ΠΑΟΚ - Μεταγραφές: Στο προσκήνιο ο 21χρονος Βόσνιος μέσος του Άγιαξ Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς

Ο Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς

bet365

Τι ισχύει με την περίπτωση του 21χρονου Βόσνιου μέσου του Άγιαξ, Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς που έχει έρθει στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ

Ο Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς είναι σε διαδικασία αποχώρησης από τον Άγιαξ μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, με αρκετές ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Μια από τις ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον είναι και ο ΠΑΟΚ.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αναζητούν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του 21χρονου Βόσνιου μέσου, που είναι μια επιλογή μαζί με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο, με τις συζητήσεις να είναι σε εξέλιξη.

Στα 18 του θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, αποκτήθηκε από τη Ρόμα και πέρσι το καλοκαίρι πουλήθηκε, αντί 7,5 εκατ. ευρώ, στον Άγιαξ. Ο Βόσνιος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον «Αίαντα» και αποτέλεσε βασικό παίκτη στην πολύ δύσκολη σεζόν που ακολούθησε, όμως φέτος, δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο σε κάποιο από τα επτά επίσημα παιχνίδια της ομάδας του Άμστερνταμ.

Ο γεννημένος στη Σουηδία, Βόσνιος στην καταγωγή, 21χρονος αμυντικός μέσος ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΙΚ Στοκχόλμης προτού βρεθεί αρχικά στη Βάλασουντς και ακολούθως στην IFK Μπέργκα, όπου τον εντόπισαν οι άνθρωποι της Ρόμα και τον απέκτησαν το Φεβρουάριο του 2021, δαπανώντας ελάχιστα χρήματα.

Αγωνίστηκε κυρίως στη δεύτερη ομάδα της Ρόμα (46 συμμετοχές), ενώ μέτρησε 13 παρουσίες με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο την σεζόν 2022-23.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Άγιαξ δαπάνησε 7,5 εκατ. ευρώ συν μπόνους, για να τον αποκτήσει από την ιταλική ομάδα, που διατήρησε 15% ποσοστό μεταπώλησής του. Καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή του «Αίαντα» (37 συμ., 2 γκολ, 5 ασίστ), ωστόσο με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φραντσέσκο Φαριόλι έμεινε εκτός ομάδας και μέτρησε μόλις μία παρουσία σε αποστολή στο ξεκίνημα της σεζόν και τον αγώνα εναντίον της Βοϊβοντίνα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα