ΟΦΗ - Ατρόμητος 1-1: Ο Καλοσκάμης στο 92' υπέγραψε τη δίκαιη «μοιρασιά» (Vids)

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Με το πρώτο «επαγγελματικό» γκολ του νεαρού Δημήτρη Καλοσκάμη στο 90' + 2' ο Ατρόμητος ισοφάρισε τον ΟΦΗ που είχε προβάδισμα από το 9' και το τελικό 1-1 στο Ηράκλειο άφησε τους δύο αντιπάλους χωρίς νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές - Δυο αποβολές για τους φιλοξενούμενους και μία για τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά.


Ντέρμπι ολκής έγινε απόψε (24/8) στο «Γεντί Κουλέ», όπου ύστερα από μία αναμέτρηση που «έσπασαν» καρδιές ο ΟΦΗ και ο Ατρόμητος έμειναν στο 1-1.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Χριστογεώργο κάτω από τα γκολπόστ, τους Χατζηθεοδωρίδη, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Γκονθάλεθ τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά, τους Γκαγιέγος, Καραχάλιο, Μπάκιτς στον άξονα τους Αποστολάκη, Ριέρα στα άκρα και τον Ισέκα στο «9».

Ο Πάμπλο Γκαρσία παράταξε τον Κοσέλεφ στο τέρμα, τους Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Ουεντραόγκο, Εντερ στον άξονα, τους Ουάρντα, Μπάκου στα «φτερά», τον Μίχορλ σε πιο ελεύθερο ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τον Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γκονζάλες άνοιξε το σκορ, οι Ισέκα, Μίχορλ, Ουάρντα απώλεσαν τις μεγαλύτερες εκατέρωθεν ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» φάνηκε πως θα δούμε ένα «επιθετικό» πρώτο ημίχρονο με ρυθμό, κάτι που τελικά συνέβη. Η ανάπαυλα βρήκε τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ με 1-0, αλλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους και θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα.

Το μοναδικό γκολ του επιμέρους χρονικού διαστήματος σημείωσε ο ακραίος οπισθοφύλακας Γκονζάλες στο 9', όταν με ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά σούταρε από πλάγια θέση, αιφνιδίασε τον Κοσέλεφ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσω της «κλειστής» του γωνίας.

Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους «φόρτωναν» την αριστερή τους πλευρά που επάνδρωναν οι Αθανασίου, Ουάρντα και από εκείνη ξεκίνησε η μεγάλη τους ευκαιρία στο 7', όταν ο μπακ τους έβγαλε τον Μίχορλ σε θέση βολής και αμαρκάριστο μέσα στο «κουτί» αλλά ο Αυστριακός σούταρε ψηλά άουτ. Ο Αιγύπτιος από την πλευρά του «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο 32' όμως ο Καραχάλιος πιστώθηκε τότε ένα κομβικό stop, ενώ βρήκαν και ορισμένες απειλητικές κεφαλιές στα στατικά.

Οι γηπεδούχοι στον αντίποδα έπαιζαν γρήγορα στη μετάβαση και είχαν τον Μπάκιτς σε ρόλο «υποδοχής» της πρώτης πάσας όπου ο Μαυροβούνιος «έσπαγε» το παιχνίδι τους, ενώ ο Ισέκα στο 36' βρέθηκε φάτσα με το 2-0 αλλά το σουτ του μέσα από την αντίπαλη περιοχή πέρασε ψηλά άουτ, παρότι ήταν αμαρκάριστος καθώς ο Μανσούρ που τον επιτηρούσε απώλεσε την ισορροπία του.

Ο Αποστολάκης έδωσε τα «ηνία» στον ΟΦΗ, ο Ατρόμητος άλλαξε στο 58' τα 3/4 της μεσοεπιθετικής του γραμμής

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε, καθώς ο ΟΦΗ πήρε τα «ηνία» και με μπροστάρη τον Αποστολάκη έβαλε για περίπου 10 λεπτά (πάρα) πολύ δύσκολα στην άμυνα του Ατρόμητου. Ο 19χρονος ακραίος μάλιστα «φλέρταρε» ο ίδιος με το 2-0 στο 50' αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε το κοντινό του πλασέ και ίσως λόγω όλων αυτών, οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν στο 58' σε τριπλή αλλαγή, με σκοπό να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Τότε ο Καρλίτος πήγε στο «9», ο Βρακάς στα άκρα και ο Γιουμπιτάνα στον άξονα και το ότι ο Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε τα 3/4 της μεσοεπιθετικής του γραμμής στο 4-2-3-1 που ξεκίνησε (σ.σ. μόνο ο Ουάρντα παρέμεινε στο γήπεδο), αποτύπωσε ανάγλυφα πως δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό το κομμάτι.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δις στα τελευταία λεπτά, ισοφάρισαν στο 90'+2'

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, όπου οι Κρητικοί άρχισαν να παίζουν (και) με τον χρόνο, αφού ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές της σεζόν. Οσο πλησιάζαμε προς το φινάλε οι γηπεδούχοι θέλησαν να «σβήσουν» όλο και περισσότερο το παιχνίδι, ενώ παράλληλα με την είσοδο του Νους επεδίωξαν να «φρεσκάρουν» τα άκρα και τους και να «κυνηγήσουν» μία ενδεχόμενη «κόντρα» (σ.σ. ο Αποστολάκης πήγε πίσω από τον Ισέκα).

Ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, όμως λίγο πριν το φινάλε η αναμέτρηση πήρε (πάλι) «φωτιά». Στο 84' και το 86' ο Ατρόμητος «άγγιξε» την ισοφάριση, αλλά στην πρώτη περίπτωση ο Χριστογεώργος «νίκησε» τον Γιουμπιτάνα στο μεταξύ τους τετ α τετ ύστερα από κάθετη του Καρλίτος, ενώ στη δεύτερη το καλό και δυνατό σουτ του Αθανασίου πέρασε άουτ.

Η λήξη της κανονικής διάρκειας βρήκε τον αγώνα στο «ρευστό» 1-0 υπέρ του ΟΦΗ, όμως ακόμη υπήρχε πολύς χρόνος αφού οι δύο ομάδες κλήθηκαν να παίξουν 7 λεπτά καθυστερήσεις. Στο 2ο άλλαξε και το σκορ, όταν ο Ουάρντα πήρε την κατοχή μέσα στο «κουτί» ύστερα από πλάγιο, γύρισε και ναι μεν ο Χριστογεώργος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ο Καλοσκάμης «ακολούθησε» τη φάση σαν «τρέιλερ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τρεις αποβολές από το 90'+7' και έπειτα!

Η αναμέτρηση είχε πλέον πάρει μία «άγρια ομορφιά» και στο 90'+7' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μανσούρ των φιλοξενουμένων, για φάουλ επί του Νους. Μετά από λίγο έγινε η εκτέλεσή του και «αρπάχθηκαν» οι Ισέκα, Κίνι που επίσης αντίκρισαν, στο 90'+10', τη δεύτερη κίτρινη του ρέφερι, που αμέσως μετά σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης. Ετσι ο ΟΦΗ τελείωσε με 10 παίκτες και ο Ατρόμητος με 9!

MVP: Ο Αποστολάκης. Ο πιτσιρικάς έφτιαξε τη μεγάλη ευκαιρία του Ισέκα στο 36', «φλέρταρε» ο ίδιος με το 2-0 στο 50' και έπαιξε τόσο στα άκρα (μέχρι το 72') όσο και πίσω από τον φορ (από το 73' ως το 83' οπότε αντικαταστάθηκε).

Στο ύψος του: Ο Καλοσκάμης. Ο 18χρονος επιθετικός πέρασε στο ματς στο 83', ισοφάρισε στο 90'+2' και «θυσιάστηκε» στο 90'+7', καθώς έγινε αλλαγή στην αλλαγή όταν ο Ατρόμητος έμεινε με 10. Ο πιτσιρικάς άφησε το «στίγμα» του στο παιχνίδι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπάκου. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου επέστρεψε ως αντίπαλος στο Ηράκλειο καθώς στο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν έπαιζε στον ΟΦΗ, όμως δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Χατζηθεοδωρίδης τον περιόρισε αισθητά και έτσι αντικαταστάθηκε στο 57'.

To «στραγάλι»: Στο 31' έγινε έλεγχος μετά από πτώση του Μανσούρ στα καρέ του ΟΦΗ σε στατικό του Ατρόμητου, όπου ο ρέφερι δεν καταλόγισε κάτι και το VAR «συμφώνησε» μαζί του. Στο 45' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι-χέρι του Καραχάλιου, διαιτητής και VAR είπαν εκ νέου «παίζεται». Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το πλάγιο που προήλθε η ισοφάριση των αντιπάλων τους. Στο 90'+7' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μανσούρ του Ατρόμητου και στο 90'+10΄ κάτι ανάλογο συνέβη και με τους Κίνι, Ισέκα που «αρπάχθηκαν».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα παιχνίδι όπου και «έσπασαν» καρδιές. Ο Ατρόμητος ναι μεν έβγαλε αθροιστικά περισσότερες φάσεις, όμως ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και ενώ ο ΟΦΗ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Αγώνας που θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες και πολύ συχνά ανάλογες αναμετρήσεις δεν «βγάζουν» νικητή, όπως συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν (71' Νους), Γκονζάλες, Γκαγιέχος, Καραχάλιος (83' Μαρινάκης), Μπάκιτς (71' Χριστόπουλος), Ριέρα (62' Χιμένεθ), Αποστολάκης (83' Κουτεντάκης), Ισέκα
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Εντερ (83' Καλοσκάμης), Μπακού (58' Βρακάς), Μίχορλ (58' Γιουμπιτάνα), Ουάρντα, Φαν Φέερτ (58' Καρλίτος)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα