Aτρόμητος - ΠΑΟΚ 1-2: Ο Καμαρά τον λύτρωσε στο 90'!

Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του επί του Ατρομήτου

bet365

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε στο 85΄με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ουάρντα, αλλά ο Μαντί Καμαρά στο 90' με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 2-1 στο Περιστέρι, όπου η ένταση ξεχείλιζε στα τελευταία 15 λεπτά μέχρι και το 90' + 12!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από το Περιστέρι, άφησε πίσω τα φαλτσοσφυρίγματα του διαιτητή Ζαμπαλά, έκανε για έκτη φορά στην ιστορία του το «3Χ3» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, απέναντι στον Ατρόμητο που γνώρισε την πρώτη ήττα στην σεζόν.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο προερχόμενος από δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, Ατρόμητος του Πάμπλο Γκαρσία, είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των τιμωρημένων από το ματς κόντρα στον ΟΦΗ, Κίνι και Μανσούρ, του τραυματία Τζοβάρα και του νεοαποκτηθέντα Τσιγγάρα. Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν με 4-2-3-1 και νέο πρόσωπο τον Δημήτρη Τσακμάκη στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τον Σόλα Σορετίρε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Ο νεαρός Άγγλος είχε στο χορτάρι το ρόλο του Τάισον, που έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο τραυματίας Μπράντον Τόμας.

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι ήταν για 101η φορά κάτω από τα «ασπρόμαυρα» δοκάρια, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη, Μπάμπα. Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτελείται από τους Σβαμπ και Οζντόεφ.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που πέρσι είχε πετύχει ένα γκολ-ζωγραφιά στο Περιστέρι, επέστρεψε στο αρχικό σχήμα των Πρωταθλητών Ελλάδας, επιστροφή και για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο δεξιό άκρο, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Φεντόρ Τσάλοφ.

O Ατρόμητος την υπεροχή, ο ΠΑΟΚ το γκολ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα, περιόρισαν τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο πάνω στο τερέν, αλλά οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν την ουσία και έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο μπροστά στο σκορ (0-1).

Μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν ούτε μία, ουσιαστικά, ευκαιρία στο ματς. Αντίθετα, ο Ατρόμητος απείλησε νωρίς με τα σουτ του Μίχορλ και του Ουάρντα να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι.

Κυρίαρχος του ματς τα πρώτα 20 λεπτά ο Ατρόμητος απείλησε εκ νέου με τον Καρλίτος, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες εξοργίζοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η καλή παρουσία του Οζντόεφ, το γνωστό παθιασμένο παιχνίδι, πάνω-κάτω του Ζίβκοβιτς, σε συνδυασμό με την ενέργεια του Σορετίρε κρατούσαν τον ΠΑΟΚ στο ματς και έφεραν το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Ζίβκοβιτς με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-1 των πρωταθλητών στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που ήρθε χάρη στην επιμονή του Σορετίρε. Ο Άγγλος κυνήγησε μια χαμένη μπάλα, την έκλεψε, συνδυάστηκε τον Κωνσταντέλια και από το δικό του γύρισμα ο Σέρβος επιθετικός βρήκε δίχτυα.

Βρήκε γκολ νίκης με τον Καμαρά στο 90'

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος ήλεγξε το ρυθμό, έφερε το ματς στα μέτρα του και διαχειριζόταν το υπέρ του σκορ με σχετική ευκολία. Πέτυχε ένα γκολ με τον Ζίβκοβιτς, που ο Ζαμπαλάς ακύρωσε για φάουλ του Μπάμπα πάνω στον Μουντέ στο ξεκίνημα της φάσης και είδε τον Ατρόμητο να τον ισοφαρίζει στο 86ο λεπτό δίχως μέχρι τότε να τον έχει απειλήσει.

Ο Ζαμπαλάς καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Οτο από την προσπάθεια του Ουάρντα και ο αρχηγός του Ατρομήτου από την «άσπρη βούλα» ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Όμως, το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει…

Με το χρονόμετρο να χαϊδεύει το 90ο λεπτό ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έστησε την μπάλα για την εκτέλεση ενός φάουλ. Από το πόδι του Βούλγαρου, με τα εξαιρετικά χτυπήματα, ήρθε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ με την προβολή του Μαντί Καμαρά, ο οποίος πέτυχε το πρώτο τέρμα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και το πανηγύρισε μπροστά στην κερκίδα των οπαδών του «Δικεφάλου», που είχαν εντυπωσιακή παρουσία στο Περιστέρι.

MVP: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέτυχε ένα γκολ, είδε τον Ζαμπαλά να του ακυρώνει ένα πεντακάθαρο γκολ, αλλά ήταν αυτός που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο «διπλό» μέσα στο Περιστέρι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλή παρουσία του Αμρ Ουάρντα που σκόραρε, αδίκησε τον εαυτό του με την αστεία συμπεριφορά μπροστά στον πάγκο του «Δικεφάλου» στο φινάλε του αγώνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ελάχιστη βοήθεια του Γκονζάλεθ, ειδικά στο β' μέρος, δικαιολογημένα έγινε αλλαγή από τον Γκαρσία.

Η ΓΚΑΦΑ: Η... έξοδος του Μεσολογγίου από τον Κοσέλφ στη φάση του 90ου λεπτού έδωσε τη δυνατότητα στον Καμαρά να σκοράρει σε άδεια εστία!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ΠΑΟΚ έχει τρομερά παράπονα από τον Ζαμπαλά (Ηπείρου), που αρχικά ακύρωσε το γκολ Ζίβκοβιτς στο δεύτερο μέρος βλέποντας στο «on the field review» φάουλ του Μπάμπα πάνω στον Μουντές παρότι ο Γκανέζος αμυντικός του ΠΑΟΚ δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να παίξει αντιαθλητικά στη συγκεκριμένη φάση. Ζαμπαλάς και VAR (Σιδηρόπουλος) ίδαν πέναλτι σε χέρι του Οτο από το οποίο ήρθε η ισοφάριση του Ατρόμητου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με ψυχή πρωταθλητή ο ΠΑΟ πήρε μια τεράστια νίκη στο Περιστέρι, έκανε το «3Χ3» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και πάει ήρεμος στη διακοπή για να μπορέσει να προσθέσει τους Μπακαγιόκο και Κόλεϊ στη μηχανή του.

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Μούντες, Τσακμάκης, Μπρόρσον, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονθάλεθ (65’ Φαν Βέερτ), Μπακού (73’ Γιουμπιτάνα), Μιχόρλ, Ουάρντα, Καρλίτος (65’ Βρακάς)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73’ Καμαρά), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (86’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (73’ Μουργκ), Τσάλοφ (73’ Τισουντάλι)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα