα από την συνεργασία με έναν «δικό» του άνθρωπο...
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα