Νταβίντ Κάρμο: Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός θα πάει μέχρι τέλους για αυτόν (vids)

Νταβίντ Κάρμο: Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός θα πάει μέχρι τέλους για αυτόν (vids)

david_carmooo

bet365

Στο Λιμάνι φουλάρουν για την ενίσχυση της άμυνάς τους και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναλάβει την υπόθεση «επιστροφής του Κάρμο στον Ολυμπιακό». Κι οι λόγοι είναι προφανείς!

Νταβίντ Κάρμο, λοιπόν, ξανά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Κι αυτήν τη φορά όλα δείχνουν ότι ο δρόμος για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό είναι ένας. Κι αυτός οδηγεί στον Πειραιά.

Ο Ανγκολέζος στόπερ βλέπει τον τεχνικό της Πόρτο, Βίτορ Μπρούνο, να μην τηρεί όσα του είχε πει τον Ιούνιο. Ότι δηλαδή θα τον υπολογίζει βασικό στα πλάνα για την άμυνά του.

Αυτή του η υπόσχεση ουσιαστικά είχε χαλάσει και το deal που υπήρχε τότε μεταξύ Ολυμπιακού και Πόρτο για τον παίκτη. Θυμίζουμε ότι τότε οι δύο πλευρές τα είχαν βρει στα 12.000.000 ευρώ συν 3.000.000 ευρώ από την επίτευξη στόχων, ενώ οι «δράκοι» θα διατηρούσαν κι ένα ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη της τάξης του 10%. Γύρω στα 15.000.000 ευρώ προβλέπεται ότι θα κλείσει και τώρα η συμφωνία.

«Ως το Σάββατο δεν φεύγει κανείς»

Στην Πορτογαλία, τα μεγάλα αθλητικά Μέσα όπως η A' Bola κι η O' Jogo στα ρεπορτάζ τους για το σχετικό θέμα κάνουν σαφές ότι ο πορτογαλικός σύλλογος έχει ξεκαθαρίσει πως «ως το Σάββατο δεν θα υπάρξει κάποια αποχώρηση».

Η Πόρτο αντιμετωπίζει την Ρίο Αβε, ομάδα που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επίσης. τονίζεται από τους Πορτογάλους πως ο ελληνικός σύλλογος πιέζει για να κλείσει η συμφωνία και πως «η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη από μόνη της είναι αρκετή για να κάνει τους δύο συλλόγους να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι». Αναφορά γίνεται, επίσης, στο ποσό που θα χρειαστεί για να έχουμε συμφωνία κι αυτό κυμαίνεται στα 15 εκατ. ευρώ - όπως εξάλλου γράψαμε και πιο πάνω.

Τι άλλαξε και όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε... λευκό καπνό;

Κάρμο

Η Πόρτο έχει δώσει μέχρι τώρα που μιλάμε τρία ματς - δύο για το πρωτάθλημα κι ένα για το Σούπερ Καπ. Ο Βίτορ Μπρούνο σ' αυτό το διάστημα έχει χρησιμοποιήσει τον Κάρμο μόλις 15' κι αυτό συνέβη στο Σούπερ Καπ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ματς το οποίο πήγε στην παράταση με την Πόρτο να επιστρέφει από το 3-0.

Είναι σαφές ότι ο 41χρονος κόουτς δείχνει να προτιμά τη χρησιμοποίηση των Οτάβιο-Ζε Πέντρο στο κέντρο της άμυνάς του. Μάλιστα, αναφορές στα πορτογαλικά Μέσα ότι οι «δράκοι κινούνται για την απόκτηση στόπερ», κάνουν τον Κάρμο να έχει ξενερώσει και γνωρίζει πως στους ερυθρόλευκους θα έχει θέση βασικού.

Θα είναι και πάλι ο ηγέτης της ερυθρόλευκης άμυνας στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ κι ύστερα από μία χρονιά όπου πρόσθεσε στο παλμαρέ του τον τίτλο του Conference League, θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει και ενδεχομένως να κατακτήσει κι άλλα τρόπαια. Αυτό από μόνο του δελεάζει τον παίκτη, ο οποίος έχει μόνο καλές αναμνήσεις από την 6μηνη πρόσφατη παρουσία του στο Λιμάνι. Στα 100ά γενέθλια του συλλόγου, ο Κάρμο θα είναι η ηγέτης κι ο στυλοβάτης της αμυντικής γραμμής.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εξ αρχής είχε θέσει τον παίκτη ως αρχικό στόχο για την άμυνα. Θυμίζουμε πως έχει αποκτηθεί ο επίσης αριστεροπόδαρος κι αρχηγός της εθνικής Ιταλίας Κ20, Λορέντσο Πιρόλα και μ' αυτόν τον τρόπο - εφόσον φυσικά έχουμε happy end στην υπόθεση «Κάρμο» - ο Ολυμπιακός θα είναι σαφώς πιο ενισχυμένος στη συγκεκριμένη θέση σε συνδυασμό με την παρουσία και του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος πρόσφατα έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.

Κάρμο: Ο βράχος που θέλουν στο Λιμάνι

Κάρμο

Ο Νταβίντ Κάρμο είναι ο ηγέτης που θέλει ο Ολυμπιακός για την άμυνά του; Η απάντηση είναι προφανής: Ναι! Δεν χωράει κουβέντα για δεύτερες σκέψεις. Ο 25χρονος, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, απέδειξε στα 20 ματς που έχει ήδη στο λογαριασμό του με την ερυθρόλευκη ριγωτή πως μπορεί πάνω του η ομάδα να βασιστεί κι ο ίδιος να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής.

Δίπλα του μπορεί να εξελιχθεί πιο εύκολα κι ο Πιρόλα, ο οποίος στα 22 του δεν θα πάρει πάνω του όλο το βάρος του να παίζεις στον Ολυμπιακό και να έχει τόσο σημαντικό ρόλο με το... καλημέρα.

Ο Κάρμο, λοιπόν, ήταν βασικότατο και σημαντικότατο μέρος στην ξέφρενη πορεία για την κατάκτηση του Conference League, μετρώντας 9 ματς στη φάση των νοκ άουτ. Δεν έχασε στιγμή από τη Φερετσβάρος και μετά. Επίσης, έπαιξε σε 4 ματς πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια και σ' ακόμα 7 στα Play Off.

Σύμφωνα με το WyScout, ο Κάρμο μέτρησε συνολικά 2086' στα οποία είχε συνολικά 1445 ενέργειες με το 72% εξ αυτώ να είναι επιτυχημένες. Επίσης, στα νούμερά του καταγράφηκαν 15 σουτ (33.3% επιτυχία) στην αντίλη εστία, πάσαρε με ποσοστό επιτυχίας 84.2% συμβάλοντας στο build up της ομάδας του.

Το heatmap του Κάρμο στον Ολυμπιακό
Το heatmap του Κάρμο στον Ολυμπιακό

Είχε ποσοστό επιτυχίας 54.2% στις μακρινές μπαλιές, 66.7% επιτυχημένες ντρίμπλες, πήρε το 64.1% στις μονομαχίες που έδωσε. Χαρακτηριστικό είναι πως στον τελικό με την Φιορεντίνα μέτρησε 19/26 κερδισμένες μονομαχίες δείχνοντας ότι στο καλό του βράδυ είναι ανίκητος. Επίσης, είχε 76.9% επιτυχία στις εναέριες μονομαχίες. Σχεδόν δύο μέτρα είναι, λογικό να είναι το δυνατό του σημείο το κεφάλι.

Στο εύρος αυτών των αγώνων δέχθηκε μόλις πέντε κίτρινες, βοήθησε δε στο να ανακτηθεί η κατοχή στο μισό του αντιπάλου 12.08 φορές, είχε 3.11 μέσο όρο στο να καθαρίζει τις φάσεις και έκοβε τη μπάλα προς την περιοχή της ομάδας του κατά μέσο όρο 4.79 φορές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα