Εικόνα που τρομάζει και από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο!

Εικόνα που τρομάζει και από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Εικόνα που τρομάζει και από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την άθλια εικόνα και νοοτροπία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, την ευθύνη του Αλόνσο, των παικτών και όλης της ομάδας στη νέα γκέλα του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα.

Οι 60.000 που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ είχαν κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν, να χαίρονται και να έχουν το μυαλό τους σε όσα έζησαν στη Καλογρέζα στο παιχνίδι με την Λανς. Ο Τύπος έχει κάθε δικαίωμα να ασχολείται με την κλήρωση, να μετρά τα παιχνίδια και τους βαθμούς για την πρώτη οκτάδα, ακόμη και αν αργεί η πρεμιέρα του Conference League. Ο προπονητής, οι παίκτες και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα απαγορευόταν να μείνουν σε όσα έγιναν πριν τρεις ημέρες, καθώς ακολουθούσε το παιχνίδι με την Καλλιθέα. Ειδικά από την στιγμή που υπήρχε ήδη η γκέλα της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στις δάφνες της πρόκρισης και την... ξαναπάτησε. Αυτή την φορά από την εξαιρετική Καλλιθέα του Ντονάτι. Η ευθύνη για την νέα γκέλα βαραίνει τον Ντιέγκο Αλόνσο-όπως του πιστώθηκε το μερίδιο της επιτυχίας για την είσοδο στη League phase-, τους παίκτες της και φυσικά τον περίγυρο αυτής. Κανείς δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο με το μίνιμουμ της σωστής νοοτροπίας, με το μίνιμουμ της συγκέντρωσης, κανείς από την δική του πλευρά δεν βοήθησε αποτελεσματικά, ώστε να εμφανιστεί ένας Παναθηναϊκός κανονικός. Τουλάχιστον σε επίπεδο διάθεσης και πνευματικής ετοιμότητας.

Την πρώτη φορά λες σύμπτωση, την δεύτερη αρχίζεις να φοβάσαι και την τρίτη το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο και μεγάλο. Τις Πέμπτες κανονική ομάδα και τις Κυριακές να μην βλέπεσαι; Πόσο νορμάλ μπορεί να είναι αυτό; Άλλος Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και άλλος στην Ελλάδα. Το δημοσιογραφικό καθήκον επέβαλλε να γίνει η ερώτηση στον προπονητή. Και μάλιστα διπλή. ''Διάγνωση υπάρχει, δεν είναι σωστό να την αναφέρω εδώ'' ήταν η απάντηση και προφανώς είναι σεβαστή. Το καλό είναι πως υπάρχει διάγνωση, το ζητούμενο τώρα είναι η λύση του προβλήματος γιατί το ταμπλό γράφει 4 αντί για 9 και γράφει -5 αντί για κορυφή και ακολουθεί ντέρμπι στην Τούμπα.

Από... διαστροφή και όχι μόνο κάτσαμε και ξαναείδαμε το παιχνίδι με την Καλλιθέα. Και ο εκνευρισμός για την αφέλεια, τα ατομικά λάθη, την χαλαρότητα, την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, την αδυναμία να σπάσει το press της Καλλιθέας με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και τις χαμένες ευκαιρίες, γίνεται ακόμη μεγαλύτερος.

Υπάρχει ένα διάστημα από το 5' μέχρι το 15' που ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βγει από την περιοχή του, δεχόμενος δύο καλές ευκαιρίες Από ένα λάθος κοντρόλ του Μαντσίνι, από ένα κακό βολέ του Ντραγκόφσκι, από πρόχειρες, βιαστικές και χωρίς ποιότητα επιλογές.

Πάμε στη φάση του γκολ της Καλλιθέας. Σε κεφαλιά προπόνησης ο Μαντσίνι κάνει λάθος, ο Κώτσιρας... απαντάει με λάθος που σε fifty-fifty δεύτερη μπάλα προτιμά να κλοτσήσει τον αέρα αντί απλά να σταθεί μπροστά στον Ντεμέτριους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ (που εδώ και χρόνια φωνάζει πως είναι για παραπάνω) τον περνάει εύκολα και στο γύρισμα που κάνει, ο Γεντβάι και ο Μλαντένοβιτς προτιμούν να μαρκάρουν χώρο, σε χώρο που δεν υπάρχει κίνδυνος και αφήνουν μόνο του τον Μουτίνιο να σκοράρει. Στην ίδια φάση, σε λίγα δευτερόλεπτα, τρία ''χοντρά'' λάθη μαζεμένα. Αν αυτό δεν είναι έλλειψη συγκέντρωσης και κακή νοοτροπία, τι είναι; Με την-εξαιρετική χθες- Καλλιθέα παίζεις, όχι με την Μπαρτσελόνα.

Στη φάση του 2-1 ο κατά τα άλλα καλός Τετέ χάνει την μπάλα για... πλάκα στη μεσαία γραμμή και ο Βαλμπουενά είναι μόνος του να σκοράρει γιατί ο Τσέριν έχει σκάσει και απλά περπατάει αντί να τρέξει να καλύψει το κενό αυτό. Όταν μία ομάδα δαγκώνει για κάθε μπάλα, πεθαίνει για κάθε φάση, δίνει τα πάντα πάνω στο χορτάρι και η άλλη ομάδα μπαίνει στο γήπεδο για να πάρει το ματς με την φανέλα, μαντέψτε τι θα συμβεί, όση διαφορά ποιότητας και αν υπάρχει. Γκέλα θα συμβεί. Σε πόσα στατικά αμυντικά βγήκαν κερδισμένοι οι παίκτες του Αλόνσο και σε πόσα αυτοί του Ντονάτι; Πάρτι κανονικό έγινε και η άμυνα σε αυτές τις στιγμές είναι πάνω από όλα θέμα συγκέντρωσης και διάθεσης.

Η φάση στο 95' με το τετ α τετ του Μουτίνιο που βγάζει ο Ντραγκόφσκι είναι ενδεικτική της γενικότερης ελαφρότητας. Με το σκορ στο 2-2, ο Βαγιαννίδης αντί να δώσει την διαγώνια κάλυψη και να προλάβει με την ταχύτητά του τον παίκτη της Καλλιθέας, προσπαθεί αν και βρίσκεται πολύ πίσω, με ένα βήμα μπροστά να τον βγάλει οφ-σάιντ. Επίσης, όταν σε τέτοιες βραδιές χάνει και ο Ιωαννίδης δύο τετ α τετ και άλλα δύο ο Τετέ, δεν έχεις καμία απολύτως τύχη.

Από την άλλη θα μπορούσαμε να γράψουμε έναν αριθμό και να μην το κουράζαμε περισσότερο. Η Καλλιθέα, μέσα στη Λεωφόρο, του έκανε του Παναθηναϊκού 3.2xGoals. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πραγματικά δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια από νεοφώτιστη ομάδα να φτιάχνει τόσες πολλές και ποιοτικές ευκαιρίες! Γενικά το Τριφύλλι του Αλόνσο στο ελληνικό πρωτάθλημα επιτρέπει πολλά και είναι δεδομένο πως με αυτή την ανασταλτική λειτουργία δεν μπορεί να πάει μακριά, θα μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου από πολύ νωρίς.

Για να το κλείσουμε: Η εικόνα ήταν τρομακτική. Ο Παναθηναϊκός με καλά παιχνίδια πέτυχε τον έναν στόχο της σεζόν (είσοδος σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης), αλλά με άθλια εικόνα, κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα που αποτελεί αυτοσκοπό.

Η ομάδα στην επανέναρξη πρέπει να δείξει το καλό της πρόσωπο και να χτίσει ένα σερί νικών, ξεκινώντας από την Τούμπα. Μέχρι τότε, όμως, είναι υποχρεωμένο το κλαμπ να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στην μεσαία γραμμή και να φέρει έναν χαφ από το πάνω ράφι που θα κάνει την διαφορά. Έστω και μέχρι τις 11 του μήνα, αν δεν έχει προκύψει κάτι τόσο δυνατό μέχρι την δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.