Άρης: Το…διπλό που απαιτείται και οι αμέτρητοι απόστρατοι αξιωματικοί!

Άρης: Το…διπλό που απαιτείται και οι αμέτρητοι απόστρατοι αξιωματικοί!

Άρης: Το…διπλό που απαιτείται και οι αμέτρητοι απόστρατοι αξιωματικοί!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για αγωνιστικά και…εξωαγωνιστικά στον όμορφο χώρο του ελληνικού αθλητισμού!

Ημέρα αγώνα η σημερινή και προφανέστατα ο Άρης μετά από την ισοπαλία στην πρεμιέρα -έστω και αν χρειάστηκε το…εξαφανισμένο από τον Λανουά πέναλτι-εφεύρεση του Τσακαλίδη-πρέπει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Παραδοσιακά ο Γρηγορίου βρίσκει τον τρόπο να κόψει βαθμούς από τον Άρη και αυτός θα είναι ο στόχος του και φέτος. Οι Σερραίοι έδειξαν καλά στοιχεία στην πρεμιέρα μεσοεπιθετικά με την εξαιρετική τριπλέτα μπροστά, αλλά στα μετόπισθεν είχαν θέματα. Πιστεύω βέβαια ότι σε αυτό το παιχνίδι οι αμυντικοί τους θα είναι αποδοτικότεροι ειδικά στις στημένες φάσεις του Άρη, όπως είμαι 100% βέβαιος ότι ο Άρης ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να πάρει πέναλτι παρόμοιο με αυτά που πήρε ο συμπολίτης του.

Μια που είπα συμπολίτης έχω δεχθεί πολλές φορές ειρωνικά σχόλια σε σχέση με την…σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απόστρατους αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας. Είναι φοβερό το γεγονός πριν από ένα παιχνίδι να προκαλούνται επεισόδια από κουκουλοφόρους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο και να βγαίνει διαρροή που να κατηγορεί την αστυνομία που αμύνθηκε στα επεισόδια! Πραγματικά είναι φοβερό ότι ακόμα δεν έχει επέμβει η ΔΕΑΒ που τιμώρησε τον Άρη με 1 αγωνιστική για ένα σπασμένο καρεκλάκι, αλλά σε επεισόδια σε ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί και εκτεταμένα επεισόδια δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση. Όσοι θα αμφισβητήσουν την δικαιοδοσία της ας ανατρέξουν στο νόμο 5085/2024 και στα άρθρα 9 και 10 για να μην κουράζουμε τους υπόλοιπους αναγνώστες.Το φοβερό είναι ότι οι νόμοι που βγήκαν, δημιουργήθηκαν μετά από επεισόδια σε αγώνα ΒΟΛΕΙ και φυσικά οδήγησαν στην δολοφονία του Λυγγερίδη. Τώρα όμως οι 100 κουκουλοφόροι προφανώς είναι λιγότερο επικίνδυνοι από το καρεκλάκι που ήταν ικανό να προκαλέσει…βλάβη!

Ακόμα πιο φοβερό είναι να ακούς ως Αρειανός για την αστειότητα με τα μετάλλια και φυσικά την τιμωρία από την ΔΕΑΒ το περίφημο…ότι πει ο νόμος, αλλά για τα επεισόδια στην Τούμπα ότι φταίνε τα όργανα του νόμου!!!

Έρχεται λοιπόν το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών και σε επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ των αμέτρητων απόστρατων αξιωματικών, την υποκρισία για τα επεισόδια και τραυματίες συναδέλφους τους! Πόσο θλιβερό για τον χώρο μας είναι ότι η ανακοίνωση θάφτηκε από μίντια που είχαν πρώτο θέμα την διαρροή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αφήσω τον κόσμο να κρίνει. Εγώ βλέπω την στάση των αρχών και το τι (δεν) συμβαίνει.

Ότι συμβαίνει κάθε βδομάδα με την διαιτησία, ότι συνέβη στις εκλογές της ΕΠΟ και την συμμαχία ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ αυτό ακριβώς συμβαίνει και με όλα τα παραπάνω. Για αυτό και όποιος τα αναφέρει στοχοποιείται και είναι…ενοχλητικός, όπως είναι πάντα η αλήθεια που προφανώς επειδή δεν την αντέχουν ορισμένοι έχουν δημιουργηθεί ολόκληροι επικοινωνιακοί μηχανισμοί.

Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από τους οπαδούς του Άρη

Όπως είναι αλήθεια ότι λόγω των παραπάνω χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή από τους φίλους του Άρη που θα βρεθούν στις Σέρρες. Είναι 100% βέβαιο ότι μετά από την τιμωρία για ένα καρεκλάκι και προβοκάτσια μπορεί να προκύψει, αλλά το κυριότερο να υπάρξουν διάφορες προκλήσεις και δεν αναφέρομαι σε φίλους των Σερραίων. Με ένα…καρεκλάκι θα κλείσουν το γήπεδο και με τον Ολυμπιακό για αυτό ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο γήπεδο θα έχει 2000 Αρειανούς που θα πρέπει να σπρώξουν την ομάδα στη νίκη και να είναι απόλυτα προσεκτικοί και για τον διπλανό τους.

Το παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο από το Περιστέρι, αλλά με καλύτερες προοπτικές

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ ότι το ματς θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με αυτό κόντρα στον Ατρόμητο γιατί ο Γρηγορίου θα παρατάξει την ομάδα του με το σύστημα που ο Άρης ζορίζεται απίστευτα. Θα πρέπει, λοιπόν , ο Μάντζιος να βρει λύσεις από την μία να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα και από την άλλη να μην δεχθεί κόντρες από τους πολύ επικίνδυνους εξτρέμ των Σερραίων. Βέβαια σε σχέση με το Περιστέρι ο προπονητής του Άρη θα έχει δύο επιπλέον επιλογές (Νταρίντα, Σίστο), αλλά και τους Φρίντεκ, Σιφουέντες, Φαμπιάνο με 5 επιπλέον προπονήσεις με την ομάδα. Προφανέστατα και απαιτήσεις από όλους τους νέους θα έχουμε περισσότερες μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά θεωρώ ότι και στο Περιστέρι έδειξαν ικανοί να δώσουν πολλά πράγματα στον Άρη φέτος.

Πολλά θα κριθούν από την απόδοση των χαφ και των εξτρέμ του Άρη. Αν ο Μανού επαναλάβει την απόδοση που είχε στο Περιστέρι και ο Άρης βρει μεγαλύτερη διάρκεια λόγω των περισσότερων επιλογών του. Περιμένω περισσότερα από τον Μόντσου, καλύτερο κέντρο με Σιφουέντες, Νταρίντα, αλλά και περισσότερες επιθετικές ενέργειες από Σίστο, Ντιαντί. Ο Άρης θα πρέπει να είναι σοβαρός και εύστοχος για να φτάσει στη νίκη.

Και μια που είπα εύστοχος ακούω και διαβάζω για τον Μορόν πολλά ψέματα στο ίδιο τέμπο με τα ρεπορτάζ για Πάλμα και Φαμπιάνο. Οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν αποκαλύψει τις μεταγραφές σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τώρα έπιασαν τον Μορόν. Το θέμα είναι ότι ο Άρης δεν έχει καμία απολύτως πρόταση για τον Ισπανό σήμερα, 24 Αυγούστου, από ελληνική ομάδα και αν δεν προκύψει από την Σαουδική Αραβία τότε είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσει στον Άρη και να μπει στο τραπέζι και θέμα επέκτασης και αύξησης απολαβών.

Αυτό δείχνει και ο ίδιος να το αντιλαμβάνεται και ελπίδα όλων είναι από σήμερα να θυμίσει τον περσινό πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος!

Πάμε για το πρώτο διπλό…

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!