Ολυμπιακός: Οι μικροί Κάρμο, Ποντένσε, Έσε…

Ολυμπιακός: Οι μικροί Κάρμο, Ποντένσε, Έσε…

Ολυμπιακός: Οι μικροί Κάρμο, Ποντένσε, Έσε…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο Gazzetta την υπέροχη και χθες εικόνα των μικρών του Ολυμπιακού, στο πιο υψηλό επίπεδο.

Χθες το βράδυ στο μακρινό Ρίο Ντε Τζανέϊρο απλά επιβεβαιώσαμε όσα ξέραμε γι΄ αυτή την υπέροχη νεανική ομάδα του Ολυμπιακού.

Όταν τα βάζεις στα ίσα και μπορείς να κερδίζεις τα μεγαθήρια της Ευρώπης, την Μπάγερν, την Μίλαν και την Ίντερ, θα κάνεις το ίδιο και με την καλύτερη ομάδα της Νότιας Αμερικής, την Φλαμένγκο, που πήρε το τρόπαιο κερδίζοντας την Μπόκα Τζούνιορς. Καθαρά από λεπτομέρειες, ατυχίες μάλλον, ο Ολυμπιακός για ένα λεπτό δεν μπόρεσε να διεκδικήσει από τους Βραζιλιάνους στη διαδικασία των πέναλτι τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στον κόσμο σε επίπεδο Νέων, σε ένα παιχνίδι που μέτρησε κι ο παράγοντας έδρα, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να υπάρχει για τη μία ομάδα η υποστήριξη σχεδόν 35.000 οπαδών (κόπηκαν 31.200 εισιτήρια). Αν ο τελικός γίνονταν στο Καραϊσκάκη, θα μετρούσε υπέρ του Ολυμπιακού αυτή η παράμετρος.

Τώρα, κατά τα άλλα, είδαμε για μία ακόμη φορά και δη στο πιο υψηλό επίπεδο, ότι πολύ απλά αυτή η ομάδα του Συλαϊδόπουλου, αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά.

Στο πρόσωπο του Κουτσίδη είδαμε έναν δεξιοπόδαρο μικρό Κάρμο! Ο αρχηγός της Κ19 του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μία εμφάνιση που μπορείς να την χαρακτηρίσεις συγκλονιστική! Έκοβε στη μία φάση μετά την άλλη, καθάριζε σέντρες τη μία μετά την άλλη, κάλυπτε έξοχα και γρήγορα, αλλά και περνούσε με ακρίβεια μακρινές μπαλιές στην επίθεση, έπαιζε ακόμη και με κάθετες πάσες και σε μία στιγμή όχι μόνο αναδείχθηκε νικητής σε άλλη μία μονομαχία, αλλά και πήρε την μπάλα και βγήκε μπροστά πασάροντας σωστά. Ήταν μία αδικία για το ποδόσφαιρο που δεν σήκωσε αυτός το τρόπαιο, το οποίο θα έπαιρνε από τα χέρια του Θόδωρου Θεοδωρίδη, όπως είχαν γίνει οι απονομές την άνοιξη με το Κόνφερενς Λιγκ και το Γιουθ Λιγκ.

o

Κάπως έτσι είδαμε και στο πρόσωπο του Παπακανέλλου έναν μικρό Ποντένσε! Ο χαρισματικός αυτός μεσοκυνηγός ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα των Βραζιλιάνων, μαζί με τον Κωστούλα και τον Πνευμονίδη, και το μόνο που του έλειψε το γκολ, το οποίο έπρεπε να κάνει τουλάχιστον σε εκείνη τη φάση μετά το 1-0 του Λιατσικούρα. Είχαν προηγηθεί δύο προσπάθειες του στο πρώτο 20λεπτο, στο οποίο νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ σε όλο το παιχνίδι είχε καλές ενέργειες, έξυπνες πάσες, ντρίμπλες, κέρδισε φάουλ και ίσως δεν ήταν μακριά από το να κερδίσει κι ένα πέναλτι η, μίνιμουμ ένα φάουλ σε ιδανική θέση για απευθείας σουτ. Θα έλεγα ότι δικαίωσε τον Μεντιλίμπαρ, στον οποίο αρέσει, παρότι στα φιλικά της πρώτης ομάδας δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να είναι, με εξαίρεση κάποιες πραγματικά όμορφες στιγμές.

z

Όπως στο πρόσωπο του Μπακούλα είδαμε έναν μικρό Έσε! Με τον νεαρό κεντρικό χαφ να δίνει μάχες παντού, να παίρνει πρωτοβουλίες, να κόβει, να κάνει καλές κινήσεις, να ανοίγει την μπάλα πολύ σωστά στα πλάγια, να βγαίνει και με επιτυχία στην επίθεση κι ακόμη κι όταν χρειάζεται να κάνει φάουλ για να σταματήσει επικίνδυνη αντεπίθεση των αντιπάλων, να το κάνει, όπως έπρεπε.

Πραγματικά πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, μαζί με τον Μουζακίτη, που διακρίθηκε και για τις πολύ επικίνδυνες εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, βοήθησε τους στόπερ, έπαιξε κάθετα και εντυπωσίασε πραγματικά σε μία στιγμή κλέβοντας την μπάλα, ντριμπλάροντας και πασάροντας.

Έπρεπε, όμως, και οι δυο να φερθούν πιο έξυπνα στη φάση του νικητήριου γκολ των Βραζιλιάνων στο 92’, καθώς αμφότεροι αδράνησαν στην κίνηση που έκανε από τον άξονα ο παίκτης που έβγαλε την ασίστ. Με τον αριστερό μπακ Αλαφάκη να ολοκληρώνει την αδράνεια, χάνοντας εντελώς τον σκόρερ.

cf

Άσχετο: Αυτά συμβαίνουν όταν παίρνεις διεθνή παίκτη από τόσο μακριά. Στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια και στο Σινσινάτι, θα τρέχει μέσα στο Σεπτέμβριο ο Στάμενιτς για να παίξει με τη Νέα Ζηλανδία δύο φιλικά με τους Αμερικάνους και το Μεξικό. Άντε βγάλε άκρη πώς θα γυρίσει…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Το χθεσινό παιχνίδι επιβεβαίωσε την αίσθηση που είχα βλέποντας τον Μπότη στα φιλικά της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν 20χρονο γκολκίπερ που δείχνει να έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Με σωματικά προσόντα, με σταθερότητα, αρκετά καλό σε όλους τους τομείς, ακόμη και με τα πόδια.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αυτό το παιδί πρέπει να πάει να παίξει κάπου δανεικός στην τρέχουσα σεζόν. Κάπου όπου θα πάρει τον χρόνο που του αναλογεί, ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται. Ειδάλλως, δεν έχει νόημα, νομίζω, να είναι 4ος γκολκίπερ πίσω από Τζολάκη, Πασχαλάκη και Αναγνωστόπουλο

a

Κόντρα στην Φλαμένγκο, ο Μπότης, απόκτημα του περασμένου Γενάρη από την Ίντερ, είχε τρεις πολύ δύσκολες επεμβάσεις, ήταν έτοιμος σε όποια άλλη στιγμή χρειάστηκε. Στη δε φάση του 1-1 ουσιαστικά έσωσε την εστία του σε τετ α τετ, αλλά από κακοτυχία ήρθε η ισοφάριση (στο 2-1 δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα).

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji για μία από τις εκατοντάδες συγχαρητήριες αναρτήσεις Βραζιλιάνων οπαδών για την ομάδα του Ολυμπιακού στο Μαρακανά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.