Παναθηναϊκός: Και σε τελικό Κυπέλλου φιλοξενούμενοι στην Λεωφόρο οι «πράσινοι» (vids)

Παναθηναϊκός: Και σε τελικό Κυπέλλου φιλοξενούμενοι στην Λεωφόρο οι «πράσινοι» (vids)

Newsroom
Αθηναϊκός - ΠΑΟ

bet365

Η Athens Kallithea θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική, με τους «πράσινους» να έχουν παίξει ως φιλοξενούμενοι στην φυσική τους έδρα ακόμα και σε τελικό Κυπέλλου.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει αποχωρίσει από την Λεωφόρο και να έχει επιστρέψει στο ΟΑΚΑ, ο σημερινός αγώνας με την Athens Kallithea έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και έχει γιατί οι «πράσινοι» θα παίξουν στην φυσική τους έδρας ως φιλοξενούμενοι, κάτι που στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μόλις δύο φορές ακόμα και πάμε να τις δούμε.

Τελικός Κυπέλλου με Αθηναϊκό στο «σπίτι» του

Η πρώτη φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε φιλοξενούμενος στην Λεωφόρο ήταν στις 15/5/1991. Ο Αθηναϊκός είχε κάνει φοβερή πορεία στο Κύπελλο φτάνοντας στον τελικό και αντιμετώπισε τους «πράσινους» σε διπλούς τότε αγώνες. Ο πρώτος έγινε με γηπεδούχο την ομάδα του Βύρωνα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 3-0 και κερδίζοντας και στο ΟΑΚΑ κατέκτησε το τρόπαιο.

Συνθέσεις:

Αθηναϊκός: Σαργκάνης, Μπούτζουκας, Μπασαγιάννης, Χατζηαγγελής, Θεοδωράκος, Χατζηράπτης (72' Μπονγκ), Ζώταλης, Τζα-λακώστας, Κόλεφ (55' Αναστασίου), Τσαβαλιάς, Σπηλιώτης

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Καλατζής, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Φρατζέσκος (60' Βλάχος), Αντωνίου, Βαζέχα, Γεωργακόπουλος (88' Καλπάκης), Μαραγκός.

Σκόρερ: 70' Κουρμπανάς, 78' Βαζέχα, 88' Βλάχος

Κόρινθος - ΠΑΟ

Και για το πρωτάθλημα κόντρα στην Κόρινθο

Την επόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στις 14/11/1992, αυτή την φορά για το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε και πάλι ως φιλοξενούμενος στην Λεωφόρο. Αυτή την φορά αντίπαλός του ήταν η Κόρινθος. Και πάλι το «τριφύλλι» επικράτησε με 3-0, σε μια αναμέτρηση που οι παλιότεροι θα θυμούνται για το επεισόδιο που υπήρξε με τον τότε ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη και τους οργανωμένους.

Κόρινθος (Σπύρος Λιβαθινός): Βουκελάτος, Μαδώνης, Μόνος, Παπαδόπουλος, Ρόπας. Τζαναβάρας, Κακουρής, Κουλούρης, Πολύζος, Κοντιζάς, Παπαπαναγής

Παναθηναϊκός (Ίβιτσα Όσιμ): Βάντσικ, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Αποστολάκης, Καραγεωργίου, Χριστοδούλου, Καλαϊτζής, Μαραγκός, Φραντζέσκος, Δώνης, Βαζέχα.

Σκόρερ: 24' Καλαϊτζής, 42' Φραντζέσκος, 74' Μπορέλι

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα