Η ΑΕΚ και η εξάρτηση όλων από το αποτέλεσμα!

Η ΑΕΚ και η εξάρτηση όλων από το αποτέλεσμα!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η ΑΕΚ και η εξάρτηση όλων από το αποτέλεσμα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει γιατί η εικόνα στην Ένωση έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την υποχρέωση νίκης (έως ότου βγει απόλυτα το σχέδιό της) και έχει υστερόγραφο...

Η αναμέτρηση με την Λαμία και η μη ανταπόκριση στην υποχρέωση για νίκη από την ΑΕΚ δημιούργησε νέες... πληγές και πότισε το... δέντρο της εσωστρέφειας που υπάρχει και αναπτύσσεται στης Φιλαδέλφειας τα μέρη μετά την απώλεια του περσινού τίτλου και ένα σοκαριστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη (από την Νόα), ο οποίος χρονικά ήρθε πολύ γρήγορα για να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Έτσι είναι στην Ελλάδα και δεν θα αλλάξει αυτό (και προφανώς θα είναι δικαιολογημένο όσο δεν φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις και καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε και τι γίνεται)... Ξαφνικά στη συζήτηση μπήκε και το δεδομένο (και σωστά αναδείχτηκε) της προσπάθειας να αλλάξει το βασικό αγωνιστικό σχέδιο της ομάδας συγκριτικά με τα προηγούμενα δυο χρόνια, αλλά δεν προκύπτει ουσία επιρροής από αυτό που όντως συμβαίνει, διότι στη χώρα μας και σε όλες τις ομάδες πάντα και μόνο ένα θα μετράει: το αποτέλεσμα... Δεν αλλάζει αυτό και το διαπιστώσαμε από την αναμέτρηση με την Λαμία.

Σε ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, δημιούργησε τουλάχιστον επτά καθαρές (δίχως τα δοκάρια) φάσεις για γκολ, δεν πήρε αυτό που της άξιζε, κοινώς τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για να έχει το απόλυτο και να έχει βγάλει την υποχρέωση του δύο στα δύο στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα με τη λήξη της αναμέτρησης να μπει ξανά και πιο βαθιά στο... σκοτάδι της εσωστρέφειας! Αποδοκιμασίες από μικρό μέρος του κόσμου στο γήπεδο, αλλά αρκετό για να ακουστεί δυνατά, γκρίνια και ανάθεμα από τους λιγότερους μεν, που κάνουν μεγάλο θόρυβο δε -στα social (και μη) media- και φυσικά επιπλέον πίεση, άγχος και απουσία πίστης και αυτοπεποίθησης στο εσωτερικό της ομάδας, στο ίδιο το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο μοιάζει να θέλει να βγάλει το άγχος και την πίεση που προανέφερα και δεν τα καταφέρνει.

Αυτό θα 'ρθει μόνο μέσα από τα αποτελέσματα, μέσω αυτού του τρόπου θα σβήσει μια και καλή η αμφισβήτηση αφού συνδυαστεί και με την καλή εικόνα που θα 'χει στο χορτάρι η ΑΕΚ. Αντίστοιχη με εκείνη που είχε με τον ΟΦΗ, ακόμη και σαν αυτή που έβγαλε με την Λαμία (ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο) και όλοι (ακόμη και οι αντίπαλοί της το κάνουν) αναγνωρίζουν ότι ήταν πιο δυνατή και καλή από ότι έχουν βγάλει έως τώρα οι ανταγωνιστές της σε αντίστοιχης δυναμικότητας παιχνίδια (εξαιρώ τον Ολυμπιακό διότι δεν έχει παίξει το δεύτερο παιχνίδι του το κάνει σε λίγες ώρες αλλά το πρώτο του ματς ήταν μέτριο έως κακό). Ωστόσο εκείνο το οποίο μετράει είπαμε είναι πάντα το αποτέλεσμα και αφού δεν ήρθε αναμενόμενα η κουβέντα θα είναι επιθετική και εχθρική με ακραίες αναφορές και ισοπέδωση αφού έτσι προστάζει η εποχή.

Όταν φτάσουν στο 100% και τα νέα πρόσωπα...

Λαμέλα

Διότι είναι τέτοια τα χρόνια που διανύουμε και η δύσκολη κατάσταση που ελέω κακής ψυχολογίας όταν ο χώρος στον οποίο επιθυμείς να διασκεδάζεις δεν σου δίνει αυτό που θες και έχεις συνηθίσει δυο χρόνια τώρα, νίκες και χαρά στο γήπεδο το νέο που έφτιαξες, προκαλεί το ακριβώς αντίθετο, οργή και θυμό! Η κατάσταση αυτή προκαλείται από όσα βιώνει στην καθημερινότητά του ο κάθε ένας από εμάς, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της οδηγεί παντού τον κόσμο σε άσχημα ξεσπάσματα και είναι δεδομένο ότι όσο βαθαίνουν και μεγαλώνουν οι αντιθέσεις θα ζούμε και θα γινόματε μάρτυρες ακόμη πιο άγριων αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στο χώρο μας, στο ποδόσφαιρο, το οποίο συνιστά μια μικρογραφία της κάθε κοινωνίας της κάθε χώρας. Απλά δεν πρέπει να τυφλώνει αυτό το συναίσθημα, οφείλει να το δουλεύει κανείς με τον εαυτό του, όσο δύσκολο κι αν είναι, που είναι φυσικά...

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να ζήσει (και τα πρόσωπα αυτής) ματς με ματς και αυτό θα φανεί σύντομα. Χρειάζεται αποτελέσματα προκειμένου να σβήσει από το κεφάλι η σκέψη της εύκολης λύσης που μοιάζει πιθανό να προκαλέσει σε βάθος χρόνου και μεγαλύτερα προβλήματα, αναφέρομαι στο ενδεχόμενο αντικατάστασης του Ματίας Αλμέιδα, είναι η δική μου άποψη. Αν θα καταφέρει θα φανεί έως το τέλος της σεζόν που διανύουμε και όλο και περισσότερο όσο περνάνε οι αγώνες. Πάντως φαίνεται σε επίπεδο εικόνας ομάδας, όχι ακόμη αποτελεσμάτων, ότι είναι στο σωστό δρόμο και ίσως φτάσει ακόμη πιο γρήγορα όταν μπουν στο 100% και τα νέα πρόσωπα που ήρθαν να εξυπηρετήσουν ένα νέο σχέδιο όπως θα έπρεπε να έχουν καταλάβει όλοι. Φάνηκε με τον Λαμέλα, είχε ξεκαθαρίσει και με την εικόνα του Κοϊτά που ήταν πιο μπροστά και γρήγορα (και με την εικόνα του Γκατσίνοβιτς δικαιολογημένα) μπήκε άμεσα στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ.

Επόμενη υποχρέωση στην Λιβαδειά που είχε πολύ καλή εικόνα με τον Παναθηναϊκό και δικαίως θεωρούν ότι τους αδικεί το σκορ, δεν αναφέρομαι σε διαιτητικές αποφάσεις, καθαρά για την εικόνα της αναμέτρησης το γράφω για να μη προκύψουν άλλες εντάσεις. Με φουλ πίεση και ελπίδα για πειστικό διπλό προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη διακοπή και να 'ρθουν ακόμη πιο κοντά στο 100% σημαντικές περιπτώσεις παικτών που αποκτήθηκαν για να κανουν τη διαφορά: Λαμέλα, Κοϊτά, και Περέιρα για παράδειγμα, αλλά και εκείνοι που έκαναν δουλειά προετοιμασίας στην Ελλάδα ελέω διεθνών υποχρεώσεων (Βίντα, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Ρότα και Γκατσίνοβιτς). Τέτοιες λεπτομέρειες (συν τον παράγοντα τύχη) παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αρχή της σεζόν που καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη στο βαθμό που συμβαίνει μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου...

Μάνταλος

Υ.Γ.: Η κακία και το μίσος δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται μόνο στην ΑΕΚ στο... Ελλαδιστάν. Όλοι το βιώνουν: πέρυσι έως τον Φλεβάρη ο ΠΑΟΚ που τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα, μη θυμηθώ τον Ολυμπιακό έως και την ρεβάνς με τους Ισραηλινούς που έφτασε και στην κατάκτηση του Conference, ούτε καν χρειάζεται αναφορά στον Παναθηναϊκό φυσικά και το ανάθεμα που 'χει πέσει και εκεί. Έτσι είναι η χώρα μας... Κακία έβγαζαν και κόμπλεξ -και κάποιοι του χώρου μας- στο παρελθόν με τις κλήσεις στην Εθνική και ανέφεραν τους Μάνταλο, Ρότα και Γαλανόπουλο και υπογράμμιζαν ότι καλούνταν επειδή τάχα μου η ΕΠΟ ελεγχόταν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη (τόσο πολύ που έχασε πρωτάθλημα η ΑΕΚ με σφυρίγματα πιστολιές σε Καισαριανή, Βικελίδης, Τούμπα, Νεα Φιλαδέλφεια δις με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και στο Αγρίνιο). Τώρα που κλήθηκαν ξανά από Γιοβάνοβιτς; Τέτοια κακία, ισοπέδωση και λαϊκισμός δίχως λόγο και να την πληρώνουν και οι ποδοσφαιριστές... Ήμαρτον!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...