Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε που υπήρξε αδιανόητη μεταγραφική... καψούρα, το «δίκιο» του και τι καλούνται να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε που υπήρξε αδιανόητη μεταγραφική... καψούρα, το «δίκιο» του και τι καλούνται να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε που υπήρξε αδιανόητη μεταγραφική... καψούρα, το «δίκιο» του και τι καλούνται να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta για την περίπτωση του Ντάνιελ Ποντένσε και τα... βέλη των social media προς τον Πορτογάλο γιατί ήθελε ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Ξανατονίζω - και επί προσωπικού - πώς ο μεταγραφικός απολογισμός θα γίνει μόλις ο Ολυμπιακός τελειώσει όλες του τις προσθήκες. Τότε θα μπορέσει να γίνει μία πιο ουσιαστική κριτική και να εκφράσουμε - όλοι μας - πιο καλά και δομημένα τις απόψεις μας.

Πριν από αυτό ας σταθούμε λίγο στην υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε. Οι τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών από πλευράς Ολυμπιακού οδήγησαν σε μία κριτική δίχως τέλος στα social media που πολλές φορές διψάνε για... γκρίνια και... αίμα.

Τα πράγματα ωστόσο είναι αρκετά απλά. Ο Ποντένσε όσο και να αγαπά τον Ολυμπιακό (που εγώ καταλαβαίνω ότι τον αγαπά) επέλεξε το καλύτερο δυνατό για εκείνον. Αυτό που θα ήταν ιδανικό για εκείνον.

Τα ποσά έχουν γραφτεί. Έχει τοποθετηθεί από την Παρασκευή για το θέμα και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν έχει σημασία να τα επαναλάβω. Δηλαδή εσείς σε εργασιακό level εάν είχατε τη δυνατότητα ή την ευκαιρία να πάτε κάπου αλλού με έστω λίγο καλύτερα χρήματα θα πηγαίνατε ή όχι; Σίγουρα θα μπαίνατε σε σκέψεις. Άρα τι αλλάζει για έναν παίκτη; Εδώ δε μιλάμε για τεράστια ποσά. Άρα γιατί να μην πάει ο Ποντένσε στη Σαουδική Αραβία; Ναι θα υπάρξει και το συναίσθημα αλλά πάνω απ' όλα είναι επαγγελματίας.

Όσο για τα ωραία κλισέ περί ποδοσφαιρικής ιστορίας και ότι καλό είναι να παίρνει ένας παίκτης αποφάσεις με ποδοσφαιρικό - περισσότερο - και όχι οικονομικό κριτήριο αυτό έχει να κάνει με την επιθυμία του καθενός περί επιστροφής του Ποντένσε. Και εγώ ήθελα πάρα πολύ να γυρίσει αυτή η μεγάλη μεταγραφική... καψούρα. Αυτή η αδιανόητη... καψούρα. Ο παιχταράς αυτός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσω να τον καταλάβω. Υπάρχει δηλαδή κάποιος που να του περισσεύουν σχεδόν... 6 εκατ. ευρώ;

Επίσης να θυμάστε πάντα πώς κανείς δεν είναι και δεν μπαίνει πάνω από το σήμα και της φανέλας μίας ομάδας. Κανείς. Πρώτα μετράει το σήμα και η φανέλα και μετά τα πρόσωπα. Και επίσης εάν με ρωτάτε - εάν βέβαια - πολύ καλά έκανε και ο Ολυμπιακός που περίμενε όσο περίμενε και έκανε την πολύ μα πολύ μεγάλη προσπάθειά του προσφέροντας ένα πολύ καλό ποσό στον Ποντένσε και απέναντι σε μία σκληρή διαπραγματευτικά Γουλβς, που ανεξαρτήτως των απαιτήσεών της δεν νομίζω ότι ήθελε ποτέ να διευκολύνει τους Ερυθρόλευκους ή να βοηθήσει έστω και λίγο στο γίνει το deal. Και ας ήταν μία αναμονή που τον έφερε χρονικά πίσω.

Το φινάλε που μας θα δείξει τα... πάντα

Από την άλλη επειδή στεκόμαστε στα social media πολύς κόσμος ή έστω αρκετός... ξεσπάθωσε γιατί δεν επιστρέφει ο Ποντένσε στον Ολυμπιακό. Και αυτό θα προσπαθήσω να το καταλάβω. Έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που σε ανεβάζει επίπεδο για τα καλά, που ξέρει την ομάδα και που δεν βρίσκεται κάθε μέρα στην αγορά.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη καλείται να κάνει ένα πολύ δυνατό κλείσιμο μεταγραφών. Χρειάζεται έναν τουλάχιστον δημιουργικό χαφ, έναν αντί-Ποντένσε και για την άμυνα έναν αριστερό μπακ. Ίσως να ήθελε και 2ο μέσο με δημιουργικές αρετές αλλά ο χρόνος... τρέχει. Η ουσία είναι πώς καθένας από τη μεριά του έχει τα δίκια του με τον τρόπο του. Ας περιμένουμε όμως να δούμε το πώς θα κλείσει το ρόστερ και μετά να αναδείξουμε ότι θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να αναδειχθεί σε ένα μεταγραφικό φινάλε που θα μας δείξει τα... πάντα για τη συνέχεια.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.