ΑΕΚ: Βρήκε κυνικότητα και μετά μίλησε η ατομική ποιότητα

ΑΕΚ: Βρήκε κυνικότητα και μετά μίλησε η ατομική ποιότητα

Δημήτρης Βέργος
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-3, ο Ελίασον σκοράρει

bet365

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι η ΑΕΚ βελτιώθηκε πολύ στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας και αυτό μαζί με την ποιότητα των παικτών της έκανε τη διαφορά για να φύγει με το διπλό από τη Λιβαδειά.

Η νίκη στη Λιβαδειά για την ΑΕΚ αποτελούσε επιτακτική ανάγκη μετά την γκέλα της περασμένης αγωνιστικής με τη Λαμία, κι ενώ είχε προηγηθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Ειδικά όταν ακολουθεί η διακοπή, κάτι που σε περίπτωση απώλειας βαθμών με τον Λεβαδειακό θα μεγάλωνε ακόμα πολύ την εσωστρέφεια. Το τελικό 0-3 στέλνει την Ένωση με ηρεμία σε αυτό το διάστημα, με τους κιτρινόμαυρους να παίρνουν ένα διπλό το οποίο είχε ως βάση τόσο στην αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στο τελευταίο τρίτο, όσο και στις ενέργειες των μονάδων της και στην ποιότητα που διαθέτουν σε ατομικό επίπεδο.

Η ΑΕΚ δημιούργησε λιγότερο, αλλά αυτή τη φορά ήταν αποτελεσματική

Απέναντι στη Λαμία, όπως είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά όπως μαρτυρούσε και η στατιστική, η ΑΕΚ είχε έλλειψη αποτελεσματικότητας. Κάτι που της είχε στερήσει βαθμούς σε διάφορα ματς την περσινή σεζόν, με τους κιτρινόμαυρους να βλέπουν το έργο να επαναλαμβάνεται. Στη Λιβαδειά η ακρίβεια στα τελειώματα υπήρχε καθώς η ΑΕΚ παρότι δημιούργησε λιγότερες τελικές και συγκεκριμένα 11 σε σύγκριση με τις 28 που είχε φτιάξει με τη Λαμία, αυτή τη φορά βρήκε τρεις φορές δίχτυα. Και αυτή την αποτελεσματικότητα οφείλει να τη διατηρήσει καθώς μπορεί να τη βοηθήσει να τελειώνει τα ματς ακόμη κι αν δεν είναι ελκυστική, αλλά και να μην πετάει βαθμούς στα παιχνίδια που παράγει πολλές ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις πρώτες καλές στιγμές που δημιούργησε η ΑΕΚ απέναντι στον Λεβαδειακό σκόραρε δύο φορές. Η πρώτη φάση με καλές προϋποθέσεις ήταν εκείνη στο 30' με τον Λιούμπισιτς που βρήκε χώρο να σουτάρει αλλά έστειλε την μπάλα κατευθείαν στην αγκαλιά του Γκροφ. Τη δεύτερη όμως ο Κοϊτά δεν χαρίστηκε και κάρφωσε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα στο 45', ενώ στην τρίτη καλή στιγμή που παρήγαγε βρήκε και δεύτερο γκολ με το σουτ του Ελίασον στο 53'. Έπειτα βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Γκατσίνοβιτς στο 82', έχοντας χάσει μόνο την ευκαιρία με το άστοχο σουτ του Λιβάι στο 62' ενδιάμεσα.

Ο Κοϊτά πανηγυρίζει με τον Αλμέιδα

Τα πλούσια ατομικά προσόντα των παικτών της ΑΕΚ έκαναν τη διαφορά

Από εκεί και πέρα αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η ατομική ποιότητα των παικτών του Αλμέιδα. Η μπλοκαρισμένη ΑΕΚ του πρώτου μέρους αναζητούσε μια προσωπική ενέργεια από κάποιο από τα δυνατά μεσοεπιθετικά της «όπλα» για να βρει τη λύση. Και η κίνηση του Κοϊτά προκειμένου να βρει χώρο για να σουτάρει, σε συνδυασμό με το πολύ δυνατό του δεξί που τον χαρακτηρίζει άλλωστε ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν σε μια στιγμή για να πάρει η Ένωση το προβάδισμα. Σε ένα πολύ κομβικό χρονικό σημείο στην εκπνοή του πρώτου μέρους, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Αλμέιδα. Έπειτα τα πόδια των παικτών του λύθηκαν βγάζοντας πολύ καλύτερο παιχνίδι συνεργασιών στο δεύτερο μέρος.

Η διαφορά έγινε και στην ατομική ποιότητα του Ελίασον στο γκολ που βάζει ουσιαστικά τις βάσεις της νίκης λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Κάνοντας μια κίνηση που τη δουλεύει πολύ από πέρυσι με τον Αλμέιδα. Συγκλίνοντας δηλαδή προς τα μέσα και σουτάροντας με το αντίθετο πόδι, το καλό αριστερό που διαθέτει. Την ίδια στιγμή, φυσικά, μιλώντας για ατομική ποιότητα, η κλάση του Λαμέλα φάνηκε ξανά. Μπορεί ο ξερός αγωνιστικός χώρος να μην ευνοούσε το παιχνίδι με την μπάλα κάτω, μπορεί η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο να ήταν φτωχή, όμως ακόμη και τότε ό,τι ωραίο κατάφερε να δημιουργήσει η Ένωση ήταν από τα πόδια του 32χρονου Αργεντινού. Με όμορφες επαφές και καλές μεταβιβάσεις ξεχώριζε με το επίπεδό του, όπως βέβαια και στο δεύτερο μέρος όταν ανέβηκε συνολικά η απόδοση της ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα