Λαμία - Ολυμπιακός 0-3: «Καθάρισε» ο Ελ Καμπί, σταθερά στην κορυφή (Vids)

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αγιούμπ Ελ Καμπί που σκόραρε δις (41', 79'), ο καλός Ολυμπιακός νίκησε 3-0 στη Λαμία και πήρε το τρίτο του τρίποντο σε ισάριθμα ματς - Σπουδαία εμφάνιση από τους τερματοφύλακες, Κόστιτς και Τζολάκη, το τρίτο γκολ ο Ζέλσον.

Παράσταση για έναν ρόλο στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Ολυμπιακό να χάνει ουκ ολίγες φάσεις και να βάζει 3 γκολ στη Λαμία και να νικά με 3-0.

Δύο γκολ και μία ασίστ ο Ελ Καμπί και ένα τέρμα ο Ζέλσον για τους Ερυθρόλευκους. Πρώτο παιχνίδι για τον Κάρμο μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Λαμία - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η γηπεδούχος Λαμία είχε τον Κόστιτς στο τέρμα. Στην άμυνα ήταν οι Κορνέζος, Αντράντε και Γιαννούτσος. Είχε κέντρο με Σαραμαντά, Μπίκοβ, Νούνιες και Ρινγκ και επιθετικά μία τριάδα με Μέκιτς, Φουρτάδο και Βλαχομήτρο.

Σε σχέση με τη διάταξη του Ολυμπιακού για τον εκτός έδρας αγώνα του με τη Λαμία αυτή ήταν ως εξής: ο Τζολάκης ήταν ο βασικός πορτιέρε, στην άμυνα ο Μεντιλίμπαρ είχε τους Πιρόλα και Ντόι ως στόπερ και Ορτέγα και Ροντινέι στα 2 άκρα. Στο κέντρο ήταν οι Εσε, Στάμενιτς και μπροστά ο Τσικίνιο, στα 2... φτερά της επίθεσης οι Βέλντε και Μαρτίνς και μπροστά ο Ελ Καμπί.

Η λύση ήρθε με το πρώτο επίσημο γκολ του Ελ Καμπί

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδιαίτερα καλά στο α' μέρος του αγώνα στη Λαμία, έβγαλε φάσεις και ήταν καλύτερος στο σημαντικότερο χρονικό διάστημά του. Στο 6ο λεπτό έπειτα από πάσα - τακουνάκι του Τσικίνιο ο Βέλντε είδε την προσπάθειά του να απόκρούεται δύσκολα. Στο 11ο λεπτό έπειτα από μπαλιά του Ζέλσον ο Ροντινέι είχε ένα σουτ έξω. Στο 16' ο Ζέλσον είχε μεγάλη χαμένη φάση με το πλασέ του και ενώ έπεφτε που αποκρούστηκε πολύ δύσκολα και στο 17' ο Στάμενιτς είχε ένα σουτ εκτός.

Στο 23ο λεπτό ο Μπίκοβ είχε ένα σουτ που μετά από κόντρες πήγε στον Τζολάκη. Στο 31ο λεπτό η Λαμία όντως απείλησε με τον Φουρτάδο και τον Τζολάκη να παρεμβαίνει και στο 32' ο Κόστιτς σταμάτησε ξανά τον Ζέλσον σε σουτ του και ενώ είχε βγει μόνος του απέναντι στο τέρμα της Λαμίας. Στο 38' η Λαμία έβγαλε απειλή από το φάουλ του Φουρτάδο και την προσπάθεια του Μπίκοβ που πήγε μετά κόρνερ. Στο 41ο λεπτό ο Τσικίνιο σήκωσε το κεφάλι του, είδε τον Ελ Καμπί και του έστειλε... συστημένη τη μπάλα. Ο Μαροκινός... κρέμασε με κεφαλιά τον Κόστιτς για το 0-1. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε στο 0-1 υπέρ των Ερυθρόλευκων και δικαίως καθώς ήταν ανώτεροι.

Οι νέες φάσεις του Ολυμπιακού, η επανεμφάνιση του Κάρμο, 0-2 ο Ελ Καμπί και 0-3 ο Ζέλσον

Στην επανάληψη η Λαμία έψαξε την αντίδραση αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είχε φάσεις. Στο 46ο λεπτό ο Τζολάκης είχε πολύ μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Βλαχομήτρου από πολύ κοντά. Στο 54ο λεπτό υπήρξε η πρώτη εμφάνιση του Κάρμο μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό καθώς μπήκε στη θέση του Πιρόλα που είχε θέμα με ενοχλήσεις στο πόδι του.

Στο 61' υπήρξε μία διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Κόστιτς αρχικά να διώχνει ωραία στο σουτ του Έσε και μετά ο Βέλντε με σουτ να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 64' ο Βέλντε είχε ένα φάουλ έξω. Ο Ολυμπιακός χάρις στην τεχνική κατάρτιση του Ροντινέι βρήκε και άλλο τέρμα.

Στο 79ο λεπτό ο Βραζιλιάνος απέφυγε 2 παίκτες και έβγαλε πάσα πάρε - βάλε στον Ελ Καμπί που με δύναμη από κοντά έβαλε το 2ο γκολ του στην αναμέτρηση. Στο 81' έπειτα από κερδισμένη διεκδίκηση του Μασούρα ο Ελ Καμπί έσπασε τη μπάλα στον Ζέλσον που με σουτάρα έκανε το σκορ 0-3. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ζέλσον είχε ένα σουτ με λίγο άτσαλο τρόπο που πέρασε έξω.

MVP: Ο Ελ Καμπί. Εξαιρετικός ο Μαροκινός με δύο γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του απέναντι στη Λαμία. Ήταν και τα πρώτα του γκολ για φέτος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εσε, Τσικίνιο, Βέλντε και Ζέλσον. Οι δύο πρώτοι έχουν κάνει μεγάλη και καλή προσπάθεια στο κέντρο, ο Βέλντε είχε ωραίες κινήσεις και χαμένες φάσεις και ο Ζέλσον επίσης και ενώ σκόραρε κιόλας. Από τη Λαμία ωραία επιθετική εικόνα στο α' μέρος είχε ο Φουρτάδο, που απείλησε την αντίπαλη εστία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Λαμίας ειδικά από ένα σημείο και μετά. Σε σχέση με τον Ολυμπιακό κυρίως ο Στάμενιτς και ως επί το πλείστον για το α' μέρος. Δείχνει πώς δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί και δεν προσφέρει όσα περιμένει ο Ολυμπιακός και ο Μεντιλίμπαρ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κόστιτς από τη μία έβγαλε εξαιρετικά φάσεις των Βέλντε και Ζέλσον αλλά στο 41' βρέθηκε εκτός θέσης. Έτσι τον... κρέμασε ο Ελ Καμπί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη η διαιτησία του αγώνα σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Ο Τζήλος σε κάποιες περιπτώσεις άφησε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Λαμίας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν πώς είχε μόνο αρκετές χαμένες φάσεις. Έβαλε τρία γκολ, είχε αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα ενώ φυσικά κρατά ότι άρχισε να παίρνει για καλά μπρος ο Ελ Καμπί (έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ).

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Κορνέζος, Αντράντε, Γιαννούτσος (76' Σάντμπεργκ), Σαραμαντάς (65' Ραντόνια), Μπίκοβ, Νούνιες (76' Δοϊρανλής), Ρινγκ, Μέκιτς (65' Γκουίντο), Φουρτάδο και Βλαχομήτρος (83' Σιμόνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Πιρόλα (54' λ.τρ. Κάρμο), Ντόι, Ορτέγα, Ροντινέι (85' Κοστίνια), Εσε, Στάμενιτς (85' Γκαρθία), Τσικίνιο, Βέλντε (76' Μασούρας), Ζέλσον Μαρτίνς και Ελ Καμπί (85' Γιάρεμτσουκ).

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα