Άρης: Η αλήθεια της αλλοίωσης αποτελέσματος είναι τοξικότητα;

Άρης: Η αλήθεια της αλλοίωσης αποτελέσματος είναι τοξικότητα;

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Άρης: Η αλήθεια της αλλοίωσης αποτελέσματος είναι τοξικότητα;

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα πολλά διαιτητικά λάθη εις βάρος του Άρη και όχι μόνο.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΕΠΟ κάλεσε τους διαιτητές να σφυρίζουν ότι βλέπουν και δεσμεύτηκε ώστε να υπάρχει ισονομία.

Την ίδια στιγμή διέρρευσε μετά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι θα στέλνουν στον αθλητικό εισαγγελέα τα δημοσιεύματα που θα προκαλούν βία, αλλά και αυτά που θα παράγουν…τοξικότητα!

Προφανέστατα και σε σχέση με την βία είμαστε 100% μαζί τους, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιο ακριβώς νόμο θα υπάρχει δίωξη…τοξικότητας! Όλοι αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η διαρροή, αλλά πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιος τι σημαίνει τοξικότητα και πότε θα ευαισθητοποιείται η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Πχ είναι τοξικές οι δηλώσεις του Λουτσέσκου στο περσινό ΠΑΟΚ-Άρης για τον Παπαπέτρου ή στο Παναθηναικός-ΠΑΟΚ (2-2); Η δήλωση του τωρινού προέδρου της ΕΠΟ ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο;

Οι…τοξικές δηλώσεις θα αφορούν αποκλειστικά όποιους θα ασκούν κριτική κατά της εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσω των ΜΜΕ τους με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας ή έχει καταργηθεί το δικαίωμα αυτό; Θα υπάρχει και αρμόδια επιτροπή, που θα αξιολογεί άρθρα και εκπομπές όπως στην επταετία και θα πρέπει να βγάζουμε άρθρα όπως το τραγούδι του Νταλάρα…Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι για να αποφύγουμε την λογοκρισία; Οι Ενώσεις Συντακτών και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έχουν γνώση; Θα πάρουν θέση;

Οι μη ικανοί διαιτητές πρέπει να πάνε σπίτι τους…

Όταν σε ένα παιχνίδι ο διαιτητής στο 6ο λεπτό βλέπει χέρι και σφυρίζει κατευθείαν πέναλτι ενώ η μπάλα χτυπάει στο στήθος του παίκτη του Άρη δεν πρέπει να πάει στο σπίτι του γιατί πάρα πολύ απλά δεν έχει την ικανότητα να σφυρίζει; Όταν ο ίδιος διαιτητής δεν βλέπει το διπλό πέναλτι πάνω στον Μορόν τον οποίο ο αντίπαλος και πατάει και κλωτσάει δεν πρέπει να πάει σπίτι του γιατί δεν έχει την ικανότητα να διαπιστώσει την παράβαση;

Όταν ο ίδιος διαιτητής ξαναβλέπει χέρι ενώ η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι και ακυρώνει ένα πεντακάθαρο γκολ δεν πρέπει να πάει σπίτι του γιατί όχι μόνο δεν έχει την ικανότητα, αλλά διαστρεβλώνει και το αποτέλεσμα; Μου γράφουν και κανονισμό που αφορά όταν η μπάλα χτυπάει στο χέρι, ενώ χτυπάει στο κεφάλι του όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ριπλέι πίσω από την εστία!

Θα σημειώσει κάποιος για αυτό υπάρχει το VAR. Στο 6ο λεπτό που ήταν πολύ νωρίς ο Ευαγγέλου διορθώνει τον Παπαδόπουλο. Ο ρέφερι που εντόπισε 2 πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο ματς με τις Σέρρες, δεν είδε το διπλό πέναλτι πάνω στον Μορόν; Στην φάση του γκολ του 2-1 βλέπει χέρι; Συμφωνεί με τον Παπαδόπουλο; Αν ήταν αυτή η φάση στο 6ο θα το ακύρωνε και στο 86 συμφώνησε με την απόφαση του ρέφερι από την ΕΠΣΜ;

Έδωσαν οφσάιτ από πάσα αντιπάλου!!!

Επιπρόσθετα 7-0 οφσάιτ. Τα 6 οι δύο βοηθοί τα υπέδειξαν χωρίς να αφήσουν την φάση να εξελιχθεί όπως επιτάσσει ο κανονισμός. Τα 4 ήταν οριακά και μόνο η γραμμή αν έμπαινε γκολ θα ξεκαθάριζε αν υπήρχε παράβαση. Γιατί βιάστηκαν; Μάλιστα στην 1 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΦΣΑΙΤ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΡΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ!

Αν συνέχιζε και σκόραρε το γκολ θα μετρούσε 100% ή μήπως όχι; Ο Νικολακάκης από το Λασίθι αν δεν ξέρει ή δεν είδε ότι η μπάλα πήγε από αντίπαλο θα πρέπει να πάει σπίτι του γιατί δεν έχει την ικανότητα για να είναι βοηθός; Πρώτη φορά ρε συ Τσαλτίδη το βλέπεις; Όχι βέβαια. Ευθυμιάδης Κατερίνης στο κύπελλο Ξάνθη-Άρης, κόβει τον Χαβίτο ενώ βγαίνει μόνος του με τον τερματοφύλακα! Πότε; Επί Γκιρτζίκη, Σαρρή κτλ… Μου ξανάρχονται ένα-ένα χρόνια δοξασμένα (δεύτερος Νταλάρας).

Ρεκόρ σε κίτρινες και 4 στο όριο!

13 κίτρινες κάρτες σε 3 παιχνίδια. Ήδη 4 παίκτες στο όριο. Από μία ομάδα soft σαν τον Άρη που έχει στα 3 παιχνίδια και μάλιστα τα 2 εκτός έδρας, κατοχή μπάλας 68-32% και διπλάσιες πάσες από τους αντιπάλους του!!! Την ίδια στιγμή η μία κάρτα πίσω από την άλλη για όποιον διαμαρτύρεται από τον πάγκο!!! Έδωσε και στον Ράσταβατς μία όμως ο Παπαδόπουλος! Πώς; Ο Μάγιο βγάζει τον Ντιαντί μόνο του από τα δεξιά και ο Παπαδόπουλος σταματάει το παιχνίδι για να δώσει κάρτα στον προπονητή του Αστέρα! Ποιον τιμώρησε τελικά;

Όλα τα παραπάνω αληθινά γεγονότα καλλιεργούν τοξικότητα; Είναι η αλήθεια…τοξικότητα; Όποιος θέλει την ισονομία ξέρει ότι είναι η αλήθεια. Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές.

Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα, αλλά απαντήσεις ξέρω ότι δεν θα υπάρξουν. Αρχικά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε την βαθμολογία του κ. Μπίκα. Ναι γιατί σε αυτό το παιχνίδι ορίστηκε παρατηρητής διαιτησίας ο κ. Μπίκας!

Ο Λανουά προφανώς αν ασχοληθεί με κάποια φάση, όλα θα είναι καλά, οι τίτλοι θα εναρμονιστούν, από όσους όλα αυτά τα χρόνια όχι απλά καλλιέργησαν αλλά…δίδαξαν τοξικότητα με καθημερινές επιθέσεις και στοχοποίηση των μελών της ΕΕΑ, των διαιτητών που δεν σφύριζαν με τον τρόπο που θα ευνοούνταν η ομάδα του ιδιοκτήτη τους, δικαστών που έβγαζαν αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντά τους, ακόμα και τους παρατηρητές της ΔΕΑΒ που έγραφαν ότι συνέβη και φυσικά όποιου δημοσιογράφου δεν δέχεται να μπει σε κάθε μορφή pay roll ώστε να τα γράφει και να τα λέει όπως…πρέπει.

Εγώ θα προτρέψω τον κόσμο του Άρη που από χθες είναι άπαντες έξαλλοι να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους και να μην κάνουν κακό τόσο στην ομάδα, όσο και στον εαυτό τους. Η ομάδα δεν μπορεί να κερδίζει και τους διαιτητές κάθε εβδομάδα και η…κριτική στον Μάντζιο σε ματς όπως το χθεσινό-που προφανώς όπως όλοι οι προπονητές κάνει λάθη και έκανε και χθες όπως έκανε και σωστά- είναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ. Γιατί όταν ένας προπονητής κάνει λάθη και του δίνουν πχ δύο ψεύτικα πέναλτι και κερδίζει, όλα θα είναι καλά. Αν απαιτούμε από τον Μάντζιο να είναι τόσο καλός ώστε να κερδίζει, ενώ του ακυρώνουν κανονικό γκολ και δεν του δίνουν καθαρό πέναλτι, πέρα από τις κάρτες και την συνολική λειτουργία των διαιτητών, τότε ή βρίσκουμε αφορμή για αντιπολίτευση ή πολύ απλά ο στόχος είναι η συγκάλυψη.

Οφείλει να δράσει η ΠΑΕ Άρης

Η ΠΑΕ Άρης οφείλει να δράσει. Οφείλει να βγει μπροστά, οφείλει να παλέψει με όλες τις, τις δυνάμεις ώστε να απαιτήσει ισονομία. Όχι με λαϊκισμούς, όχι με χαζομάρες του στυλ πάρε την ομάδα και φύγε. Οφείλει να ζητήσει ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ από τον κ. Γκαγκάτση, τον κ. Λανουά από όποιον αρμόδιο να τιμωρηθούν οι Ευαγγέλου και Παπαδόπουλος που με τα ανθρώπινα φυσικά, λάθη τους, αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα με τον Αστέρα. Μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και των κανονισμών πάντα θεσμικά, έστω και αν κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα μία τέτοια κίνηση. Γιατί άραγε τέτοια καχυποψία;

Αν όμως μετά από 3 αγωνιστικές υπάρχουν τόσα πολλά ανάποδα σφυρίγματα ΑΠΟ 3 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα πρέπει ο Θόδωρος Καρυπίδης να βρει τον τρόπο να… θωρακίσει την ομάδα. Πώς; Με τους ίδιους τρόπους που το έκαναν και όλοι οι υπόλοιποι και προφανέστατα είναι οι αποδοτικότεροι. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥΣ…!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!