«Ο Άρης είχε περισσότερους Ισπανούς στην ενδεκάδα του σε σύγκριση με 11 ισπανικές ομάδες της La Liga»

«Ο Άρης είχε περισσότερους Ισπανούς στην ενδεκάδα του σε σύγκριση με 11 ισπανικές ομάδες της La Liga»

Newsroom
aris_eurokinisi.jpg

bet365

Η ισπανική AS προχώρησε σε εκτενές αφιέρωμα στον Άρη με αφορμή τον αριθμό των Ισπανών ποδοσφαιριστών που διαθέτει και το γεγονός ότι στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος είχε περισσότερους Ισπανούς στην 11αδα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε σύγκριση με 11 ομάδες της La Liga.

Η ισπανική ιστοσελίδα αναφέρεται στην «ισπανική παροικία» που έχει δημιουργηθεί στον Άρη με την παρουσία δέκα Ισπανών ποδοσφαιριστών και συνολικά 13 ισπανόφωνων. «Ο Άρης είχε τους περισσότερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές στον πρώτο αγώνα σε σύγκριση με κάθε άλλη ελληνική ομάδα αλλά και σε σχέση με 11 ισπανικές ομάδες της La Liga», αναφέρει και στέκεται στον αριθμό των γηγενών παικτών που είχαν στις 11αδες τους οι ομάδες της LaLiga βάζοντας σε παρένθεση τον αριθμό των παικτών.

Πρόκειται για τις Σεβίλλη (4), Ατλέτικο Μαδρίτης (5), Βαγιαδολίδ (4), Μαγιόρκα (4), Ρεάλ Μαδρίτης (1), Ράγιο Βαγιεκάνο (6), Μπαρτσελόνα (7), Λεγανές (7), Αλαβές (6), Μπέτις (6) και Χετάφε (6).

Στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στην 11αδα του Άρη ήταν οκτώ παίκτες και πρόκειται για τους Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μοντόγια, Μόντσου, Μορόν, Μανού Γκαρθία, Σαβέριο (σ. σ. τον υπολογίζουν ως Ισπανό γιατί μετακόμισε στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου σε ηλικία πέντε ετών). «Οι Έλληνες φίλαθλοι λατρεύουν την ποδοσφαιρική ποιότητα των Ισπανών παικτών. Έχουν την άποψη ότι η Ισπανία είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής παικτών και στην περίπτωση του Άρη εστιάζουν στις ομάδες που βρίσκονται σε χαμηλές θέσεις της πρώτης κατηγορίας και στις πρώτες θέσεις της δεύτερης εκτιμώντας ότι ταιριάζουν στα κριτήρια που έχουν θέσει. Η δε Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη η οποία μοιάζει αρκετά της Βαρκελώνης. Το κλίμα είναι φανταστικό, ο κόσμος είναι φιλικός και το φαγητό είναι υπέροχο. Η πόλη δεν έχει παραλία αλλά ελάχιστα λεπτά από την πόλη μπορείς να βρεις πολλές», ανέφερε ο Άλμπερτ Πουίγκ ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στο τεχνικό επιτελείο του Άρη.

Στο αφιέρωμα της AS φιλοξενούνται δηλώσεις και του Λορέν Μορόν ο οποίος αναφέρθηκε στη δυσκολία που είχε στην απόφαση αποχώρησης από την Ισπανία αλλά και στις διαφορετικές συνθήκες που υπάρχουν στον Άρη σε σχέση με την Μπέτις. «Στην Ισπανία μου έφερναν τα παπούτσια μου πριν την προπόνηση, αυτό δεν ισχύει εδώ. Δεν τα καθαρίζουν επίσης, είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Καταλαβαίνεις ότι οι παίκτες στην Ισπανία ζουν σε μια ‘φούσκα’. Επίσης ήταν σοκαριστικό για μένα όταν ήρθα στην ομάδα και δεν υπήρχε πρωινό ή καντίνα. Χρειάστηκα μια εβδομάδα για να προσαρμοστώ αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος», είπε ο Λορέν Μορόν.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα