Σβαμπ: «Η εμπειρία μας έδωσε τη νίκη στο τέλος κι αυτό είναι που μετράει»

Newsroom
Ο Στέφαν Σβαμπ

bet365

Ο Αυστριακός αρχηγός του ΠΑΟΚ στάθηκε στη μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση του Περιστερίου. «Αυτή την περίοδο δεν έχει σημασία αν θα παίξουμε καλά», τόνισε.

Ο Στέφαν Σβαμπ χαρακτήρισε σημαντικό το «διπλό» (1-2) του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου και τόνισε πως η εμπειρία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για το τι χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ σήμερα για να πάρει τη νίκη: «Ήταν όντως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ιρλανδία. Γνωρίζαμε τι θα περιμένουμε εδώ, ο Ατρόμητος θα έκανε τα πάντα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Εμείς όμως προσαρμοστήκαμε, σε ένα διαφορετικό γήπεδο και αντίπαλο, αμυνθήκαμε σωστά και παρόλο που δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη βγήκαμε και ήμασταν ακόμα καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος πήραμε μια νίκη, την οποία αξίζαμε».

Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσανε απέναντι στον Ατρόμητο: «Νομίζω πως ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Γνωρίζαμε πως θα έχουμε να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Αυτή την περίοδο δεν έχει σημασία αν θα παίξουμε καλά, αλλά πρέπει να πάμε να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως κάναμε και πέρυσι. Θα ήταν κρίμα να χάσουμε βαθμούς και είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψεις μετά, κάτι το οποίο το έχουμε δει στο παρελθόν. Έχουμε όμως αυτή την εμπειρία, έχουμε και την αποκατάσταση μας, για να παίξουμε και μεσοβδόμαδα τα παιχνίδια της Ευρώπης. Αλλά λέω πως αυτή η εμπειρία ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη στο τέλος, κάτι που την αξίζαμε».

Για τις μεταγραφές και αν ο ΠΑΟΚ θα δυναμώσει και άλλο: «Δεν είναι μόνο που πήραμε παίκτες, χάσαμε και κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες από την περσινή χρονιά, όπως ήταν οι Μεϊτέ, ο Μάρκος Αντόνιο, ο Χάρης Τσιγγάρας, οπότε είναι οι αλλαγές. Φυσικά, είναι καλοδεχούμενος για κάθε ποδοσφαιριστή που έρχεται, για να βοηθήσει. Η σεζόν όμως που είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει χρόνος για προσαρμογή, ελπίζω πως τα παιδιά θα καταλάβουν τι ζητάει ο προπονητής στο γήπεδο και θα πρέπει να μας βοηθάνε, γιατί θα κάνουμε μια σεζόν όπως την περσινή μεγάλη με 50 παιχνίδια ίσως περισσότερα και βλέποντας το ροτέισον που έκανε ο προπονητής πέρυσι, ήταν από τα μεγαλύτερα μας όπλα, κάτι που πρέπει να το κάνουμε κα φέτος, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την εμπειρία που θα έχει αντιμετωπίζοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ: «Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι πολύ φαν του Αγγλικού ποδοσφαίρου, γιατί προτιμώ το Ιταλικό. Έχω βρεθεί στο Ολντ Τράφορντ, για να παρακολουθήσω παιχνίδι ως φίλαθλος και τώρα θα πάω να αγωνιστώ ως παίκτης, οπότε θα είναι φανταστικό. Σίγουρα είμαστε λυπημένοι που δεν περάσαμε στο Champions League, αλλά μας δημιούργησε μια έξτρα διοργάνωση και ανάλογη όπως είναι το Europa, είναι μια φανταστική διοργάνωση, Τα παιχνίδια που έχουμε να παίξουμε εκτός έδρας, όπως απέναντι στην Γιουνάιτεντ, την Σοσιεδάδ και την Γαλατασαράι, οπότε είναι παιχνίδια που όλοι περιμένουμε, το γεγονός πως θα παίξεις στο Θέατρο των ονείρων είναι κάτι φανταστικό για εμάς, όσο και για τους φιλάθλους μας. Οπότε θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το αν ενημερώθηκε από το αποτέλεσμα απέναντι στην Γιουνάιτεντ απέναντι στην Λίβερπουλ: «Ναι το παρακολουθούσα στο live score, είδα πως χάσανε 0-3 στην έδρα τους, αλλά παίζανε απέναντι στην Λίβερπουλ. Βέβαια και εμείς θα πάμε εκεί, για να πάμε να πετύχουμε κάτι. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Δεν θα πάμε ως τουρίστες στην διοργάνωση, θα πάμε εκεί με ξεκάθαρο στόχο, να παλέψουμε σκληρά και θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα