Ολυμπιακός: Πώς έχει προχωρήσει η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του

Ολυμπιακός: Πώς έχει προχωρήσει η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta πώς προχωράει η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού.

Προσπαθώντας πάντα όσο πιο…κάλμα να παρουσιάσω αυτά που θέλω, νομίζω ότι είναι μία ευκαιρία σήμερα να καταγράψω την σοβαρή προσπάθεια του Ολυμπιακού να υλοποιήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό που είχαν συμφωνήσει διοίκηση και προπονητής.

Ένας σχεδιασμός που είχε τρία κομμάτια.

Το ένα περιελάμβανε τη διατήρηση ει δυνατόν όλων των παικτών των οποίων έληγαν τα συμβόλαια η, οι δανεισμοί και αποτέλεσαν μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες τον βασικό κορμό της ομάδας που πήρε το Κόνφερενς Λιγκ. Δηλαδή, των Τζολάκη, Κάρμο, Όρτα, Φορτούνη, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Μασούρα.

Το άλλο περιελάμβανε την κάλυψη των κενών του ρόστερ με την προσθήκη ενός «πρωτοδεύτερου» σέντερ φορ, ενός εξτρέμ, δύο κεντρικών χαφ, ενός δεξιού μπακ και ανάλογα με τις υπόλοιπες κινήσεις ενδεχομένως και την απόκτηση ενός ακόμη στόπερ και ενός αριστερού μπακ, λόγω της αποχώρησης των Ελ Αραμπί, Ναβάρο, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλου, Κίνι, Ρίτσαρντς, Γιόβετιτς και την πιθανότατη του Βέζο.

Και το τρίτο περιελάμβανε την προώθηση μέσα από την μεγάλη παρουσία τους σε ολόκληρη την προετοιμασία τουλάχιστον δυο-τριών ταλαντούχων παιδιών από την Κ19, που πήρε το λεγόμενο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, με την προοπτική να είναι στην πρώτη ομάδα, ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν.

Στο πρώτο κομμάτι ο Ολυμπιακός κράτησε τον γκολκίπερ του (Τζολάκη), τον σέντερ φορ του (Ελ Κααμπί) και τον πάντα πολύτιμο Μασούρα, ενώ είναι από αρκετά έως πολύ κοντά στην παραμονή και του στόπερ του (Κάρμο), κάνοντας παράλληλα τεράστια προσπάθεια για να υπογράψει και τον πάντα ξεχωριστό για την «ερυθρόλευκη» οικογένεια Ποντένσε. Ο Φορτούνης αποχώρησε για να πάρει τα 7 εκ. Ευρώ σε δύο χρόνια από την αραβική ομάδα του Δώνη, χωρίς ακόμη να έχει υπογράψει. Με τον δε Όρτα η «κέντα» της επιστροφής στην Μπράγκα του Καρβαλιάλ τον κρατάει, τουλάχιστον έως τώρα, στην πορτογαλική ομάδα.

δ

Στο δεύτερο κομμάτι ο Ολυμπιακός πήρε με πάνω από 13 εκ. Ευρώ τον 29χρονο φορ Γιάρεμτσουκ (53 φορές διεθνή με την Ουκρανία), τον 25χρονο Νορβηγό διεθνή εξτρέμ Βέλντε (από τους καλύτερους κυνηγούς στο πολωνικό πρωτάθλημα), τον 22χρονο Ιταλό διεθνή με την Ελπίδων (κι αρχηγό) στοπερ Πιρόλα και τον 24χρονο Πορτογάλο δεξιό μπακ Κοστίνια (καλύτερο παίκτη στη θέση του στο περασμένο πορτογαλικό πρωτάθλημα), ενώ απέκτησε ελεύθερο τον έμπειρο Ισπανό κεντρικό χαφ Γκαρθία, που ήταν προτεραιότητα για τον προπονητή και τον νεαρό διεθνή με τη Ζηλανδία επίσης κεντρικό χαφ Στάμενιτς, παίκτη βασικό την προηγούμενη διετία σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπρόσθετα ο προπονητής έδειξε εμπιστοσύνη στον νεαρό Αποστολόπουλο, τον οποίο είχε ξεχωρίσει από το τέλος της περασμένης σεζόν. Και πήρε και τον Αναγνωστόπουλο, ώστε να έχει ένα πιο έμπειρο τρίτο γκολκίπερ, στη θέση του Παπαδούδη, τον οποίο άφησε ελεύθερο.

Στο τρίτο κομμάτι ο Ολυμπιακός έδωσε πάρα πολλές ευκαιρίες στους Κωστούλα, Μουζακίτη, Μπακούλα, Κουτσίδη, Παπακανέλλο, με συνέπεια η ομάδα πλέον να έχει κάποιες αξιόλογες εναλλακτικές επιλογές για την ομάδα της από αυτή τη δεξαμενή της Κ19, που αντικειμενικά έχει θησαυρούς. Με τους τρεις πρώτους να παίρνουν χρόνο βασικών παικτών σε όλα τα φιλικά.

Ασφαλώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ακόμη πολλή δουλειά, για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του-αλλά έχουν και κάμποσο χρόνο έως τις 11.9 που τελειώνουν οι μεταγραφές η, ακόμη πιο…σοφά έως τις 4.9 που δηλώνεται η ευρωπαϊκή λίστα τους. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα ξέρουμε τα πάντα, περισσότερο στη θεωρία βέβαια, αφού μόνο μέσα από τα παιχνίδια δικαιώνεται η, το αντίθετο, μία ομάδα.

ολυ

Από εκεί και πέρα, είμαστε ανοικτοί σε κάθε έκπληξη, πολύ απλά γιατί έτσι είναι οι μεταγραφές, ανοικτές σε κάθε έκπληξη, είτε προσθήκης, είτε αφαίρεσης. Π.χ. ο Ολυμπιακός είχε κλείσει πριν ενάμιση μήνα τη μεταγραφή του Κάρμο, ξαφνικά ο Κάρμο έκανε πίσω, ο σύλλογος πήρε άλλο αριστεροπάδρο στόπερ, τον Πιρόλα, για να καλύψει το κενό στη θέση και τώρα είναι έτοιμος να πάρει τον…Κάρμο! Ο Φορτούνης όλο υπογράφει στους Άραβες αλλά αν δεν υπογράψει μην αποκλείουμε τίποτα για τον Ολυμπιακό! Κι ο Όρτα δεν έχει πάει σε άλλη ομάδα. Και για τον Έσε είχε έρθει πρόταση 18 εκ. Ευρώ και είχε απορριφθεί, όμως μπορεί τώρα να έρθει καλύτερη κλπ, κλπ.

Κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός παίρνοντας, ιδανικά, τον Κάρμο και τον Ποντένσε, θα έχει τελειώσει τις μεταγραφές του. Ποιος πιστεύει, όμως, ότι θα…κάτσει ήσυχος μέχρι το φινάλε των μεταγραφών, ειδικά όταν του προτείνονται παίκτες όπως ο Γουίλιαν, ακόμη κι ο Χορδάν η, και άλλοι που θα προκύψουν στην πορεία σε αυτές τις θέσεις, αλλά και του αριστερού μπακ;…

Άσχετο:

Αυτό που ακούγεται για Ζενίτ και Λιβάι Γκαρσία νομίζω ότι όντως παίζει, με τους Ρώσους να δίνουν 20 εκ. Ευρώ για τη μεταγραφή του διεθνή σέντερ φορ, αλλα την ΑΕΚ να ζητάει 25 εκ. Ευρώ μόνο για το δικό της 60% (το άλλο 40% το έχει η πρώην ομάδα του παίκτη στο Ισραήλ), με συνέπεια το deal να μοιάζει πολύ δύσκολο.

Παρεμπιπτόντως, και με αφορμή την απόκτηση του Πελίστρι, όπως ίσως θυμάστε, είχα καταγράψει ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ακόμη δύο πολυδάπανες μεταγραφές και θα κρατήσει τον Ιωαννίδη. Τη μία την έκανε και τουλάχιστον προς το παρόν ο Ιωαννίδης είναι εδώ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ατυχώς, μέσα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που είχα εκφράσει πριν αρχίσουν καν τα φιλικά, ότι ο Άμπι ήταν ανέτοιμος για να πάρει τη θέση του Κάρμο, παρότι και αυτός αριστεροπόδαρος και ταλαντούχος. Μάλιστα, κάποιες στιγμές στα φιλικά, παρότι είχε και καλές επιδόσεις, ο νεαρός Άγγλος εκτέθηκε πραγματικά.

Ολυμπιακός

Όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με τους Άραβες του Μίτσελ, όταν στο πρώτο γκολ τους έκανε τρία λάθη μέσα στην ίδια φάση! Αλλά και στο τελευταίο φιλικό, με τον Άρη Λεμεσού, ο Άμπι ηττήθηκε κατά κράτος στο δεύτερο γκολ της κυπριακής ομάδας, σε μία άλλη στιγμή πούλησε την μπάλα κλπ. Και δεν είχε και καμία επιτυχία στις πάσες από πίσω, τις οποίες θέλει ο προπονητής.

Γενικά, ο Μεντιλίμπαρ τον περίμενε καλύτερο με την έναρξη της σεζόν σε σχέση με την εικόνα του στο τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά δεν είδε κάτι τέτοιο κι έτσι έπεσε στην ιεραρχία των στόπερ, με αποτέλεσμα να φτάσουμε τώρα προ των πυλών της αποχώρησης του. Είναι σαφές ότι θεωρεί πιο έτοιμο τον Πιρόλα από τον Άμπι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.