Άρης: Οι δύο παράγοντες που θα διαμορφώσουν τον αριθμό των μεταγραφών

Άρης: Οι δύο παράγοντες που θα διαμορφώσουν τον αριθμό των μεταγραφών

Ο Άρης

bet365

Το σχέδιο… ανοικοδόμησης βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή στον Άρη, μια πρώτη ματιά υποδηλώνει την ανάγκη προσθήκης τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών, στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν δύο παράγοντες που θα καθορίσουν τον αριθμό των μεταγραφών που θα ολοκληρώσουν τις φετινές αγορές.

Στο πρόσφατο παιχνίδι στις Σέρρες, στην 11αδα του Άρη βρέθηκαν έξι ποδοσφαιριστές οι οποίοι προστέθηκαν στο ρόστερ κατά τη φετινή μεταγραφική περίοδο. Κι όμως, για την εποχή αλλά και τον χρόνο ενσωμάτωσης αυτών των παικτών στο ομαδικό πρόγραμμα προπονήσεων, το επίπεδο ομοιογένειας του συνόλου ήταν θαυμαστό. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που μερικοί εξ’ αυτών – όπως οι Χοσέ Σιφουέντες, Μόντσου – εξελίχθηκαν σε παίκτες κλειδιά στην απόδοση της ομάδας και κυρίως στην παρουσίαση βελτιωμένης εικόνας στον τομέα της δημιουργίας. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν αυτοί που ήλεγξαν σε απόλυτο βαθμό τον άξονα της μεσαίας γραμμής έχοντας στραμμένο το βλέμμα τους… προς τα εμπρός.

Στις Σέρρες ουσιαστικά αναδείχθηκε το σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει ο Άρης σε παιχνίδια απέναντι σε αντιπάλους του επιπέδου του Πανσερραϊκού. Δίχως καθαρό αμυντικό χαφ αλλά με τρεις δημιουργικούς μέσους οι οποίοι θα διασφαλίζουν την ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης. Βέβαια, στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Ζαν Ζουλ (εξέτισε τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του) ο οποίος είναι ο μοναδικός αμυντικός χαφ που διαθέτει η ομάδα. Θεωρητικά ο Άρης χρειάζεται έναν ακόμη, πρακτικά όμως δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις για σχετική προσθήκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διατηρεί ανοιχτό βλέμμα στην αγορά αλλά επίσημη πρόταση δεν έχει καταθέσει.

Στην παρούσα στιγμή δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα προστεθεί για την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων. Απλά καταγράφονται οι ανάγκες βάσει του τωρινού ρόστερ. Δηλαδή, αυτή της προσθήκης αριστερού μπακ για την ολοκληρωτική κάλυψη της πτέρυγας αλλά κι ενός ακόμη επιθετικού ο οποίος θα πλαισιώσει τον Λορέν Μορόν. Στην πραγματικότητα όμως, όλα θα εξαρτηθούν από το ενδεχόμενο πωλήσεων. Για παράδειγμα, η ΠΑΕ Άρης επιβεβαίωσε σήμερα (26/8) την απόρριψη πρόταση 4 εκατ. ευρώ από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά του Ισπανού επιθετικού. Αν ο τελευταίος παραχωρηθεί, τότε οι «κίτρινοι» είτε θα πρέπει να προσθέσουν δύο φορ είτε να πάνε με δεύτερο τον Άλβαρο Ζαμόρα.

Ο Ντιαντί

Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν επίσης ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί το σενάριο προσθήκης και δεξιού winger αν και η αγωνιστική εικόνα του νεαρού Κλέιτον Ντιαντί – σε συνδυασμό με την παρουσία των Γιάννη Φετφατζίδη, Σάπι Σουλεϊμάνοφ – έχει μειώσει το επίπεδο της ανάγκης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η αγορά της ιβηρικής χερσονήσου και της LaLiga παραμένει υπό στενή παρακολούθηση από τους ανθρώπους του Άρη και πιο συγκεκριμένα, παικτών οι οποίοι έχουν μεν συμβόλαιο με ομάδες αλλά δεν έχουν θέση στα τακτικά πλάνα με συνέπεια να έχουν ήδη μπει στη λίστα των υποψηφίων προς δανεισμό. Εκεί είναι στραμμένο το βλέμμα των ανθρώπων του Άρη για τις κινήσεις που έχουν κατά νου.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν «παγώσει» περιπτώσεις παικτών τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν αποκτήσει όπως ο Χουνκάρ αλλά και ο Αραούχο. Οι «κίτρινοι» επέλεξαν να τις αφήσουν ένα βήμα πριν την επικύρωση των συμφωνιών δείχνοντας ότι έχουν άλλες προτεραιότητες, μη αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο επαναφοράς τους στο άμεσο μέλλον κι εφόσον οι ποδοσφαιριστές διατηρηθούν στην ελεύθερη αγορά.

Εν τέλει, το ενδεχόμενο πωλήσεων είναι ο ένας παράγοντας που θα καθορίσει τον αριθμό των μεταγραφών που θα ακολουθήσουν. Ο δεύτερος βρίσκεται στο αν είναι διατεθειμένοι να έρθουν στον Άρη οι παίκτες που ανήκουν σε ισπανικές ομάδες αλλά δεν υπολογίζονται από τους προπονητές αυτών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα