Ολυμπιακός: Η ιδέα του Μεντιλίμπαρ για έναν «μικρό» Τσικίνιο!

Ολυμπιακός: Η ιδέα του Μεντιλίμπαρ για έναν «μικρό» Τσικίνιο!

Ολυμπιακός: Η ιδέα του Μεντιλίμπαρ για έναν «μικρό» Τσικίνιο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για κάτι ενδιαφέρον που έχει μπει στο μυαλό του Μεντιλίμπαρ.

Έγραφα χθες για το πώς προχωράει η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού-και είδατε ότι ο Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις που έκανε λίγες ώρες αργότερα αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές σε ό,τι είχα καταγράψει νωρίτερα.

Τέλος πάντων, έχουμε ακόμη πολύ ψωμιά για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, όπως κάθε χρόνο. Δεν αλλάζει αυτό. Υπάρχει μία υπερβολή πάντοτε (ο Άμπι έγινε ο 14ος παίκτης που αποχώρησε από το ρόστερ που τέλειωσε την περσινή σεζόν), αλλά υπάρχει πάνω απ΄ όλα και μία μεγάλη θέληση για να δυναμώνει η ομάδα, να καλύπτει τα κενά της, να διορθώνει τα λάθη της (π.χ. στη θέση του αριστερού στόπερ ήταν δύο πολύ νέα, για τη θέση, παιδιά, ο 22χρονος Πιρόλα κι ο 21χρονος Άμπι). Με το χέρι να μπαίνει βαθιά στην τσέπη.

Τα βλέπουμε όλα αυτά, ημέρα με την ημέρα, με κυρίαρχο θέμα αυτή την στιγμή την επικείμενη ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κάρμο στα αμέσως επόμενα 24ωρα. Εδώ, εγώ θα ήθελα να σταθώ σε ένα κενό που φαίνεται να υπάρχει στο ρόστερ και που δεν έχει καλυφθεί, καθώς ο Μεντιλίμπαρ δεν το θεωρεί πρόβλημα: δεν υπάρχει παίκτης πίσω από τον Τσικίνιο, με τα χαρακτηριστικά του Τσικίνιο, για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ, που χρησιμοποιεί ο προπονητής τον Πορτογάλο.

Κάπως έτσι, ο Βάσκος έχει μία ιδέα, που μάλιστα δείχνει ενδιαφέρουσα: Μουζακίτης! Λίγοι το πρόσεξαν, αλλά ο Μεντιλίμπαρ σε τουλάχιστον δύο-τρία φιλικά έχει δοκιμάσει κατά διαστήματα το νεαρό αριστεροπόδαρο κεντρικό μέσο (εξαροοκτάρι) ακριβώς σε αυτή τη θέση, πίσω από τον φορ.

Μουζακίτης

Ο έμπειρος προπονητής βλέπει ότι ο Μουζακίτης έχει πράγματα που τα ζητάει γι΄ αυτή τη θέση: πρώτον πρεσάρει και κλέβει, είναι καλός στην ανάκτηση της μπάλας…δεύτερον έχει καλή πάσα, τόσο κάθετα, όσο και πλάγια, ειδικά σε κοντινή απόσταση…τρίτον έχει καλά τελειώματα, βάζει γκολ, όπως καταδεικνύουν και τα στατιστικά.

Και σε γενικές γραμμές δεν έχει άδικο ο Μεντιλίμπαρ. Τα έχει αυτά ο μικρός, όπως έχει και ενδιαφέρουσες εκτελέσεις στατικών φάσεων. Και τα έβγαλε, σε ένα βαθμό, όταν έπαιξε στη θέση του Τσικίνιο-τελευταία φορά για 25 λεπτά στο φιλικό με τον Άρη Λεμεσού στην Κύπρο. Για τους πιο παρατηρητικούς, από μία ωραία κάθετη του Μουζακίτη στον Μασούρα ξεκίνησε το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού, που το έβαλε ο άλλος νεαρός κεντρικός χαφ, ο Μπακούλας.

Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο ο Μουζακίτης, κάτι σημαντικό γι΄ αυτή τη θέση-όπως κάνει και ωραίες κινήσεις με την μπάλα στα πόδια, δεν είναι άτεχνος χαφ. Αυτό που πρέπει να κοιτάξει να προσέξει, είναι να αποφεύγει κάποιες επιπολαιότητες που κάνει πιο συχνά απ΄ότι πρέπει, με συνέπεια να χάνεται η μπάλα, να βγάζει κόντρα επιθέσεις η άλλη ομάδα κλπ.

Μουζακίτης

Είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα αυτή του Μεντιλίμπαρ. Ταυτόχρονα δε, τον απαλλάσσει κι από το ερωτηματικό ποιόν εκ των δύο νεαρών κεντρικών χαφ, του Μουζακίτη και του Μπακούλα, πρέπει να κρατήσει για την πρώτη ομάδα (!), εάν κρίνει ότι ο πρώτος μπορεί να του κάνει δουλειά για δύο θέσεις…

Άσχετο: Μεγάλο πάρτυ χθες βράδυ στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, με αφορμή φυσικά την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου! Το διοργάνωσαν ο Ολυμπιακός και η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη, με δεκάδες καλεσμένους στο Golden Room-Copacabana Palace!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πάνω από 23.000 διαρκείας έχει ο Ολυμπιακός για την καινούρια σεζόν! Κάποια στιγμή έβαλε φρένο στη διάθεση τους, αφού θέλει ο σύλλογος να έχει και έστω κάτι λιγότερα από 10.000 εισιτήρια για ελεύθερη διάθεση. Τεράστιο το νούμερο, παρά την αύξηση των τιμών, που πάντως ήταν επί χρόνια χαμηλές σε σχέση με άλλα κλαμπ.

Champions League

Έπαιξε ρόλο σίγουρα η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ και η σίγουρη παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, σε συνδυασμό με την προσδοκία για την επιστροφή στην κυριαρχία στο πρωτάθλημα. Πλέον, καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες η ομάδα.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.