Παναθηναϊκός: Με την αύρα του Πελίστρι για την αλήθεια του Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός: Με την αύρα του Πελίστρι για την αλήθεια του Ιωαννίδη

Παναθηναϊκός: Με την αύρα του Πελίστρι για την αλήθεια του Ιωαννίδη

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από τη Λανς για τον πρόωρο τελικό του Παναθηναϊκού απέναντι στους Γάλλους και την θετική αύρα που έχει φέρει η απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι.

Πράγματι, ο Πελίστρι έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων του Παναθηναϊκού. Αυτή η τεράστια μεταγραφική κίνηση, έχει γεμίσει με αισιοδοξία τον κόσμο, έχει δημιουργήσει προσδοκίες για τα όσα μπορεί να κάνει στο χορτάρι αυτό το παιδί. Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο και αυτό που, φυσικά, μένει είναι να εξελιχθεί και σε μία κίνηση ουσίας, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό στην επίτευξη των στόχων του. Ο Ουρουγουανός βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης στη Γαλλία, ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με το τριφύλλι στο στήθος.

Η αύρα του είναι αυτή που θα συνοδεύσει την ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει το βράδυ της Πέμπτης, κόντρα στη Λανς, προκειμένου να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη νεοσύστατη League Phase του Conference League. Ο Ντιέγκο Αλόνσο, άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της συμμετοχής του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή στο πρώτο ματς απέναντι στους Γάλλους, όμως, το πιθανότερο είναι τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής να τα πάρει στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν πρόωρο τελικό. Ή, αν προτιμάτε, το πρώτο ημίχρονο ενός πρόωρου τελικού. Μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως, οι πράσινοι παίζουν για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη, τουλάχιστον, ως τον Δεκέμβριο. Άλλη ευκαιρία, δεν υπάρχει. Όταν γινόταν η κλήρωση των play off των Κυπέλλων Ευρώπης, οι πράσινοι μάθαιναν ότι θα χρειαστεί να κάνουν μία υπέρβαση, είτε κόντρα στον Άγιαξ, είτε κόντρα στη Λανς. Η τύχη τους γύρισε την πλάτη στο Άμστερνταμ και πλέον έχουν μπροστά τους ένα εμπόδιο που, στα μάτια μου, μοιάζει ακόμα ψηλότερο από αυτό των Ολλανδών.

Έχει πολύ μεγάλη ανάγκη ο οργανισμός του Παναθηναϊκού αυτήν την πρόκριση. Για έναν σύλλογο που έχει περάσει τόσα τα τελευταία χρόνια, θα είναι πολύ μεγάλο πλήγμα να χάσει τον πρώτο του (μεγάλο) στόχο στα τέλη του Αυγούστου. Θα δημιουργήσει συνθήκες μεγάλης πίεσης στον άνθρωπο που έχει αναλάβει να χτίσει αυτή τη νέα ομάδα του τριφυλλιού, τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του οποίου είναι άκρως θετικά. Θα είναι άδικο για τον Ντιέγκο Αλόνσο να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Δεν το αξίζει, επειδή, η κληρωτίδα τον έφερε απέναντι σε δύο από τα ψηλότερα εμπόδια που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Ανεξάρτητα, όμως, της θέσης στην οποία θα βρεθεί ο προπονητής στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να βρίσκεται στα Κύπελλα Ευρώπης το φθινόπωρο. Οι πράσινοι έχουν την Ευρώπη στο DNA τους, είναι αυτή που δίνει μία έξτρα θετική αύρα στον οργανισμό. Αρκεί κανείς να θυμηθεί την εικόνα του γεμάτου Ολυμπιακού Σταδίου κόντρα στην Μπράγκα ή απέναντι στη Βιγιαρεάλ, για να το αντιληφθεί. Το είπε και ο Φώτης Ιωαννίδης με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στη συνέντευξη Τύπου. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την Ευρώπη, δεν είναι ο Παναθηναϊκός που ονειρεύονται ούτε οι παίκτες του, μα ούτε και οι οπαδοί του.
Ένα άκρως ποδοσφαιρικό περιβάλλον ετοιμάζεται να υποδεχθεί το τριφύλλι.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα κάνει αυτή την προσπάθεια σε ένα άκρως ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Απέναντι σε μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της Ligue 1, που κατάφερε και μέσα σε ελάχιστα, αναλογικά, χρόνια, ξεπέρασε το σοκ του υποβιβασμού και πέρσι έφτασε ως τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League. Μία ποδοσφαιρική κουλτούρα, τελείως διαφορετική, από αυτήν που έχουμε συνηθίσει στα μέρη μας. Παράδειγμα, θα πει κανείς.

Η έδρα της Λανς αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης να είναι κατάμεστη. Το γήπεδο προσφέρεται για να δημιουργηθεί θερμή ατμόσφαιρα, μιας και η εξέδρα βρίσκεται πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Τα κενά στις τέσσερις γωνίες παραπέμπουν περισσότερο σε… Βρετανία, ενώ οι εσωτερικοί χώροι σε κάνουν να «χαζεύεις». Μέσα από τα βίντεο του Gazzetta, που ακολουθούν, μπορείτε να εισχωρήσετε στα άδυτα του «Stade Bollart Delelis» και να πάρετε μία γεύση από τα εστιατόρια που έχουν δημιουργηθεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Χλιδή, υπογεγραμμένες εμφανίσεις της Λανς και γκράφιτι στους τοίχους για να θυμίζουν τα επιτεύγματα της γαλλικής ομάδας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.