Οι Fantastic 5 που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη πρόκριση!

Οι Fantastic 5 που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη πρόκριση!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός

bet365

Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Μαντσίνι, Πελίστρι και Τετέ έλαμψαν στο ΟΑΚΑ και το Gazzetta με την βοήθεια του Wyscout φωτίζει την απόδοσή τους κόντρα στην Λανς!

Ο Παναθηναϊκός φόρεσε το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, υπέταξε την Λανς και πήρε εκείνος το εισιτήριο για την League phase του Conference League! Με μία εμφάνιση που πάνω από όλα ήταν ποτισμένη από πίστη για την ανατροπή, ο Ντιέγκο Αλόνσο είδε πέντε από τους παίκτες του να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση και να οδηγούν το υπόλοιπο σύνολο-που τα έδωσε όλα- στο ζητούμενο.

Το Gazzetta με την βοήθεια του Wyscout φωτίζει την απόδοση των... Fantastic 5 του Τριφυλλιού στο χθεσινό παιχνίδι.

Ντραγκόφσκι: Έσωσε 2.36 ''σίγουρα'' γκολ

Ο... Άγιος Βαρθολομαίος του Παναθηναϊκού! Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι ήταν συγκλονιστικός, ανίκητος, καθοριστικός κάτω από τα δοκάρια. Κράτησε ανέπαφη την εστία του και ήταν ο mvp του Τριφυλλιού. Από την επέμβαση στο πέναλτι μέχρι τις αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά, ο Πολωνός κίπερ ήταν πάντα εκεί! Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερο.

ddd

Ένας αριθμός τα λέει όλα. Βάσει της ποιότητας των τελικών που πήγαν στην εστία του, ένας μέσος τερματοφύλακας θα είχε δεχθεί 2.36 γκολ(xConcededGoals). Εκείνος έσωσε την ομάδα του από έναν υψηλό αριθμό τερμάτων, ίσως στην κορυφαία του εμφάνιση με το Τριφύλλι.

Τιν Γεντβάι: Ήταν... παντού!

Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Τιν Γεντβάι, ο οποίος μαζί με τον Ίνγκι Ίνγκασον που έκανε υπερπροσπάθεια και έπαιξε με ένεση, είχε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις και ακόμη περισσότερες κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες.

Με πολύ μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10/14 κερδισμένες μονομαχίες, έχοντας 71% αποτελεσματικότητα. Αν συνυπολογίσουμε την κρισιμότητα του αγώνα και την ποιότητα του αντιπάλου, καταλαβαίνουμε πως ο διεθνής άσος ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

φφφ

Ντάνιελ Μαντσίνι: Game changer

Ήρθε από τον πάγκο και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας, εκείνος που συνέβαλλε αρκετά, ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει δύο γκολ. Είναι λογικό να έχουμε στο μυαλό μας την κούρσα και την πάσα-ασίστ στον Τετέ για το 2-0 από τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Φυσικά έκανε κι αυτό, φυσικά αυτό ήταν το αποκορύφωμα. Έκανε όμως και κάτι ακόμη σημαντικό. Από τα δικά του πόδια... ξεκλειδώνει ο χώρος για το τρανζίσιον του Πελίστρι στο 1-0.

δδδ

δδδ

Σε αυτές τις καταστάσεις και όταν ο αντίπαλος πιέζει άμεση για την επανάκτηση, είναι ζωτικής σημασίας η πάσα εκείνη που θα σπάσει το press. Ο Μαντσίνι με το εξωτερικό βρήκε τον χώρο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Προσθέστε και το 7/7 κερδισμένες μονομαχίες δείγμα της μαχητικότητας, της διάθεσης και της συγκέντρωσής του από την ώρα που πάτησε το χορτάρι.

Tετέ: Ηγετική δράση, δημιούργησε κατάσταση για ένα γκολ και σκόραρε

Στο δεύτερο ημίχρονο και παίζοντας στον άξονα, πιο κοντά στον Ιωαννίδη, ο Τετέ έδειξε ένα σημαντικό προσόν. Στα δύσκολα, δεν κρύβεται. Βγαίνει μπροστά. Ζητάει μπάλα, κλέβει μπάλες, βγάζει προσωπικότητα. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ που αποτελεί την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, απείλησε από απόσταση με δύο σουτ εκτός περιοχής, σκόραρε ένα και έφτιαξε τις προϋποθέσεις για το άλλο.

φφφ

Στη φάση που κάνει το 2-0 το... μυστικό βρίσκεται στην άμεση εκτέλεση. Δεν πάει να κοντρολάρει, αποφεύγει το κίνδυνο να χάσει την ισορροπία από το σώμα του αντιπάλου και βλέποντας τον κίπερ έξω από την γραμμή, το... μπουμπούνισε! Από τα δικά του πόδια, όμως, ξεκινά και το πρώτο γκολ. Επανακτά την κατοχή στη μεσαία γραμμή, βλέποντας την λάθος πάσα. Κινείται πιο γρήγορα από δύο αντιπάλους της Λανς με ταχύτητα και αποφασιστικότητα και από εκεί ξεκινά το εξαιρετικό επιθετικό τρανζίσιον της ομάδας του.

Φακούντο Πελίστρι: ΤΟ τελείωμα

Μπορεί η αντίπαλη άμυνα να μην τον αισθάνθηκε πολλές φορές αλλά παίκτες αυτές της ποιότητας, μπορούν με μία ενέργεια να αλλάξουν τα δεδομένα. Στο run που κάνει στο 1-0 δεν βλέπει καλές κινήσεις, δεν κάνει το πρόχειρο, όμως, Κρατάει την μπάλα, δίνει την ευκαιρία στον Ιωαννίδη να πάρει καλή θέση και στη συνέχεια κάνει το σωστό. Δίνει και φεύγει στον χώρο. ακολουθεί την φάση και παρά το γεγονός πως ο Έλληνας στραίκερ χάνει την κατοχή, το άγγιγμα του αμυντικού του προσφέρει μια ευκαιρία ίση με 0.30xGoals.

Το πλασέ με το αριστερό, ιδανικό. Τέλειο. Συρτό στην απέναντι γωνία και... φωτιά στο ΟΑΚΑ. Αυτό η εκτέλεση, αυτό το γκολ, άλλαξε το μομέντουμ, αποτέλεσε το καύσιμο της πίστης για όσα θα έρχονταν αργότερα...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα