Ολυμπιακός: Πώς έχει το θέμα της μεταγραφής του Ποντένσε

Ολυμπιακός: Πώς έχει το θέμα της μεταγραφής του Ποντένσε

Ολυμπιακός: Πώς έχει το θέμα της μεταγραφής του Ποντένσε

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το θέμα της μεταγραφής του Ποντένσε στον Ολυμπιακό.

Μακριά από…κραυγές η, αβάντες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία, ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα Ποντένσε στον Ολυμπιακό.

Ποια είναι τα δεδομένα, λοιπόν, πάντα κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες.

Ένα. Ο Ολυμπιακός θέλει να τον πάρει πίσω από τη Γουλβς, με κανονική μεταγραφή. Και η Γουλβς δεν έχει πρόβλημα να τον δώσει. Κι ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί την επιστροφή του στο Ρέντη. Και οι τρεις πλευρές, βεβαίως, δουλεύουν για τη μεταγραφή για να την κάνουν με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για την κάθε μία πλευρά.

Δύο. Η Γουλβς ζητάει, μέχρι αυτή την στιγμή, 10 εκ. Ευρώ για να τον πουλήσει. Δεν πέφτει από το συγκεκριμένο νούμερο. Κι αυτό το νούμερο επιβεβαιώνεται απ΄όλα τα ρεπορτάζ της Γουλβς εδώ και πολλές ημέρες. Δεν είναι κάτι αδιασταύρωτο.

Τρία. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη προσφορά στη Γουλβς για την αγορά του Ποντένσε. Το ποσό δεν έχει διαρρεύσει, αλλά οι πληροφορίες μιλάνε για νούμερο πολύ σημαντικό για τα δεδομένα του, πόσο δε μάλλον για παίκτη εξαιρετικό μεν, αλλά που γίνεται 29 ετών δε σε δύο μήνες, άρα με περιορισμένη μεταπωλητική αξία.

Τέσσερα. Ξεκάθαρα υπάρχει, σημαντική, διαφορά στο οικονομικό, ανάμεσα στα όσα απαιτεί η Γουλβς και σε όσα προσφέρει ο Ολυμπιακός, που όμως είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει προχωρήσει σε υποβολή επίσημης και συγκεκριμένης προσφοράς. Ενδιαφέρον έχει επιδείξει και μία ομάδα αραβική (πιθανότερο να είναι η Αλ Σαμπάμπ).

Πέντε. Ο ίδιος ο Ποντένσε, προφανώς μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Άραβες, που ασφαλώς έχουν άλλες, πολύ μεγαλύτερες, οικονομικές δυνατότητες, έχει ζητήσει από τον Ολυμπιακό συμβόλαιο ύψους 3 εκ. Ευρώ ετησίως, καθαρά από εφορία. Λέγεται δε ότι είναι σαφώς περισσότερα απ΄ όσα αμείβεται, πάντοτε net, δηλαδή καθαρά από εφορία λεφτά, βάσει του υπάρχοντος συμβολαίου του στη Γουλβς. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι θεωρεί υπερβολικά υψηλό το ποσό των 3 εκ. Ευρώ, που δεν έχει δώσει ποτέ σε παίκτη του.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Έτσι είναι η κατάσταση, με βάση τουλάχιστον αυτά που ξέρω εγώ. Μία δύσκολη, όπως εξελίσσεται μεταγραφή, με άγνωστη έκβαση. Με τα συγκεκριμένα νούμερα, δεν γίνεται. Αύριο, που λέει ο λόγος, τα νούμερα μπορεί να αλλάξουν και να διαφοροποιηθούν και τα δεδομένα, πότε και θα γίνει.

Για τον Ολυμπιακό ο Ποντένσε είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, όπως και για τον Ποντένσε είναι ο Ολυμπιακός. Ο παίκτης επιθυμεί πράγματι να έρθει, ο σύλλογος πράγματι τον θέλει και το παλεύει παρά τις κατά κοινή ομολογία αντικειμενικά τεράστιες δυσκολίες. Αυτή την στιγμή, ξεκάθαρα, όσο δεν αλλάζουν οι οικονομικές συνθήκες, η μεταγραφή είναι πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού.

Να υπενθυμίσω ότι στην Αγγλία οι μεταγραφές τελειώνουν σε 10 ημέρες και ότι σε 14 ημέρες από σήμερα ο Ολυμπιακός πρέπει να δηλώσει την λίστα του για το Γιουρόπα Λιγκ.

Άσχετο:

Ο 36χρονος (9 Αυγούστου 1988) Βραζιλιάνος διεθνής (70 φορές) Γουϊλιαν, όπως τον ξέρουμε όλοι, είναι παίκτης, από πλευράς θέσης, τύπου Φορτούνη-δεκάρι που παίζει εύκολα και στα πλάγια της επίθεσης…

Ένας άλλος πολύ έμπειρος Βραζιλιάνος (8 φορές διεθνής), ο Τάϊσον, στα 36 προς 37 του χρόνια (13 Γενάρη 1988), είδαμε όλοι ότι ήταν ο πιο καταλυτικός παίκτης του ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του περασμένου πρωταθλήματος…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Παπακανέλλος ήταν ο μοναδικός από τους μικρούς του Ολυμπιακού που είχε αποκλειστεί από τον Μεντιλίμπαρ αναφορικά με την αποστολή του αγώνα στο Βόλο. Οι περισσότεροι το είδαμε ως μία απόφαση επιλογής του προπονητή, ότι δεν τον υπολόγιζε, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τις έχουμε, πάντως, υπόψιν μας ότι το παιδί είχε ίωση, και δη όχι απλή…Άρα, ας περιμένουμε επόμενες αποφάσεις του Βάσκου για να είμαστε πιο ασφαλείς στις εκτιμήσεις μας.

ΟΣΦΠ

Παρεμπιπτόντως, ενώ αρχικά ο Μεντιλίμπαρ είχε πάρει πέντε (μαζί με τον Αποστολόπουλο) μικρούς στην αποστολή του Βόλου, 23άδα ήταν, στην τελική 20άδα παρουσίασε τρεις, τον Κωστούλα, τον Μουζακίτη και τον Μπακούλα, αφήνοντας εκτός «φύλλου αγώνα» τον Κουτσίδη με τον Αποστολόπουλο. Κι από τους τρεις, στο παιχνίδι έπαιξε μόνο ο ένας, ο Κωστούλας, και δη στο α΄ ημίχρονο.

Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε στο τέλος, μετά το 2-0 στο 73’, ο προπονητής να κάνει και την πέμπτη αλλαγή, περνώντας τον Μπακούλα η, τον Μουζακίτη αντί του Έσε, αλλά ο Μεντιλίμπαρ γενικά δεν συνηθίζει να εξαντλεί τις αλλαγές που δικαιούται. Ίσως δεν του έβγαινε και καλά το παιχνίδι, από πλευράς απόδοσης και δεν ήθελε να ρισκάρει απολύτως τίποτα.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.