ΑΕΚ: Το μεγάλο εύρος επιλογών του Αλμέιδα ενόψει Λαμίας και τα μεσοαμυντικά στάνταρ

ΑΕΚ: Το μεγάλο εύρος επιλογών του Αλμέιδα ενόψει Λαμίας και τα μεσοαμυντικά στάνταρ

Δημήτρης Βέργος
Ο Αλμέιδα και οι παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Στην τελική ευθεία η ΑΕΚ για το ματς με τη Λαμία στην OPAP Arena. Τα δεδομένα βάσει των ασκήσεων στην προπόνηση μεσοαμυντικά και οι πολλές λύσεις μεσοεπιθετικά για τον Ματίας Αλμέιδα που βλέπει να γίνεται «μάχη» για μια θέση στην αποστολή.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν νικηφόρο με το 3-0 επί του ΟΦΗ, βγάζοντας αντίδραση μετά το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Το ζητούμενο φυσικά για την Ένωση είναι να συνεχίσει ανάλογα, κάνοντας δύο στα δύο στο σαββατιάτικο ματς με τη Λαμία στην OPAP Arena. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί όλη την εβδομάδα για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα πέραν των γνωστών Μπρινιόλι και Γιόνσον.

Αυτό δίνει στον «Πελάδο» ένα μεγάλο εύρος επιλογών για να καταλήξει στην ενδεκάδα. Με το ρόστερ που διαθέτει η ΑΕΚ τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα γίνεται άλλωστε μεγάλη «μάχη» στα Σπάτα ακόμα και για μια θέση στην αποστολή ενόψει του αγώνα με τη Λαμία. Ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι όπου αρκετοί παίκτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε διαφορετικές θέσεις.

Μεσοαμυντικά, όπως διαβάσατε και χθες στο ρεπορτάζ από την προπόνηση, ο Αλμέιδα έδωσε βάρος στην ανασταλτική λειτουργία και στο build up δείχνοντας και τα πρόσωπα που έχουν το προβάδισμα για το αρχικό σχήμα. Με τον Στρακόσα στην εστία, τους Πήλιο, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα τετράδα στην άμυνα, ενώ στη συγκεκριμένη άσκηση στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σιμάνσκι και Πινέδα. Οι επτά που ξεκίνησαν δηλαδή και στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα στην κορυφή της επίθεσης σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται ο Λιβάι, δεξιά είναι πιθανό να επανέλθει ο Ελίασον και θεωρητικά παίζονται δύο θέσεις. Στο αριστερό άκρο με Γκατσίνοβιτς και Κοϊτά να διεκδικούν τη θέση και πίσω από τον επιθετικό όπου υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις καθώς διαθέσιμοι είναι οι Λιούμπισιτς, Λαμέλα, Τσούμπερ και Μάνταλος που μπορούν να αγωνιστούν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περέιρα χρησιμοποιήθηκε σε άσκηση στην προπόνηση στη θέση «οκτώ» μαζί με τον Γαλανόπουλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

@aekfc Getting ready 🟡⚫️ #aekfc #aekfcseason2024_2025 ♬ πρωτότυπος ήχος - AEK FC
@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα