Ολυμπιακός: Για τον Μεντιλίμπαρ η λέξη κλειδί για την ομάδα της σεζόν 2024-25 είναι μία. Κι ο Κάρμο την υπηρετεί…

Ολυμπιακός: Για τον Μεντιλίμπαρ η λέξη κλειδί για την ομάδα της σεζόν 2024-25 είναι μία. Κι ο Κάρμο την υπηρετεί…

Ολυμπιακός: Για τον Μεντιλίμπαρ η λέξη κλειδί για την ομάδα της σεζόν 2024-25 είναι μία. Κι ο Κάρμο την υπηρετεί…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα…παρεπόμενα της επικείμενης επιστροφής του Κάρμο στον Ολυμπιακό.

Αντί προλόγου: Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός μέσω της Κ19 γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που θα παίξει Διηπειρωτικό φτάνοντας εκεί κερδίζοντας ευρωπαϊκό τρόπαιο. Διότι ο Παναθηναϊκός είχε παίξει Διηπειρωτικό, αλλά επειδή είχε αρνηθεί να πάει στη Νότια Αμερική ο Άγιαξ...

Ο Μεντιλίμπαρ ήταν όλο χαμόγελα χθες στο Ρέντη, μαθαίνοντας ότι όλα πάνε καλά κι ο Κάρμο έρχεται πίσω στον Ολυμπιακό.

Βλέπετε, εδώ υπάρχουν δύο τινά, τα οποία συνδέονται το ένα με το άλλο. Αφενός μεν μιλάμε για ένα πολύ καλό κεντρικό αμυντικό, αφετέρου δε μιλάμε για ένα παίκτη που υπηρετεί τη λέξη που κατά τον έμπειρο προπονητή είναι κλειδί για τον Ολυμπιακό 2024-25: άξονας.

Ο Κάρμο ήταν στην περσινή σεζόν, με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, δηλαδή στο κρίσιμο τελευταίο τετράμηνο, ένας από τους κορυφαίους «ερυθρόλευκους», ειδικά στην πορεία προς την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Και δη παίζοντας σε μία θέση πολύ ευαίσθητη, στην καρδιά της άμυνας. Ο Πορτογάλος άσος ήταν ένας από τους παίκτες της ραχοκοκαλιάς της ενδεκάδας του Ολυμπιακού-όπου ραχοκοκαλιά είναι ο άξονας: ο στόπερ (Κάρμο), ο κεντρικός χαφ (Έσε) κι ο σέντερ φορ (Ελ Κααμπί) με τον παίκτη πίσω του (Τσικίνιο).

Αυτός ήταν ο άξονας του Ολυμπιακού στα καλύτερα του. Κι αυτό τον άξονα ο προπονητής ήθελε πάση θυσία να τον διατηρήσει. Εξ ου και επέμενε φορτικά για την παραμονή του Ελ Κααμπί κι ο Μαρινάκης «μάτωσε» πραγματικά για να του επεκτείνει το συμβόλαιο. Εξ ου και έβαλε πάλι στο τραπέζι πριν ένα δεκαήμερο το όνομα του Κάρμο, βλέποντας ότι έλειπε από την άμυνα και γενικά από την ομάδα του. Εξ ου ίσως και δήλωσε προχθές ότι ελπίζει να τελειώσουν γρήγορα οι μεταγραφές, ανησυχώντας μήπως έρθει κάποια προσφορά μαμούθ και χάσει ο Ολυμπιακός κάποιον βασικό του παίκτη.

οσφπ

Ο Μεντιλίμπαρ είναι παλιά καραβάνα και γνωρίζει πολύ καλά ότι παίκτες γύρω από τον άξονα μπορείς να βρεις, ακραίους που λέμε, είτε αμυντικά, είτε επιθετικά. Το ζητούμενο είναι να έχεις τον άξονα και να «χτίσεις» γύρω από αυτόν. Η επιστροφή του Κάρμο λοιπόν στηρίζει αυτό το πλάνο του προπονητή, πολύ απλά γιατί είναι ένας από τους τρεις-τέσσερις του άξονα.

Έχει δε μεγάλη σημασία ακριβώς η διατήρηση του κεντρικού άξονα. Ο προπονητής θέλει στη ραχοκοκαλιά να έχει παίκτες που ξέρουν τι θέλει, πώς ζητάει να παίζει η ομάδα, έτσι ώστε να μην είναι «φτου κι από την αρχή» και χρειάζεται παραπάνω χρόνος. Ήδη, άλλωστε θα χρειαστεί χρόνος στον Ολυμπιακό για την ενσωμάτωση των Στάμενιτς, Γιάρεμτσουκ, Βέλντε, Γκαρθία, Πιρόλα και Κοστίνια, όπως άλλωστε φαίνεται κι από την εικόνα τους μέχρι τώρα.

Έχω δε την εντύπωση, ότι με την παρουσία πολύ σύντομα του Κάρμο, η βασική ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινάει ο Μεντιλίμπαρ, τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα, θα έχει κατά 90% παίκτες που τους είχε ο Ολυμπιακός από την περασμένη σεζόν…

Άσχετο: Προσπαθεί ακόμη ο Ολυμπιακός να τακτοποιήσει τους παίκτες που του ανήκουν, αλλά είναι εκτός πλάνων του. Ένας από αυτούς, ο Ραντζέλοβιτς, έχει πρόταση από την ΑΕΚ Λάρνακα.

Παρεμπιπτόντως, ένας παλιόφιλος του Ολυμπιακού, ο Μπουχαλάκης, δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες του στη Χέρτα Βερολίνου, με τις πληροφορίες να λένε ότι του ζήτησαν να βρει ομάδα, ένα χρόνο μετά την υπογραφή του στο γερμανικό σύλλογο της Β΄κατηγορίας.

Η φωτογραφία της ημέρας

Τι κοινό είχαν-έχουν στην μεταγραφική περίοδο ο Έσε στον Ολυμπιακό, ο Ιωαννίδης στον Παναθηναϊκό, ο Πινέδα στην ΑΕΚ κι ο Κουλιεράκης στον ΠΑΟΚ; Και για τους τέσσερις αυτούς πολύ καλούς άσους υπήρχαν-υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό, με μόνο τελικά τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής να έχει πει «ναι», δίνοντας τον νεαρό του κεντρικό αμυντικό στη Βόλφσμπουργκ με 12.000.000 Ευρώ, παίρνοντας μία βαθιά οικονομική ανάσα μετά την άρνηση του Κωνσταντέλια να πάει στη Ζάλτσμπουργκ.

ΟΣΦΠ

Οι άλλες τρεις ομάδες έως τώρα ανθίστανται και δεν τους δίνουν. Όσο, βέβαια, παραμένει ανοικτη η αγορά, ουσιαστικά έως το τέλος Αυγούστου, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα φέρει. Για τον Ιωαννίδη λέγεται ότι τα νούμερα ξεπερνάνε τα 25.000.000 Ευρώ! Η τελευταία πρόταση για τον Έσε ήταν 18.000.000 Ευρώ. Η περίπτωση του Πινέδα είναι διαφορετική. Δεν μπορεί να προκύψουν, λόγω ηλικίας, τέτοιες, τόσο μεγάλες, προσφορές για τον Μεξικάνο, όμως έχει εκπεφρασμένη επιθυμία να γυρίσει στην πατρίδα του κι αυτό ουδείς μπορεί να το αγνοήσει.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.