Athens Kallithea - Παναθηναϊκός 2-2: Σκληρή τιμωρία, ο Τετέ τον έσωσε από ήττα! (Vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με γκολ του Τετέ στο 90' + 2' ο υπερφίαλος Παναθηναϊκός ισοφάρισε 2-2 την απίστευτη Athens Kallithea που έκανε θαυμάσια εμφάνιση και έχασε πολλές ευκαιρίες για νίκη - Στο -5 από την κορυφή οι Πράσινοι.

Athens Καλλιθέα-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Η Athens Καλλιθέα ξεκίνησε με τον Μπαραγάν κάτω από τα δοκάρια. Την πεντάδα στην άμυνα συνέθεσαν οι Πασαλίδης, Μιρίν, Μανθάτης, Χάνουσεκ και Μοτόκ. Ματίγια, Ντιμπά, Μουτίνιο. Ντεμέτριους στη μεσαία γραμμή και σέντερ φορ ο Ουλντρίκις.

Ο... τυπικά φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τον Ντραγκόφσκι στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν στην μεσαία γραμμή και σε επιτελικό ρόλο ο Τετέ. Τζούρισιτς στο αριστερό ''φτερό'', Μαντσίνι στο δεξί και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Καλλιθέα για φίλημα, σε άλλο γήπεδο ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός για ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος, με ανασταλτική λειτουργία απίθανα προβληματική. Σε άλλο γήπεδο και με παίκτες κουρασμένους από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις του αγώνα.

Η Καλλιθέα με ενέργεια, εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και ποιοτικές ενέργειες από τον Ντεμέτριους, τον Μουτίνιο και τον Ματίγια χτύπησε τα πρώτα... καμπανάκια που δεν εισακούστηκαν. Στο 13' το σουτ του Ουλντρίκις πέρασε λίγο άουτ όπως και εκείνο του Μουτίνιο στο 14'. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 28' όταν μετά από λάθος του Μαντσίνι και του Κώτσιρα, ο Ντεμέτριους με εξαιρετικό γύρισμα βρήκε τον Μουτίνιο που σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ.

Αυτό το γκολ για λίγα λεπτά αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο 30' έχασε τετ α τετ με τον Τετέ και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με κεφαλιά του Τζούρισιτς. Η Καλλιθέα, όμως, δεν... μάσησε και ανάγκασε το ''τριφύλλι'' να κλειστεί στην περιοχή του και κάθε φάση να μυρίζει γκολ. Στο 35' ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το σουτ του Ντεμέτριους ενώ στην ίδια φάση το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια. Στο 37' ο Ντιμπά σημάδεψε το δοκάρι των ''πρασίνων'' ενώ το Τριφύλλι είχε σουτ του Τετέ που έβγαλε ο Μπαραγκάν.

Σε γενικές γραμμές η ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας του Αλόνσο ήταν άθλια με την Καλλιθέα να αδικείται από το 1-1 του ημιχρόνου, χαραμίζοντας πολλές και μεγάλες ευκαιρίες.

Ροντέο, 2-2 και νέα βαρβάτη γκέλα για το Τριφύλλι

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλιθέα συνέχισε να απειλεί όποτε ήθελε τον Παναθηναϊκό, απείλησε στο 62' με σουτ του Ουλντρίκις και στο 64' με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει σουτ του Χάνουσεκ και η τραγική άμυνα των ''πρασίνων'' έδωσε στο 80' εκτέλεση σαν σε προπόνηση στον Βαλμπουενά που έκανε το 2-1.

Οι ''πράσινοι'' πίεσαν, έψαξαν την ισοφάριση και την βρήκαν στο 92' με τον Τετέ έπειτα από γύρισμα του Πελίστρι. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη στο 94' αλλά ο Ντραγκόφσκι νίκησε τον Μουτίνιο σε μοναδικό τετ α τετ.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Πασαλίδης (71’ Τσιβελεκίδης), Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Χάνουσεκ, Ντεμέτριους (71’ Βαλμπουενά), Ντιμπά (76’ Μερκάτι), Μουτίνιο, Ματίγια (86’ Μουστακόπουλος), Ουλντρίκις (87’ Ματίγεβιτς).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (58’ Μαξ), Αράο, Τσέριν (83’ Σπόραρ), Τζούρισιτς (67’ Μπακασέτας), Μαντσίνι (58’ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης.

MAN OF THE MATCH: Μουτίνιο. Πολύ σπουδαία εμφάνιση από τον μέσο της Καλλιθέας που σκόραρε, δημιούργησε και κατέθεσε πολλές στιγμές ποιότητας πάνω στο χορτάρι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τετέ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο μόνος που έβγαλε προσωπικότητα όταν τα πράγματα είχαν στραβώσει και έσωσε την ομάδα του από την ήττα στο φινάλε. Σωτήριος και απόψε ο Ντραγκόφσκι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού απλά δεν υπήρχε απόψε στη Λεωφόρο. Η Καλλιθέα έχασε πολλές και απίθανες ευκαιρίες να πετύχει πολλά περισσότερα γκολ από τα δύο που σημείωσε.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε επιστροφές, σε τοποθετήσεις, σε μονομαχίες, η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού έκανε... άπειρες γκάφες. Στη φάση του πρώτου γκολ Κώτσιρας και Μαντσίνι συνδυάζονται στα λάθη, στο δεύτερο ο Μαξ δεν υπάρχει στο κάδρο στο γκολ του Βαλμπουενά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος ο Κατσικογιάννης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με τραγική εικόνα, πέταξε ακόμη δύο βαθμούς παίζοντας επί της ουσίας εντός έδρας. Τρομερή εμφάνιση από την Καλλιθέα που αδικείται από το τελικό σκορ και αν ήταν πιο εύστοχη θα είχε πάρει το ''τρίποντο''.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα