ΑΕΚ: Ο λόγος που δεν δόθηκε πέναλτι στο χέρι του Μουκουντί στην Λιβαδεια

Newsroom
Διαιτητής του Λεβαδειακός-ΑΕΚ

bet365

Η οδηγία της UEFA για φάσεις σαν και αυτή του Μουκουντί στο Λεβαδειακός-ΑΕΚ που μοιάζει με αυτή του Κουκουρέγια στο πρόσφατο Euro.

Η ΑΕΚ κέρδισε χθες το απόγευμα τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με 3-0, αλλά η φάση του 15ου λεπτού με το χέρι που φαίνεται να κάνει ο Μουκουντί έχει προκαλέσει ένταση, καθώς η τοποθέτηση του Κώστας Καραπαπά προκάλεσε την απάντηση των ανθρώπων της Ένωσης μέσω του Τάσου Τσατάλη και του Σταμάτη Βούλγαρη.

Θυμίζουμε πως σε αυτό το χρονικό σημείο της αναμέτρησης, ο Όζμπολτ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των «κιτρινόμαυρων», πέρασε τον Στρακόσια και το σουτ που έκανε προς το τέρμα, βρήκε πάνω στο δεξί χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Η φάση αυτή θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη του Euro στο παιχνίδι της Γερμανίας με την Ισπανία και το χέρι που έχει κάνει ο Κουκουρέγια (το χέρι του ήταν σε μεγαλύτερη απόσταση από το σώμα, σε σχέση με του Μουκουντί), στην οποία ούτε εκεί δόθηκε κάποια παράβαση με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά. Στην εξήγηση που έδωσε η UEFA λίγο αργότερα, λόγω του ντόρου που προκλήθηκε, κρύβεται και η απάντηση και για το χθεσινό ματς...

Τότε λοιπόν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε εξηγήσει πως πριν την έναρξη της διοργάνωσης είχε τονίσει στους διαιτητές πως δεν είναι κάθε επαφή του χεριού με την μπάλα πέναλτι. Αν το χέρι είναι πίσω από το σώμα του ποδοσφαιριστή ή σε κάθετη θέση, όπως έγινε με τον Μουκουντί και με τον Κουκουρέγια, τότε δεν υπάρχει καμία παράβαση και το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί.

Προφανώς λοιπόν, τόσο ο διαιτητής του χθεσινού ματς, όσο και το VAR στην Λιβαδειά, ακολούθησαν αυτή την οδηγία και συνέχισαν το παιχνίδι κανονικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα