Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0: Λύτρωση στο 90' +6' από τον Σπόραρ! (Vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο Αντρατζ Σπόραρ με γκολ στο 90' +6' χάρισε στον κάκιστο δημιουργικά Παναθηναϊκό τη νίκη με 1-0 επί του μαχητικού και ενίοτε απειλητικού Λεβαδειακού, χαρίζοντάς του το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μαξ, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα ''φτερά'' της επίθεσης ο Πελίστρι με τον Μαντσίνι και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον Λεβαδειακό, έχοντας τον Γκροφ στην υπεράσπιση της εστίας. Τσάπρας, Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας, αριστερός μπακ ο Βήχος και δεξιός ο Κάσσος. Πλέγας, Κωστή, Γιαννιώτας, Μπάλτσι, Πεντρόσο στο κέντρο και σέντερ φορ ο Όζμπολτ.

Προβληματικός Παναθηναϊκός, εξαιρετικός ο Λεβαδειακός

Στο πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι είχε πολύ κακή εικόνα, δεν βρήκε ρυθμό στην ανάπτυξη, δεν βρήκε καλές επιλογές στις μεταβιβάσεις αλλά ούτε και νίκες σε προσωπικές μονομαχίες για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Άχρωμος, άοσμος, σούπερ προβληματικός. Ο Λεβαδειακός με άριστη οργάνωση πίσω από την μπάλα, κράτησε μακριά τους ''πράσινους'' και μάλιστα στο ξεκίνημα του ματς είχε τεράστια ευκαιρία. Ο Ντραγκόφσκι και το δοκάρι νίκησαν τον Γιαννιώτα μετά από κόρνερ ενώ στο 6' ο Όζμπολτ δεν κατάφερε να ευστοχήσει από κοντά.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη δική του εικόνα, έφτιαξε δύο τετ α τετ. Στο 3' και στο 23', ο Γερεμέγεφ σούταρε άουτ από πάσα του Μαντσίνι ενώ ο Τσέριν μετά από ωραία συνεργασία στον άξονα, νικήθηκε από τον Γκροφ. Αυτές και ένα εντελώς άστοχο σουτ του Πελίστρι ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των ''πρασίνων'' σε σαρανταπέντε λεπτά κακού ποδοσφαίρου.

Σπόραρ ο λυτρωτής

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με την... φωτιά και να είναι απογοητευτικός πάνω στο χορτάρι. Είναι ενδεικτικό της κάκιστης εικόνας, το γεγονός πως μετά την ευκαιρία του Σένκεφελντ στο 46', η επόμενη φάση ήρθε στο 91'! Ο Γκροφ νίκησε τον Μαξίμοβιτς και στην επαναφορά, σε κενό τέρμα, ο Γερεμέγεφ σούταρε άουτ.

Όλα έδειχναν γκέλα και μάλιστα ''βαρβάτη'' αλλά η ομάδα του Αλόνσο λυτρώθηκε από τον Σπόραρ. Η κεφαλιά του Τετέ βρήκε στο δοκάρι στο 96' και ο Σλοβένος φορ από κοντά χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Μία νίκη πολύ πιο σημαντικό από το ''τρίποντο'' καθαυτό, τόσο ενόψει Λανς όσο και ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ μπορεί να είναι φευγάτος αλλά από την στιγμή που ο Αλόνσο τον έριξε στο ματς, τον δικαίωσε, σκοράροντας το γκολ της νίκης στο 96' και σώζοντας το Τριφύλλι από δεύτερη μεγάλη εντός έδρας γκέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τετέ. Ο Βραζιλιάνος που ήρθε από τον πάγκο, έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό, ανέλαβε ευθύνες όταν πολλοί κρύβονταν και από το δικό του κεφάλι ξεκινά η φάση του γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός επιθετικός έχασε ένα τετ α τετ στην αρχή του αγώνα και στις καθυστερήσεις αστόχησε σε κενή εστία, με την μπάλα να του έρχεται ιδανικά. Παραλίγο να γίνει ο μοιραίος για την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Λεβαδειακού έχασε και τον Τετέ και τον Σπόραρ στη φάση του γκολ και το πλήρωσε ακριβά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Τσέτσιλα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο απόψε στο ΟΑΚΑ, φλέρταρε με την γκέλα αλλά στο φινάλε ο Σπόραρ έσωσε το Τριφύλλι που έφτασε στη νίκη με 1-0.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (71' Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76' Αράο), Πελίστρι (59' Σπόραρ), Μπακασέτας (59' Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (59' Τετέ) και Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Μπάλτσι, Βήχος, Πλέγας (78' Μεχία), Κωστή (60' Λαμαράνα), Πεντρόσο (78' Ρομο), Γιαννιώτας (83' Γιόκε), Όζμπολτ (60' Συμελίδης) και Κάσσος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα