Πίστη, λεπτομέρειες, κυνισμός και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Πίστη, λεπτομέρειες, κυνισμός και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πίστη, λεπτομέρειες, κυνισμός και πρόκριση για τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με την Λανς και τα όσα πρέπει να κάνει το Τριφύλλι για να περάσει το εμπόδιο από την Γαλλία.

Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, οι μεγάλες βραδιές, οι υψηλοί στόχοι, οι υπερβάσεις, θέλουν πίστη. Ναι θέλουν και καλή ανάλυση, άριστη τακτική προσέγγιση, ποιοτικές στιγμές, γεμάτα γήπεδα και υγιείς οργανισμούς αλλά πάνω από όλα θέλουν πίστη. Άρτια πνευματική προετοιμασία. Ο Παναθηναϊκός για να περάσει την Λανς, μία ομάδα που ποιοτικά ανήκει στις παραπάνω διοργανώσεις και όχι στο Conference League, θα πρέπει να πατήσει το χορτάρι με αυτοπεποίθηση, με τρέλα, με λογική ''εδώ ήρθατε για να αποκλειστείτε απόψε''. Δεν το έκανε με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, σε ένα γήπεδο που δεν ήταν έδρα. Πρέπει να το κάνει αύριο το βράδυ, στη γεμάτη από 60.000 οπαδούς του Καλογρέζα. Η κίνηση της ΠΑΕ για γενική είσοδο 10 ευρώ, για δωρεάν μεταφορά από την επαρχία, ήταν πράγματα απόλυτα στοχευμένη και σωστά.

O κόσμος ανταποκρίθηκε και μπράβο του. Σε αυτή την εποχή, με όλα αυτά που έχει τραβήξει ο σύλλογος και με την γνωστή ελληνική οπαδική παιδεία(δεν το αναφέρουμε ως κάτι καλό ή κακό αλλά ως μία πραγματικότητα διαφορετική από την ευρωπαϊκή), 60.000 κόσμο, δεν μπορείς να μαζέψεις διαφορετικά. Οπότε το συμφέρον της ομάδας μπήκε πάνω από το οικονομικό, πάνω από τους κανόνες του marketing, του ticketing και πάει λέγοντας. Η πνευματική προετοιμασία θα κάνει την διαφορά για το Τριφύλλι σε σημαντικό βαθμό.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι κάποιος που ως προσωπικότητα, ως χαρακτήρας και τρόπος επικοινωνίας προς το σύνολό του, δείχνει ικανός να το μεταφέρει αυτό. Την πίστή του προς τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μια εικόνα στο μυαλό από την Johan Cruyff Arena, όταν μετά το δοκάρι του Άγιαξ στο 88', με σφιγμένες τις γροθιές αντιδρούσε με τόσο πάθος, ένταση και πίστη, λες και στιγμές νωρίτερα η ομάδα του είχε φτάσει κοντά στο γκολ. Ένα λεπτό μετά, ο Τετέ το ''κόλλησε'' κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Το αν τα καταφέρει ξανά, θα το μάθουμε αύριο το βράδυ.

Από κει και πέρα, το Τριφύλλι θα πρέπει:

Να προσέξει, να διορθώσει, να φέρει μαζί του, αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που κρίνουν παιχνίδια στο κορυφαίο επίπεδο. Πέρσι δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League σε ένα ζευγάρι με την Μπράγκα, όπου: Ο Σπόραρ στη Πορτογαλία το χάνει πάνω από την γραμμή και ο Μαντσίνι σε κενό τέρμα κάνει... τσαφ προ κενής εστίας. Σε ένα ζευγάρι που δέχεται γκολ από γρήγορο παίξιμο ενός ball boy.

Φέτος στο ΟΑΚΑ από τον Άγιαξ δέχθηκε ένα γκολ επειδή ο Τζούρισιτς μάρκαρε με τα... μάτια τον Μπεργκχάους και στη Γαλλία πάλι ο Σέρβος εξτρέμ δεν γύρισε να καλύψει τον χώρο ευθύνης του, αφήνοντας τεράστιο κενό. Από αυτά τα ''μικρά'' κρίνονται τα εισιτήρια για τις επόμενες φάσεις. Όπως η λάθος πάσα του Κώτσιρα στο Λανς, το άστοχο τάκλιν του Αράο και πάει λέγοντας, που έφεραν το δεύτερο γκολ των Γάλλων σε σημείο όπου ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

Nα έχει σωστό timing, σωστές τοποθετήσεις, γρήγορες αντιδράσεις όταν χάνει την μπάλα ''ψηλά'', ώστε να σταματήσει τις περισσότερες από τις προσπάθειες της Λανς να τρέξει στο επιθετικό τρανζίσιον.

Οι παίκτες του Στιλ, οι περισσότεροι είναι μία σκάλα πάνω σε δύναμη, ταχύτητα και ένταση από εκείνους του Αλόνσο. Για να μπορέσεις να ματσάρεις αυτή την αδυναμία, θα πρέπει να μικρύνεις τον χώρο παιχνιδιού, να πρεσάρεις σκυλίσια πάνω στην μπάλα και να εκμεταλλευθείς τα φάουλ. Δεν μπορείς να τους ''κόψεις''; Κλωτσιά, κάτω, επόμενη φάση. Είναι κι αυτό κομμάτι του παιχνιδιού.

Να δημιουργήσει συνθήκες 1vs1 για τους τρεις πιο δυνατούς του παίκτες στο κομμάτι αυτό. Είτε για τον Ιωαννίδη που παίζει υπέροχα με πλάτη και δεν θα έχει τον καταπληκτικό Ντάνσο να τον επιτηρεί, αφού ο Αυστριακός στόπερ... χαιρέτισε για Ρώμη. Είτε στέλνοντας την μπάλα στα άκρα για τον Τετέ και τον Πελίστρι. Τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο Ουρουγουανός ''έχουν'' την ντρίμπλα, έχουν την προσπέραση και όσες πιο πολλές φορές βρεθούν σε αυτή την κατάσταση, τόσο το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Είτε σε σετ είτε σε ανοιχτό παιχνίδι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.