ΠΑΟΚ-Μπακαγιόκο: Ποδοσφαιρικά «κουμπώνει» στα «θέλω» του Λουτσέσκου! (vid)

ΠΑΟΚ-Μπακαγιόκο: Ποδοσφαιρικά «κουμπώνει» στα «θέλω» του Λουτσέσκου! (vid)

Ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο έρχεται στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο την Παρασκευή (30/8) το μεσημέρι (13:00) στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ολοκληρώσει την απόκτησή του 30χρoνου Γάλλου μέσου από τη Λοριάν

Ο ΠΑΟΚ «έτρεξε» και έκλεισε το deal για την απόκτηση του Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο οποίος αναμένεται (όπως και ο Ομάρ Κόλεϊ) την Παρασκευή (30/8) το μεσημέρι (13:00) στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Είναι αλήθεια πως οι «ασπρόμαυροι» τις τελευταίες δύο εβδομάδες ψάχτηκαν και για άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με στόχο την ενίσχυσή τους στη μεσαία γραμμή. Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, με πίεση χρόνου λόγω της ανεξήγητα μεγάλης καθυστέρησης κάτι που δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει, αναζητήθηκαν ποδοσφαιριστές που θα «κούμπωναν» σ’ αυτό που παίζει η ομάδα στο γήπεδο. Η στόχευση ήταν διπλή: ποιότητα και μεταπωλητική αξία.

Κάπως έτσι οι Πρωταθλητές Ελλάδας κοίταξαν τις περιπτώσεις του Εντοάρντο Μπόβε, του Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς και του Νίκλας Ντορς. Δεν προχώρησαν για διαφορετικούς λόγους και τελικά κατέληξαν στον Τιεμουέ Μπακαγιόκο, οποίος έχοντας μπει από τις 17 Αυγούστου στα 30 του δεν πληροί σε καμία περίπτωση το κριτήριο της μεταπωλητικής αξίας.

Ο γεννημένος στο Παρίσι, Γάλλος μέσος της Λοριάν, έχει πολλά άλλα στοιχεία που οδήγησαν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στην απόφαση να κινηθούν για την απόκτησή του, αφού πρώτα εξέτασαν όλο το προηγούμενο διάστημά του και κυρίως τις τελευταίες σεζόν, πρόπερσι στη Μίλαν και πέρσι στη Λοριάν.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν θεωρούν ότι ο Μπακαγιόκο με το προφίλ, τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις και την εμπειρία από την παρουσία σε πρωταθλήματα, όπως η Premier League (Τσέλσι), η Serie A (Νάπολι, Μίλαν) και η Ligue 1 (Ρεν, Μονακό), είναι μια «λύση ανάγκης» για τη μεσαία γραμμή, όπως πολλοί πιστεύουν, αντιθέτως είναι ένας ποδοσφαιριστής, που βάσει των στοιχείων του, «κουμπώνει τέλεια σ’ αυτό που θέλουμε να παίξουμε», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από τη Μικράς Ασίας.

Σημαντικό κριτήριο έπαιξε η συζήτηση που είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Ο Ρουμάνος προπονητής, ο οποίος στη διάρκεια του καλοκαιριού επέμενε πολύ στον Σουαλιό Μεϊτε και τον προτιμούσε από άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Μπακαγιόκο, μίλησε με τον Γάλλο χαφ για το τι θέλει και περιμένει από εκείνον πάνω στο χορτάρι.

Οι απαντήσεις που έλαβε ο Λουτσέσκου, προφανώς, τον έπεισαν και το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο 30χρονος μέσος «ψήθηκε» από την αρχή να έρθει σε μια ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να βρει ξανά τα ποδοσφαιρικά του βήματα και να επιστρέψει στα καλά στάνταρ απόδοσης.

Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Μπακαγιόκο της Μονακό, ο Μπακαγιόκο της Νάπολι και ο Μπακαγιόκο της Τσέλσι, ήταν ποδοσφαιριστής υψηλών προδιαγραφών. Το ζητούμενο είναι όλη αυτή την ποιότητα που διαθέτει να μπορέσει να τη βγάλει στο γήπεδο φορώντας και την «ασπρόμαυρη» φανέλα…

Το χορτάρι είναι ο μεγαλύτερος και μοναδικός κριτής για το αν μια μεταγραφή είναι πετυχημένη ή όχι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα