ΑΕΚ: Θετικός ο Φοφανά, πώληση θέλει η Τσέλσι και όχι δανεισμό με οψιόν

Ο Νταβίντ Ντάτρο Φοφανά της Τσέλσι

bet365

Η ΑΕΚ έχει βρει κώδικα για deal με τον 21χρονο Ιβοριανό επιθετικό, ψάχνει τη φόρμουλα συμφωνίας με την Τσέλσι, ενώ πάντα δουλεύει παράλληλα και άλλες τρεις περιπτώσεις φορ.

Των Γιώργου Τσακίρη και Δημήτρη Βέργου

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές για να ολοκληρώσει την απόκτηση του φορ, με την Ένωση να είναι σε ανοικτή γραμμή για τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά της Τσέλσι, αλλά να δουλεύει παράλληλα και άλλες τρεις περιπτώσεις επιθετικών.

Όπως διαβάσατε στο πρωινό ρεπορτάζ, η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει επαφές για τον 21χρονο Ιβοριανό επιθετικό της Τσέλσι, αναμένοντας την απάντησή του, προκειμένου στη συνέχεια να προσπαθήσει να βρει φόρμουλα συμφωνίας και με τους «Μπλε».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Φοφανά είναι θετικός στην προοπτική της ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι έχουν βρει κώδικα για deal με τον παίκτη και πλέον μένει να φανεί αν μπορούν να βρουν πεδίο συμφωνίας και με το αγγλικό κλαμπ.

Οι «Μπλε» από την πλευρά τους δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Φοφανά ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Τη δεδομένη στιγμή επιθυμούν πώλησή του και μένει να φανεί μέσα από τις επαφές που συνεχίζονται ποια θα είναι η κατάληξή τους.

Βεβαίως, την ίδια στιγμή, όπως τονίσαμε παραπάνω, η ΑΕΚ παράλληλα με τον Φοφανά δουλεύει ακόμα τρεις περιπτώσεις επιθετικών και «τρέχει» και αυτές τις υποθέσεις προκειμένου να είναι έτοιμη ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί και το θέμα του Φοφανά. Πρόκειται για επίσης εξαιρετικές λύσεις που έχουν προκριθεί και η ΑΕΚ πραγματοποιεί ταυτόχρονα διαπραγματεύσεις.

Το Who is who του Φοφανά

Η Μόλντε απέκτησε τον Φοφανά τον Φεβρουάριο του 2021 από την Αμπιτζάν Σίτι και δύο χρόνια αργότερα τον πούλησε με καλά λεφτά στην Τσέλσι, η οποία δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ για την αγορά του υπογράφοντας συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2029.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Φοφανά παραχωρήθηκε δανεικός στην Ουνιόν Βεροlίνου, στην οποία παρέμεινε για ένα εξάμηνο, συνεχίζοντας έπειτα ως δανεικός στην Μπέρνλι μέχρι το τέλος της σεζόν που μας πέρασε.

Με την Μπέρνλι είχε 15 συμμετοχές με τέσσερα γκολ και μία ασίστ. Στην Ουνιόν είχε 17 εμφανίσεις με δύο συμμετοχές και μία ασίστ, ενώ στη Μόλντε πριν κάνει το μεγάλο βήμα στην Τσέλσι είχε συνολικά 65 συμμετοχές, 24 γκολ και δέκα ασίστ. Με την πρώτη ομάδα της Τσέλσι μετράει μέχρι σήμερα τέσσερις εμφανίσεις, ενώ έχει καταγράψει και τρεις συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Ακτής του Ελεφαντοστού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα