ΠΑΟΚτσήδικη αντίδραση και εργοστασιακές ρυθμίσεις Λουτσέσκου

ΠΑΟΚτσήδικη αντίδραση και εργοστασιακές ρυθμίσεις Λουτσέσκου

ΠΑΟΚτσήδικη αντίδραση και εργοστασιακές ρυθμίσεις Λουτσέσκου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα τα θετικά που έβγαλε χθες ο ΠΑΟΚ, για τα πρόσωπα που ξεχώρισαν, τον διαιτητή και τα μεταγραφικά με τον τρόπο που τα σχολίασε ο Λουτσέσκου.

Είναι καλύτερος ο Πανσερραϊκός που έκανε τον ΠΑΟΚ να υποφέρει, σε σχέση με τον Παναιτωλικό; Είναι τόσο καλύτερη η Μπόρατς από την Σάμροκ την οποία ο ΠΑΟΚ «πάτησε»; Μετά από όλα όσα γίνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, υπάρχουν ακόμη πολλοί που υποτιμούν τον όποιον «αδύναμο» αντίπαλο κάνοντας κριτική στον ΠΑΟΚ και στον όποιο άλλον «ισχυρό» ;

Χθες, η ομάδα του Λουτσέσκου ξεκίνησε με εφτά αλλαγές σε σχέση με τον καλό και δυνατό της κορμό που έπαιξε στην Ευρώπη. Καλό το ξεκίνημα, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στην περιοχή και δεν δημιουργούνταν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Παναιτωλικός έκανε το παιχνίδι του επιτυχημένα και απειλούσε εκτός περιοχής σε ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος.

Επιτέλους, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και σε 10 λεπτά δημιούργησε όσες τελικές είχε στο πρώτο 45λεπτο. Προσέξτε το πρώτο γκολ. ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ μπορεί να δημιουργήσει τέτοια κατάσταση ακόμη και τον Αύγουστο. Κλέψιμο σχετικά ψηλά, άμεση πλαγιοκόπηση και σε χρόνο DT βάζει στην περιοχή πέντε παίκτες, με έναν έκτο να βρίσκεται στη γραμμή! Σκοράρει με σεντερφορίσιο επιτόπιο άλμα και κεφαλιά, ο δεξιός μπακ! Πόσο… ΠΑΟΚ! Τι ομάδα με ποδοσφαιρικές κινήσεις και άψογη τακτική να τα κάνει όλα να φαίνονται εύκολα. Γιατί… ακούγεται απλό να βάζεις σε μια γρήγορη πλαγιοκόπηση πέντε παίκτες στην περιοχή, στην πράξη όμως δεν «βγαίνει».

Όλα όσα ακολούθησαν σε ένα -αλήθεια- πιο ανοικτό παιχνίδι, ανάγκασαν τον κόσμο της ομάδας να χειροκροτεί και να αποθεώνει όρθιος! Μπαλάρα! Συνδυασμοί, ταχύτητα, κλεψίματα και επανακτήσεις κάθε στιγμή, αλλεπάλληλες φάσεις ΧΩΡΙΣ η ομάδα να κινδυνεύει πίσω. Οι τελικές του δευτέρου έφθασαν στις 10-0! Ξεχάστηκε η Μάλμε, η αγωνιστική κρίση με την ανισορροπία στο γήπεδο, μερικές προβληματικές εμφανίσεις και το χαμένο όνειρο. Ο κόσμος απολάμβανε και πάλι κανονικό ΠΑΟΚτσήδικο ποδόσφαιρο, εξαιρετική ομαδική προσπάθεια σε επίθεση και άμυνα, για δεύτερο συνεχόμενο ματς σε μία αίσθηση ότι η ομάδα του Λουτσέσκου επανέρχεται στις… εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

 

Εννοείται ότι είναι νωρίς και δεν πρόκειται να βγάλουμε από τώρα οριστικά συμπεράσματα, ειδικά από τη στιγμή που θα γίνουν άλλες 3-4 αλλαγές παικτών, δηλαδή και αποχωρήσεις και ταυτόχρονες προσθήκες. Αλλά με τέτοια δουλειά από τον συγκεκριμένο προπονητή το θέμα για τον ΠΑΟΚ ΔΕΝ είναι αν θα βρει σταθερά και μόνιμα τον καλό του εαυτό. Το μόνο ζήτημα είναι… πότε ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Καμαρά και άλλοι

Ο Λουτσέσκου εξήγησε στο τέλος ότι ο Καμαρά ήρθε με μία άλλη τακτική συνήθεια και πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι εξηγείται και ο μικρός χρόνος συμμετοχής που είχε μέχρι τώρα, ειδικά μετά την απουσία του από την ενδεκάδα κόντρα στην Σάμροκ και ενώ δεν είχε ξεκινήσει ούτε με τον Πανσερραϊκό. Χθες και μέχρι το 60-65΄ ο Καμαρά ήταν εξαιρετικός, «κατάπιε» σε προσωπικές μονομαχίες κάθε αντίπαλο και μας θύμισε αυτή τη δύναμή, την ταχύτητα και την ποιότητα που έχει στο παιχνίδι του και τον βοηθάει σε όλες τις ενέργειες.

Για τον Μιχαηλίδη και τον χρόνο του που μπορεί να αυξηθεί επειδή φεύγει ο Κουλιεράκης, δεν μπορεί να τίθεται θέμα. Όλα είναι πολύ φυσιολογικά για τον Μιχαηλίδη και δεν πρέπει να υπάρχει κανένα άγχος. Άλλο αυτό και άλλο ότι -κακώς- αργεί να αντικατασταθεί ο Κουλιεράκης.

Ο Ντεσπόντοφ δεν ήταν καλά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Του βγαίνει εκνευρισμός σε κάθε στιγμή, αλλά ο άνθρωπος έχει τόση ποιότητα που ακόμη και στα χειρότερά του μπορεί να φθάσει στις 20 ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο Τσάλοφ αγχώνεται που δεν σκοράρει, αλλά έχει προπονητή που θα τον βοηθήσει να το ξεπεράσει.

Μπράβο στον Κωνσταντέλια που ξεπερνάει πολύ γρήγορα την αγωνιστική του κρίση. Μπράβο του.

Ο Τισουντάλι εξηγήθηκε από τον προπονητή ότι υπολογίζεται ως φορ ή δεύτερος επιθετικός. Όχι σαν εξτρέμ! Από εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε πέρσι… ενάμιση φορ, έχει τώρα τρεις καλούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο Σορετίρε πάει εξαιρετικά στην προπόνηση και αφού «ακούει» τον προπονητή θα παίξει παρά τον «τρελό» ανταγωνισμό. Χθες διακρίθηκε όταν το ματς άνοιξε, γιατί αυτό ακριβώς ήθελε ο προπονητής. Να τον βάλει σε ένα σκηνικό ποδοσφαιρικής ασφάλειας.

* Ο Λουτσέσκου είπε για την μεταγραφή χαφ… «εσείς οι δημοσιογράφοι ξέρετε περισσότερα από εμένα». Στο τέλος μάλιστα ακόμη πιο εκνευρισμένος, πρόσθεσε: «Μην ξαναρωτήσετε εμένα για μεταγραφές. Άλλοι έχουν την ευθύνη». Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά… είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα. Παίκτες θα πάρει ο ΠΑΟΚ, απλά μακάρι να του βγουν γιατί τώρα όλα γίνονται με σχετική πίεση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Γιατί όταν ξεκινάει η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου κι ενώ ήξερες εδώ και εβδομάδες τι θα σου προκύψει, δεν γίνεται να ψάχνεις τόσους πολλούς και σημαντικούς παίκτες.

* Ήταν τόσο απογοητευτικός ο διαιτητής Βεργέτης στη γνώση και χρήση του όρου… πλεονέκτημα! Πόσο κουραστικός και κακός στην προσπάθειά του να φανεί, να πάρει τηλεοπτικά πλάνα διακόπτοντας το ματς χωρίς λόγο! Αυτό που έκανε στη φάση του Κωνσταντέλια που έκοψε την ασίστ στον Καμαρά για να δώσει κίτρινη στον αντίπαλο, πρέπει να μπει σήμερα-αύριο στο επιμορφωτικό βίντεο του προέδρου της ΚΕΔ. Αυτά τα αχρείαστα, κουραστικά σφυρίγματα, πρέπει να κοπούν. Εννοείται ότι δεν υπάρχει και κανένα χέρι στήριξης του Μπουζούκη, σε φάση πέναλτι που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ.

* Το πιο μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ μετά το 1-1 με τη Λαμία, αλλά και για τον Παναθηναϊκό μετά τα χθεσινά επι του Λεβαδειακού, είναι ότι δεν μπορούν να κατηγορήσουν τον Γκαγκάτση και την ΚΕΔ. Τι να πει χθες ο Παναθηναϊκός; Αν βέβαια συνεχίσουν να ασχολούνται μόνο με τη διαιτησία, θα μάθουμε από νωρίς και τους δύο που δεν θα έχουν μυαλό να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

* Μπράβο στον Ολυμπιακό και στους νεαρούς του για όσα πέτυχαν σε Ελλάδα, Ευρώπη και στον τελικό με τη Φλαμέγκο. Ξαναθυμίζω όμως… Είναι πολύ-πολύ-πολύ δύσκολο να τους αξιοποιήσεις στην πρώτη ομάδα που έχει μεγάλους στόχους και ακόμη πιο δύσκολο να τους αναδείξεις και τελικά να τους καθιερώσεις! Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί εδώ και χρόνια, γιατί το θέλει, το έχει πάρει απόφαση ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και η ομάδα βρήκε τον τρόπο να συνδυάσει πρωταθλητισμό και ανάδειξη νεαρών.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.