ΑΕΚ: Μια πρώτη και καλή... τζούρα Λαμέλα και ο Κοϊτά!

ΑΕΚ: Μια πρώτη και καλή... τζούρα Λαμέλα και ο Κοϊτά!

Γιώργος Τσακίρης
lamela_intime.jpg

bet365

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επικρατήσει της Λαμίας και αν πρέπει να σταθεί κάποιος σε πρόσωπα, αυτά είναι ο Αργεντινός σταρ και ο Μαυριτανός εξτρέμ...

Αλήθεια είναι πως δίχως να 'χει επιτευχθεί ο βασικός και αντικειμενικός στόχος, η κατάκτηση της νίκης κοινώς, όλα όσα καλά μπορεί να 'χουν συμβεί σε μια αναμέτρηση από την ομάδα, στην περίπτωσή μας την ΑΕΚ, πάνε περίπατο και περνάνε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Φυσικά γιατί πάντα, μα πάντα, το αποτέλεσμα μετράει. Ωστόσο είναι γεγονός ότι στην αναμέτρηση της Ένωσης με την Λαμία υπήρξαν πράγματα που επιβεβαίωσαν πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βαδίζει στο σωστό δρόμο και πρόσωπα που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά, όσο περισσότερο μπαίνουν, τόσο καλύτερα πράγματα βγάζουν και επιβεβαιώνουν τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκαν: για να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν στους «κιτρινόμαυρους» τις λύσεις και την αναβάθμιση για την οποία αποκτήθηκαν.

Πρώτος και καλύτερος που αποτελεί επιβεβαίωση της παραπάνω παραγράφου, εκτιμούμε ότι το αναγνωρίζουν όλοι πλέον, είναι ο Έρικ Λαμέλα. Πλέον είχαν την πρώτη και καλή... τζούρα των δυνατοτήτων του Αργεντινού σταρ και δικαιολογημένα πολλοί ενθουσιάστηκαν και περιμένουν πως και πως την καθιέρωσή του στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Αλλά αυτό το καθορίζουν πολλοί παράγοντες και πρώτα και κύρια οι μετρήσεις και ο βαθμός ετοιμότητας του Λαμέλα και του κάθε ποδοσφαιριστή.

Για παράδειγμα αυτές του Τούκου Περέιρα δείχνουν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να φτάσει στο βαθμό ετοιμότητας που έχει ο συμπατριώτης του σταρ, ο οποίος βέβαια έκανε απίθανο πρόγραμμα δουλειάς προσωπικής στην πατρίδα του, αφού δούλευε για να ξεπεράσει και μια και καλή το θέμα του τραυματισμού που είχε στο τέλος της σεζόν που πέρασε.

Ωστόσο είναι λογικό μετά το δείγμα γραφής με την Λαμία από τον Λαμέλα ο κόσμος και όλοι μας να ανυπομονούμε να τον δούμε να ξεκινάει. Η ποιότητά του έκανε το παιχνίδι του τόσο όμορφο, τις κάθετές τους ...άρρωστες και το πώς έβλεπε το χώρο ανάμεσα στις γραμμές απέναντι σε ομάδα, η οποία έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας και 10 παίκτες καλά στους χώρους των δυο τρίτων των γηπέδων, έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακή τη τελική του πάσα.

Μια τέτοια στον Οντουμπάτζο, άλλη μια για να βγάλει τετ α τετ τον Λιβάι Γκαρσία, μια τρίτη στον Ελίασον από όπου προέκυψε και το δοκάρι με τις κόντρες (αν περνούσε από 'κει θα ήταν μισό γκολ για την ΑΕΚ), η ασίστ στο στατικό που κέρδισε η Ένωση και έφερε το γκολ του Μουκουντί, αλλά και οι επαφές του με την μπάλα, η απλότητα που την έφερνε από το ένα πόδι στο άλλο με δυο παίκτες πάνω του, είναι στοιχεία της πλούσιας ποιότητας που έχει και του ταλέντου του.

fs

Ο Κοϊτά που ...μονιμοποιήθηκε στην 11άδα!

Μπορεί να έκλεψε τις εντυπώσεις ο Λαμέλα, μα ήταν ήδη στο γήπεδο και καλύτερος της αναμέτρησης έως το σημείο εισόδου του Αργεντινού σταρ, ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά! Ο Μαυριτανός εξτρέμ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την Λαμία, είχε άριστη τακτική ανταπόκριση και έκλεινε χώρους όταν απαιτούνταν και δικαιούταν ένα γκολ (ειδικά με το σουτ που... έσπασε το δοκάρι) με όσα έκανε στο χορτάρι (και ένα κερδισμένο φάουλ εκεί στο πρώτο ημίχρονο χαμηλά στο ύψος της μεγάλης περιοχής από αριστερά στην επίθεση όταν χάζεψε με την προσποίησή του τον αντίπαλο).

Συνεργάστηκε σωστά με τον Πήλιο αλλά ο Έλληνας μπακ (σε μέτρια μέρα και με ευθύνη στη φάση του γκολ) δεν κατάφερε να τον καταλάβει και δεν βοήθησε το καλό παιχνίδι του Κοϊτά. Απρόβλεπτος στην επιλογή του, ένα εξτρέμ που πάει στη γραμμή μα κυρίως κοιτάζει να μπει προς τα μέσα και να εκμεταλλευτεί τα πόδια του και την ποιότητα στα τελειώματά του.

Είχαμε πάρει γεύση από τον Κοϊτά όταν έμπαινε από τον πάγκο στα ευρωπαϊκά ματς, το εμπεδώσαμε με τον ΟΦΗ και το επιβεβαιώσαμε με την Λαμία ότι θα είναι δύσκολο πολύ να χάσει τη φανέλα βασικού έτσι όπως έχει έρθει και με τα στοιχεία που τον διακρίνουν.

Ίσως αυτό να δώσει τη δυνατότητα στον κόουτς να αλλάξει θέση τον Γκατσίνοβιτς και να τον φέρει περισσότερο στον άξονα που ίσως να του ταιριάζει και καλύτερα μετά δυο χρόνια στο αριστερό φτερό της επίθεσης.

Όπως και να 'χει τα δυο νέα αυτά αποκτήματα μπήκαν ήδη στην εξίσωση και αν ο Κοϊτά μονιμοποιήθηκε ήδη, κέρδισε τη θέση πιο σωστά, είναι θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και με τον Λαμέλα αφού η δική του ...εγκατάσταση στην 11αδα εξαρτάται αποκλειστικά από τις μετρήσεις και το πότε θα φτάσει στο 100% προκειμένου να βγάζει και τα γκάζια που θέλει όταν θα πιέζει ψηλά...

Όλα αυτά και ενώ έχουμε να περιμένουμε να φτάσουν στο 100% και οι δυο Αργεντίνοι, μιας και Περέιρα όπως προαναφέραμε δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά και ο Οντουμπάτζο που δείχνει καλύτερα στοιχεία μεσοεπιθετικά στα ανεβάσματά του από τον Ρότα αλλά δεν έχουμε ακόμη άποψη και δεν γίνεται (ολοκληρωμένη) αν δεν τον δούμε δυο – τρια ματς σερί.

Την ίδια ώρα περιμένουμε και τον φορ (τα δεδομένα με τον Ντουά σας τα αποκάλυψε το Gazzetta και το πού βρίσκεται η υπόθεση), ο οποίος θα μπει στην εξίσωση μετά τη διακοπή, όποτε και αν αποκτηθεί, ενώ θα πρέπει να ενισχυθεί με ένα αριστερό μπακ όπως προέβλεπε (και φωνάζει ακόμη η ανάγκη) ο αγωνιστικός σχεδιασμός!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα