ΑΕΚ: Μια γκέλα... copy paste της περσινής αναποτελεσματικότητάς της

ΑΕΚ: Μια γκέλα... copy paste της περσινής αναποτελεσματικότητάς της

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ γκέλαρε στο 1-1 με τη Λαμία στην OPAP Arena

bet365

Η ΑΕΚ γκέλαρε με τη Λαμία με τρόπο που έχανε βαθμούς πέρυσι. Σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες -και με ατυχία στο φινάλε- που την εμπόδισαν από το να καταφέρει να ανατρέψει το γκολ που δέχθηκε από στατική φάση στη μοναδική ευκαιρία του αντιπάλου.

Μετά τον σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό, η ΑΕΚ είχε καταφέρει να ανασάνει με την εμφάνισή της και το τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όμως γρήγορα δέχθηκε ακόμα ένα «χτύπημα», όπως ήταν η χθεσινοβραδινή γκέλα με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλδεια. Ένα αποτέλεσμα, το οποίο στη στατιστική ανάλυση του παιχνιδιού και βάσει της συνολικής εικόνας της αναμέτρησης φέρνει στο μυαλό τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ έχασε βαθμούς σε αρκετά ματς την περσινή σεζόν. Πληρώνοντας πάνω από όλα την αναποτελεσματικότητά της.

Το «φάντασμα» της αναποτελεσματικότητας

Ο Ματίας Αλμέιδα αναγνώρισε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ότι η αστοχία της ομάδας του στην τελική προσπάθεια κόστισε. «Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στην εκτέλεση. Αν από τα 30 σουτ τα 10 πήγαιναν στην εστία το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά δεν βλέπω μια ομάδα που παίζει κακά», υποστήριξε. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος δεν δημιούργησε πολλές μεγάλες στιγμές, αλλά έστω και οι δυο-τρεις από αυτές με Μουκουντί, Κοϊτά και Λιβάι θα μπορούσαν να της είχαν δώσει ένα γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, οι δύο τεράστιες στιγμές του Λιβάι, η μεγάλη ευκαιρία του Λαμέλα και τα δύο δοκάρια στις άτυχες στιγμές με Ελίασον και Κοϊτά, μαζί με τις αρκετές ακόμα τελικές προσπάθειες που δεν βρήκαν στόχο ξύπνησαν το «φάντασμα» της αναποτελεσματικότητας της περσινής σεζόν. Ένα ζήτημα που είχε αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΑΕΚ ειδικά στο πρώτο μισό πέρυσι επαναλήφθηκε με ακραίο τρόπο και μοιραία στοίχισε στην Ένωση στο να αφήσει βαθμούς απέναντι σε έναν μικρομεσαίο αντίπαλο.

Η κακή αντίδραση σε στατική φάση του αντιπάλου

Πέρα από την αναποτελεσματικότητα την οποία παρουσίασε, η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγάει τη Λαμία δεχόμενη γκολ στη μία και μοναδική ευκαιρία του αντιπάλου στο παιχνίδι. Σε μια κακή αντίδραση συνολικά της ανασταλτικής λειτουργίας των κιτρινόμαυρων σε στατικό χτύπημα. Με την μπάλα από το κόρνερ να φτάνει στην απέναντι πλευρά πλάγια μέσα στην περιοχή, τη φάση να μένει «ζωντανή» και την άμυνα της ΑΕΚ να αφήνει τον χώρο για να γίνει ένα ομολογουμένως εξαιρετικό πλασέ που έβαλε τους παίκτες του Αλμέιδα πίσω στο σκορ λίγα λεπτά πριν βγει το πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ πέρυσι είχε πληρώσει σε διάφορα ματς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη την ανασταλτική της αδράνεια στις στατικές φάσεις των αντιπάλων. Παρότι η ίδια ήταν πολύ δυνατή στα δικά της «στημένα» που αποτελούσαν και το μεγάλο επιθετικό της «όπλο», οι αντιδράσεις της είτε στα φάουλ είτε στα κόρνερ του αντιπάλου ήταν σε πολλές περιπτώσεις προβληματικές. Έτσι και στο κόρνερ που έφερε στην εξέλιξή του το προβάδισμα για τη Λαμία, το οποίο στη συνέχεια η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να ανατρέψει...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα