ΑΕΚ: Εστίασε σε ανασταλτική λειτουργία και build up ο Αλμέιδα (vids)

ΑΕΚ: Εστίασε σε ανασταλτική λειτουργία και build up ο Αλμέιδα (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΛΜΕΙΔΑ

bet365

Χωρίς νέα προβλήματα η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει Λαμίας με τον Ματίας Αλμέιδα να δουλεύει με τους παίκτες του μεταξύ άλλων στο pressing στην αμυντική λειτουργία και στο build up.

Όλοι παρόντες πλην των γνωστών τραυματιών, μέσα και ο Πισάρο

Όσον αφορά τις απουσίες, αυτές είχαν να κάνουν με τις γνωστές των Μπρινιόλι και Γιόνσον. Ο Δανός μέσος έκανε ατομικό μόνος του στο πάνω γήπεδο με τρέξιμο. Ο Ματίας Αλμέιδα είχε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του διαθέσιμους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας επανήλθε ο Πισάρο, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα έκανε μαζί με τους Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη.

Βίντεο - ανάλυση και ασκήσεις μεταβιβάσεων

Πριν ξεκινήσει το βασικό πρόγραμμα υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, οι κιτρινόμαυροι έκαναν ασκήσεις μεταβιβάσεων και χειρισμού της μπάλας χωρισμένοι σε γκρουπ, με τους γκολκίπερ να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα με τον Κάρλος Ρόα. Νωρίτερα πριν βγουν στο γήπεδο οι παίκτες είχαν ανάλυση βίντεο στο κτίριο του προπονητικού.

Κυκλοφορία, πρέσινγκ και τελειώματα σε μικρά τέρματα

Ακολούθως το πρόγραμμα είχε την αγαπημένη άσκηση του Αλμέιδα. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Κυκλοφορία μπάλας και πάσα με μια η δύο επαφές από τη μία εξάδα παικτών και προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας με πρέσινγκ από την άλλη εξάδα. Υπήρχε και ένας μπαλαντέρ, με το Λαμέλα στο ένα γκρουπ και τον Λιβάι Γκαρσία στο άλλο. Στην άσκηση υπήρχαν και τέσσερα μικρά τέρματα για τελειώματα.

Build up και δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία

Ο Αλμέιδα εστίασε στη συνέχεια πολύ στη δουλειά στην άμυνα. Με τερματοφύλακα τον Στρακόσα, τετράδα τους Πήλιο, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα και τους Σιμάνσκι και Πινέδα στον άξονα. Build up με πίεση από Ελίασον, Τσούμπερ, Ζίνι, Γκατσίνοβιτς, Φερνάντες και Τσιλούλη.

Ο Σιμάνσκι κατέβαινε για να πάρει μπάλα και να κάνει την πρώτη πάσα, ενώ το ίδιο γινόταν έπειτα και με τον Πινέδα. Ο Αλμέιδα επέμενε στο να βγαίνει σωστά η μπάλα από πίσω και έδινε τις οδηγίες του. Παράλληλα δούλευε και την αμυντική λειτουργία όταν η επιθετική εξάδα είχε την μπάλα.

Η ίδια άσκηση στη συνέχεια εκτελέστηκε με Στρακόσα στην εστία, Χατζισαφί, Κάλενς, Μήτογλου και Οντουμπάτζο στην άμυνα και τους Γαλανόπουλο και Περέιρα στον άξονα με επιθετική εξάδα τους Λαμέλα, Λιβάι, Πισάρο, Μάνταλο, Λιούμπισιτς και Κοϊτά.

Και crossbar challenge στο φινάλε

Το πρόγραμμα κράτησε σχεδόν δύο ώρες κάτω από τον ζεστό ήλιο και ολοκληρώθηκε με crossbar challenge με τους Πινέδα, Μάνταλο, Αμραμπατ, Αγγελόπουλο, Τσιλούλη, Ζίνι και Ελίασον να βρίσκουν το οριζόντιο και να σκοράρουν στην επαναφορά μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και πολύ κέφι!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα